perjantai 4. syyskuuta 2015

Portaiden turvaportti - mistä löytää huomaamaton ja toimiva?!

Kuten jossain aiemmassa postauksessa kävi ilmi, meillä on omien jo taaperoiän ohittaiden lasten lisäksi perhepäivähoidossa kahden muun perheen lapset. Tästä johtuen, ennen töiden alkua ja lastenhoidon aloitusta meillä tuli hoppu löytää kotiin oikeanlainen turvaportti. Käsittääkseni myös muuttotarkastuksessa tarkistetaan onko portaissa turvaportit.

Harkitsin mustia metallisia jotka sopisivat portaiden muuhun ilmeeseen. Ne jota löysin valmiina rautakaupoista olivat melko kömpelöitä ja kun  porttia enimmäkseen ei tarvi, se "rötköttäisi" sivussa tiellä.

Googlaamalla löysin sitten Lasten Turvasta Ruotsalaisen Lascal KiddyGuardAvant turvaportin.


Tämän näköinen portti on silloin kun sitä ei käytetä. Vasemmassa reunassa on alumiinin harmaa, seinään kiinnitetty osa jossa turvaportti on "piilossa". Oikealla on harmaa "hakanen" jonne portti kiinnitetään. Portin maksimileveys on 120cm, eli se käy kaikenlevyisiin oviaukkoihin ja portaikkoihin 0-120cm väliltä.


Kun portti suljetaan se näyttää tältä. Portti toimii siis "rullaverhon" tavoin. Portti on testattu 100kg:n työntövoimalla.Portti noudattaa sekä Eurooppalaista standardia EN 1930:2000, että Yhdysvaltain standardia ASTM F1004-00.


Portin saa aukaistua vain aikuinen joka osaa vääntää lukituskahvaa oikeaan suuntaan. Helppo käyttää mutta ei mielellään anna kiireisten koululaisten käyttöön tätä vekotinta. Mutta toisaalta, eipä sitä käytetäkkään kuin silloin kun yläkerrässä on pieni joka vaatii valvontaa. 

Näin "portti" kiinnitetään toiselta laidalta.

Hintaa portilla näyttäsi nyt olevan 129e (tarjouksessa) Lastenturva.fi. Voin suositella jos tarvetta on. Tuote tuli muutamassa päivässä tilauksesta.

Tämän kuvan vielä lainasin Lastenturvan sivuilta, jospa sen avulla vielä tajuaa idean paremmin miten portti toimii!

Millaisia muullaisia turvaportteja olette portaikkoihin hankiineet tai itse tehneet? Jos jollakulla on blogissa juttua niin laittakaa ihmeessä linkki kommentti-laatikkoon, muiden kokemuksista on aina hyötyä ja iloa kun näitä "pakollisia" juttuja joutuu valitsemaan.

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Meillä päädyttiin jättäämään turvaportti kokonaan pois. Pinnakaiteiden ainoa huono puoli, ettei siihen saa kiinnitettyä mitään porttisysteemiä. Toisaalta, aloitimme jo edellisessä kodissa hyvissä ajoin nuorimmaisen kanssa totuttelun, ja hän onkin jo ihan taitava kulkemaan rapuissa (täyttää nyt syksyllä 2v). Jotain tuollaista kankaista olin kuitenkin harkinnut alunperin, mutta sitten tosiaan ilmeni ettei edes tuota saa asennettua.

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä vinkistä. Ehdin jo heti innostua, että tuommonen meillekin, kunnes huomasin Lyden kommentin, ettei pinnakaiteisiin saa asennettua :( Voi apua, pitääköhän meidän muuttaa suunnitelmia yhden portin takia... Lapsi on kuitenkin 1v ja 8 kk, kun muutetaan ja ainakin yksi pienokainen vielä haluttaisiin...

  VastaaPoista
 3. Niina ja Lyde, tähän Lescal porttiin saa sellaiset lisäosat että voi kiinnittää myös pinnoihin kiinni :)
  Käykää kurkistaan tuolta linkistä tarkemmat tiedot!

  VastaaPoista
 4. Tämä olisi meilläkin toivelistalla, mutta satutko tietämään miten sen kiinnitys onnistuu tällaisiin portaisiin (lappiporras timber) http://www.asuntomessut.fi/content/portaat-2?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...