keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Hyvän yhteistyökumppanin tunnistaa kalkkunasta?Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille rakennusprojektiimme osallistuneille, erityisesti miehen isälle joka on ahkeroinut projektin alusta viimeisiin saunanlauteiden nikkarointiin saakka. Kiitos kaikille niille vaimoille jotka passititte  (päästitte) miehenne meille lyhyelläkin varoitusajalla kun tarvittiin raavaita miehiä kantamaan milloin kipsilevyä, harkkoja, kalustekuormaa ja lopulta juuri heinäkuun ja kesälomien kynnyksellä muuttokuormaa. Kiitos niille taitaville ystäville jotka annoitte erityistietämyksen käyttöönne eri vaiheissa.

Erityiset kiitokset upeasta talosta kuuluu arkkitehdillemme Juha Paanaselle (Arkkijussi) joka kuunteli toiveitamme modernista mutta ajattomasta, klassisesta kodista jossa on paljon luonnonvaloa ja rouvan erityistoiveita suurperheen kodista. Tajusit toiveemme täydellisen hyvin ja loit jotain paljon parempaa kuin mitä olimme osanneet pyytää. Yhteistyö oli mukavaa ja luontevaa, osasit myös ratkaista monet ristiriitaiset (vastakkaiset) toiveet jotka meillä oli miehen kanssa kaikkia tyydyttävällä tavalla. Luulen että siihen tarvittiin enemmän kuin arkkitehti-koulutus ;)

Passiivikitalon porukkaa tahdomme kiittää hyvästä yhteistyöstä, opastuksesta ja että olitte koko projektin ajan AINA tavoitettavissa. Olemme olleet todella tyytyväisiä rakennusmateriaaliin, kuten lupasitte talon rakennus sujui jouhevasti, nopeassa aikataulussa ja se onnistui myös ensikertalaisilta. Valmis talo on pitänyt lupauksensa, tämä on energiatehokas ja lämmin - jopa niin että emme edelleenkään ole saaneet takkaan ensimmäistä tulta kun meillä on aina niin lämmintä. Ensimmäisiä -25 asteen pakkasia siis odotellessa.

Kolmas suuri projekti oli kalusteiden valinta ja kilpailutus. Siinä oli hommaa lähes yhtä paljon kun talopaketin valinnassa. Paikallinen, kilpailukykyinen hinnaltaan ja laadultaan (huomattavan runsas valikoima) löytyi Limosa keittiöiltä (Liminka, Oulun eteläpuolella). Keittiön oli suunnitellut arkkitehti mutta silti jäi vielä monta pientä valintaa ja suunnitelmaa myös keittiön ja kalusteiden tilaukseen. Näissä ratkaisussa saimme ammattimaista palvelua ja olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Kalusteet kylpyhuoneiden ja keittiön osalta ovat loppuun asti mietitty ja jokainen yksityiskohta hiottu. Olisi monta esimerkkiä siitä miten ammattilaisen ohjein saa "pikku-ongelman" ratkaistua. Olkoon tästä yksi esimerkki vieras wc allaskaappi johon tilattiin hiukan leveämpi "perusallas" (meille mittojen mukaan tehty olisi ollut huomattavasti kalliimpi) niin että mies sai Limosalta altaanpalasia joilla harjoitteli rälläkällä sahausta. Näin sitten lopullinen allas lyhennettiin rälläkällä(harjoittelun jälkeen) mutaman senttimetrin ja saimme juuri täydellisen ja oikean kokoisen seinästä-seinään altaan.
Hienon yhteistyökumppanuuden kruunasi joulu-yllätys: saimme Limosalta lähetyksenä ihan hervottoman ison savustetun kalkkunan! Se olisi varmaan jäänyt syömättä ellei suuri (ja nälkäinen) suku (ette kuitenkaan lue näitä mun kirjoituksia) olisi saapunut meille Tapaninpäivänä joulunviettoon. Herkullista kalkkunaa on ylistetty koko suvun voimin. Nams!

Tahdon myös kiittää kaikkia muitakin yhteistyökumppaneita jotka yhteistieto-linkkeineen löytyvät tältä listalta: Yhteistyökumppanit. Lämmin kiitos teille, olemme onnekkaita kun löysimme rehdit ja ahkerat toimittajat/työporukat raksamme eri vaiheisiin. Teitä mielellään suosittelee myös eteenpäin!


Uudessa keittiössä on ilo valmistella juhlia ja leipoa. Niitä meillä onkin riittänyt!
Joulua vietimme suvun kera ja samaan aikaan saimme jopa kaksikymmentäkaksi ruokavierasta mahtumaan pöydän ääreen (lasten pöytä ei näy kuvassa). Kun pieniä serkkuja vilisti pyssy-sodassa ja pikkuprinsessoja piti tanssiesityksiä riemunkiljahduksineen ja aikuiset riehaantuivat pelaamaan joululahjakisaa ja soittamaan kitaraa kova-äänisellä duetolla tuli jälleen testattua tuo rimakaton akustiikka. Hienosti toimii! Äänimaailma pysyi väkimäärästä huolimatta inhimillisenä.

Takana on upea vuosi joka on huipentunut moniin muistorikkaisiin hetkiin ja juhliin uudessa kodissa!
Kiitos kaikille ihanille raksa-bloggaajille ja muille lukijoille jotka olette kulkeneet mukana ja tsempanneet, jakaneet hyviä vinkkejä ja muuten vain kommentoineet mitä matkan varrella on sattunut ja tapahtunut. Teille jokaiselle upeaa, ikimuistoista vuotta 2016!
Käyköön unelmat toteen!

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Onnea ja iloa myös sinne teidän uuteen kotiin!

   Me täällä koitetaan keksiä uutta suunnitelmaa uuden vuoden viettoon - omalla poppoolla - kun jouduttiin perumaan kauan odotetut kaverikekkerit .... lapsiperheen vuodenvaihteen vitsaus iski, eli mahatauti lapselle. ** Huokaus!**
   Eiköhän se uusi vuosi silti tule, uusin iloin ja haastein. Onpahan meillä ainakin kaapit täynnä herkkuja ja oma saunakin lämpiää...

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...