keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Raksakuulumisia ja vinkit puutarhojen hurjiin alennusmyynteihin!


Kuten otsikkokin kertoo taimistot ja puutarhat myyvät loput puut/pensaat ja perennat -30%-70% alennuksella. Mikäli on tiedossa mitä pihalle on tulossa niin suosittelen lämpimästi käymään pienen ajelun läheisillä puutarhoilla. Etenkin puut voivat olla hinnoiltaan 90-35e/kpl ja parhaimmillaan niitä voi saada 10e. Puut istutetaan valeistutukseen suojaisaan paikkaan (suojataan jäniksiltä myös) esim valeistutukseen hiekkaan jos ei tontilla vielä multaa ole.
Pensaat ovat yleensä 10-15/kpl ja samaten, jos mieluisia löytyy niin kannattee niitä alennuksesta ostaa. Parhaimmat säästöt tekee kuitenkin havuissa, ne ovat puutarhan kaikista arvokkaimpia kasveja. Esim. kääpiövuorimännyt voivat olla 50-150e riippuen koosta. Jos jostain löytää alennuksessa nappaa mukaan.

Kuten kuvasta näkyy meidän portaikkoon on istutettu hiukan eri sorttisia kääpiövuorimäntyjä. Ne ovat nyt ihan mini-kokoisia (hinta! suuret ovat monta kymppiä kalliimpia). Jos pääsee hankkimaan ja istuttamaan puut ja pensaat varhain, vaikka jo raksa-vaiheessa tai mahdollisimman pian muuton jälkeen, ne pääsevät samantien kasvuun. Nämäkin pensaat ovat keväällä jo juurtuneet (niin uskon) ja voin lannoittaa niitä niin että varmasti roihahtavat kasvuun.
Kun puut ja pensaat on istuttetu voi vaikka loppuelämän sitten istutella kukkia. Pääasia että saa puutarhan "rungon" eli puut sinne kasvamaan.


Multien päälle laitoin katekankaan. Tarkoitus on levittää sora tähän välikköön, myös pensaiden juurelle mutta sen pääsen tekemään vasta kun meidän pihavalot ja niiden piuhat on tuonne kaivettu ja asennettu. Tai siis, pihavalojen sähköjohdot oli jo vedetty mutta minä katkasin ne lapiolla kun kaivoin pensaille multakuoppia....Nooh, tarkoitushan ei ole siirtyä puutarhablogiksi. Ja sellainen minulla on jo rakkaana harrastuksena monta vuotta taaksepäin (kurkistakaapä www.karolinanpuutarha.blogspot.com tänne!). Ajattelin että vinkkaisin noista puutarha-alennusmyynneistä jos joku muu haluaa ensi kesän budjettia hiukan säästää.

Meillä jatkuu täällä sisällä listoitustyöt. Pientä iltanäpertelyä viikosta toiseen. Aika ajoin haikailen edellisen kodin rakennusaikaa - se tuli avaimet käteen - ei ollut tuhatta ja sataa pikkuhommaa mitä tehdä valmiiksi viikko toisensa perään. En kuitenkaan kadu sitä että muutimme hiukan keskeneräiseen kotiin, se oli tosi hyvä ratkaisu muun elämän kannalta.
Jos tämä keskeneräisyys harmittaa selailen pinterestistä sisustuskuvia täällä! Pohdinnassa on valaisimia, sohva, vierassohva jne. Jos olisin ollut kaukaa viisas, olisin tehnyt muutaman arvokkaan valaisin hankinnan jo etukäteen ennen muuttoa. Nyt hankittavaa on niin pitkä lista etten tiedä missä kuussa ja minä vuonna ne tulevat toteutumaan.

Mukavaa viikkoa teille jokaiselle, raksaystäville ja muille!

Lisäys blogiin itselleni muistiin ja teille muillekin voi olla hyötyä -Tillinraksa blogissa kirjoitus eri pensasaita-vaihtoehdoista. Käykääpäs kurkistaan! Talven aikana voi miettiä valmiiksi minkälainen aita passaa ja mistä tykkää.

5 kommenttia:

 1. Meillä alkaa olla pihan kaikki isoimmat istutukset laitettu, ja olen hyödyntänyt nyt syksyllä paljonkin noita alennusmyyntejä. Jossain on ollut puut ja pensaat osta kolme, maksa kaksi (täältä tuli omena ja päärynäpuu sekä magnolia) jossain isoilla alennusprosenteilla. Kadun varren pensasaitaa kävin hakemassa vanhoilta kotikulmilta kun siellä on yhdessä liikkeessä aina syksyllä pensaat 10kpl 25e, siinä ei jää isolle astiataimelle enää hinnaksi paljon mitään :-)

  VastaaPoista
 2. Heippa!

  Olisiko Rouvalla antaa ohjetta nuihin valettuihin ulkoportaisiin? Nämä olis minun vastuullani ensi kesänä ja täytyy sanoa että mulla ei ole juuri hajuakaan kuinka sen toteutan :D Runko puusta ja valu sisään vai? Meillä on piha kahdessa tasossa ja "betoni portaat" johdattavat yläpihalta alas ja takasin.

  Kiitos jo etukäteen neuvoistasi!

  Ps. Piha alkaa näyttämään jo pihalta. Samoja havuistutuksia olen piirrustellut meidän pihasuunnitelmaan.

  VastaaPoista
 3. Nuo meidän betoniportaat on juurikin tehty kuvailemallasi tavalla. Runko puusta ja betoniauto kävi täyttämässä askelmat. Sen jälkeen portaiden päällä oli pressu muutaman päivän ettei betoni halkeillut jne. Noiden pinnassa voisi olla toivomisen varaa... voisivat siis olla hiukan tarkemmin tehdyt. Toisaalta jos olisivat todella sileä-pintaiset, olisivat varmasti myös liukkaat?!

  VastaaPoista
 4. Kiitos!
  Eli en minä nyt niin kaukana ajatusteni kanssa ollut!
  Meillä kun tuppaa aina käymään niin että minä visioin mutta miesraukka joutuu kaiken tekemään..
  Kyllä betoniin kuuluu se oma rouheus ja todennäköisesti liian siloitellut olisi liukkaat, joten hyvät ne on!

  Onnittelut uudesta kodista. Se on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MillaM!
   Ehkä rouheus on tässä kohtaa hyvästä :)

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...