maanantai 28. joulukuuta 2015

Pari-ovellinen sauna. Kurkistus valmiiseen saunaan.


No nyt se on siinä! Valmis sauna. Eipäs tarvi jäädä kenenkään arvaileen mitä tämä rouva (ja saunaseura erinlaisin kokoonpainoin) on touhunnut tänä jouluna. Istunut saunassa, yksi, kaksi tai useamman kerran vuorokauden aikana. On se niin mahtava.

Saunan rakentajille tekniset tiedot:
Lauteet: Haapaa. Käsitelty saunasuojalla.
Saunapaneelit: Haapa-paneelia (käsitelty saunasuojalla).
Kiuas: Tulikiven Sumu. Tilattu Taloon.com Sumu-kiuas linkin takaa löytyy tarkemmat tiedot ja näyttää taas olevan hyvässä tarjouksessa. Selvittämättä mulla on vielä missä ne meidän valkoiset kivet ovat, tulivatko ollenkaan....? No pääasia että päästiin jo löylyihin.
Kiukaan hienouksia ovat erillinen ohjauskeskus josta voi säätää kiukaan päällä-olo ajan sekä maksimilämmön. Kun olemme saunoneet lasten kanssa riittävä lämpötila on 81 astetta, jos mies saunottaa noita talkoomiehiä voi halutessaan nostaa lämpötilan. Kiukaan voi myös ohjelmoida päälle tiettyyn kellonaikaan.
Vesipiste: tästä saa (kylmää) vettä saunomista varten. Lauteisiin integroidussa kiulussa on valaistus. Kätevää kun vesi ei lopu! Tämä ei käytönössä maksa mitään muuta kuin "vaivaa" rakentaessa ja siitä on saunojalle iso ilo. Pitää vain hoksata siinä vaiheessa kun vedetään vesipisteitä.
Lasitukset: Oulun Rakennuslasilta.  Saunassa on pariovet ja yläpuolella"lasilippa" jottei löylyt karkaa. Toimii hyvin.
Valaistus: Led-sarja katossa ja kiukaan yllä. Siivousvalo alapuolella (alimman lauteen saa nostettua pois, muut ovat kiinteitä).
Lattia: sbl mikrosementtiä. Ei kaakelisaumoja, jess!

 Pariovet.


Lasitukset: pariovet ja yläpuolella lasi "lippa" joka estää höyryjen karkaamisen kun ovea avataan tiheästi (****lasten kanssa saunominen!!)Kiukaan ohjauspaneeli oikealla. Eipä tarvi kyykkiä lauteiden alla. Pieni arkinen asia mutta luksusta!Kiukaasta vielä puuttuu valkoiset kiuaskivet. Kun tulee arki, selvittelen mihin ne ovat jääneet...


Lasit tulivat Oululaiselta Rakennuslasilta. Toiveesta lasit saatiin asennettua jouluviikolla. Siinä oli joululahjaa kylliksi. Kyllä tuntui makealta lomailla ja kuunnella alakerrasta naputusta ja rakentelua kun ammattimiehet olivat hommissa. Kun on tehnyt itse lähes kaiken, jonkin asian antaminen työmiehelle tuntuu luksukselta. Rakennustyötä osaa kyllä tällaisen urakan jälkeen arvostaa.
Toisaalta omaa kotia myös katsoo ihan eri tuntein ja silmin kun kaikki on tehty alusta saakka omin käsin. Edelleenkin monina päivinä, etenkin lomalla kun on aikaa pysähtyä, katselee ympärilleen ja ihmettelee kiitollisena tätä kaunista omaa kotia. On se ollut kaiken ahertamisen arvoista.

Mukavia joululomia niille jotka saavat lomailla, rakennusintoa kaikille teille jotka palaatte välipäivinä rakennusmaalle, toivottavasti joulun lomailun jälkeen intoa taas riittää. Ja onnellista ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2016 kaikille upeille kanssa rakentajille ja sitä suunnitteleville sekä muille ystäville ja lukijoille. Olkoon suunnitelmissanne ja menneillään olevissa projekteissa myötätuulta ja paljon iloa!


7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, hyviä löylyjä!

  VastaaPoista
 2. Täällä kans sauna valmistui ja on se kyllä ihan arjen luksusta! Tosi ihana sauna teillä, onnittelut valmiista kodista. 😊 Rentoa ja laiskaa uutta vuotta 2016 sinne!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis sauna, onnea ja ihanaa talvea!

  VastaaPoista
 4. Wau, kaunis sauna!! Mukavaa uutta vuotta!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kaikille yhteisesti - ja Onnea Uutteen Vuoteen 2016!
  Meillä taitaakin mennä uusi vuosi oman perheen kesken - noh, ainakin saunasta saadaan nauttia kun suuret kaverikemut jouduttiin loppumetreillä perumaan lapsen sairastumisen vuoksi. * Huokaus*** lapsiperheen elämää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...