sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Takan maalaus aloitettu ja amatöörimoka! Pure& Original maali.


Takka on pohjamaalattu ja sen jälkeen se on maalattu Pure & Original "Silver Like" harmaalla kalkkimaalilla. Tässäpä ensimmäisen kierroksen jälkeen takan pinta kuivumassa. Kuva otettu heti maalaamisen jälkeen kun pinta on vielä kostea.


Sekoitin kalkkimaaliin noin 30% vettä (suositus 10-50%). Mitä enemmän maalia ohentaa, sen enemmän siihen saa sävyeroja. Lisäksi käytin pensseliä välillä vedessä jotta sain ohuempaa ja paksumpaa sävyä. Maalasin ristiin rastiin melko paksulla pensselillä.


Pensselin vedot näkyvät tässä.

Kun ensimmäinen kierros oli kuivunut, väri oli mielestäni liian laikukas, joten päätin että maalaan kakkoskierroksen hieman vähemmän ohennetulla maalilla ja ilman "vesikierroksia".

Tässä siis kuivunutta pintaa ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toisen kierroksen maalaisin samaan tyyliin mutta ohensin maalia vain 10%. Maali on paljon "jankimpaa" eikä läheskään niin helposti maalattavaa mutta sain koko takan maalattua - kunnes hokasin että etupuolella oli muutama vaaleampi kohta, joihin päätin sutia hiukan lisää maalia.

Mitenkäs kävi??!!!


Koko etuosa takasta on nyt näiden "korjausten" jälkeen jotka tein kostealle jo hiukan kuivuneelle pinnalle ihan hilseilevä. Voi vitsit mikä amatöörimoka!!!
Pinnan pitää kuivua 8 tuntia ennen seuraavaa kierrosta. Nyt pinta oli ehtinyt "kuivahtaa" ja menin vielä parantelemaan tulosta ja näin siinä kävi.


Eipäs siinä muuta kun hiomapaperi käteen ja siistin takan pintaa.Varmuuden vuoksi annan kuivua ihan kunnolla ja katson halkeileeko pinta lisää. Sitten vielä tuohon etuosaan uusi - kolmas maalikerros! Ja kun se on kuivunut niin alkaa sitten lakkaaminen kolmeen kertaan.


Tässäpä se on nyt on ja möllötttää.. Hiottuja kohtia ei näy kauempaa. Toivottavasti saan kolmannen kierroksen siististi takan pintaan. Toivotaanpa tälle takanmaalaustarinalle onnellista loppua...

 PS. Pure & Original työohje löytyy täältä! Se on kylläkin ruotsiksi,suomeksi en ole löytänyt. Mutta moka ei kylläkään tullut kielimuurin vuoksi kun se on toinen äidinkieleni. Joten välttäkääpäs te muut tämä sama kämmäily!

8 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja ettei lohkea enempää, muuten näyttää hyvältä! Hienosti erottuu nuo vedot pinnasta. :)

  VastaaPoista
 2. Toivotaan onnellista lopputulosta maalauksen suhteen, itse takka on kyllä todella upea! Ihanan iso!!

  VastaaPoista
 3. Kyllä tulee upea takka! Toivottavasti pinta ei halkeile enää lisää, niin pääset hoitamaan homman näppärästi loppuun :)

  VastaaPoista
 4. Hieno takka! Toivotaan että saat viimeisteltyä pinnan kuntoon, niin että oma silmäsi kelpuuttaa. Sillä onhan se niin, että itse tekijä on se kaikkein kriittisin kun muut eivät välttämättä huomaa tuossa pinnassa mitään vikaa ;) Kurja tuo lohkeaminen, mutta onneksi saat hionnalla ja viimeisellä kerroksella hyvin varmasti piiloon. Savilaastissa ja country frenchillä oli sama ohje, että mitä vähemmän ohentaa liuosta, sitä helpommin pinta lohkeaa, eli pinnoitetta /maalia on silloin liian paksulti.

  VastaaPoista
 5. Voi hitsit! Mutta noin saattaa käydä, kun innoissaan ryhtyy hommiin. :) Onneksi moka on kai korjattavissa vielä oikein hyvin. Ihanan värin olet muuten takkaan valinnut. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kannustavista ja lohduttavista kommenteista. Kiitos että olette, Raksaaja-bloggaajat :)
  Takkaa on hiottu ja hoittu ja maalattu useaan otteeseen. Lohkeili hiukan vielä lisää. Mutta yhtä kohtaa lukuunottamatta vaan sieltä missä olin maalannut kostealle pinnalle. Eli yhtä sivua olen "hinkuttanut"... omaan silmään kelpaisi jo mutta kun tuo mies on ihan supertarkka! Siitä pitää tulla täydellinen. Kirjoitan joskus vielä näistä parisuhdekiemuiroista raksalla oman jutun. Ihan vaan kostoksi siittä että oon saanut hioa tuota takkaa ihan loputtomasti :P

  Ja kunhan on valmis niin laitan kuvat teillekin arvioitavaksi...

  VastaaPoista
 7. Kuinka paljon tarvikkeita (maalia, lakkaa...) sulla kului teidän takan käsittelyyn? Mietin että paljonko meidän tapauksessa niitä pitäisi hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankin maalit Oulussa olevan Nordic Lifestyle liikkeen kautta ja osasivat neuvoa aika hyvin menekin. Pinta-ala pitää siis olla tiedossa. Maalaisin takan 2x ja sen jälkeen lakkasin 2x. Maalia ja lakkaa ohennettiin molempia vedellä. Olen kirjoittanut 30% tuonne tekstiin joten luotan siihen. Niin nopeasti nämä kaikki unohtuu sitten kun projekti on valmis.
   Pure&Original tiedoista löytyy myös kuinka monelle neliölle riittää.

   Valitsin tuon pure&original maalin vs Kalklitir maalin koska sen voi pyyhkiä ja lakata.
   Ei haittaa jos maalia on hitunen extraa. Meidän kovassa käytössä on tullut jo yksi pieni kolo joka pitäisi paikata.

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...