sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulusaunaan! Sirkkelin saa nyt siirtään varastoon.
Muutimme kesäkuun viimeisellä viikolla"viimeistelyä vaille valmiiseen" kotiin. Osa rakentajaperheistä tekee kaiken loppuun saakka valmiiksi, meille (lue minulle) tärkeämpää oli muuttaa "samankaton alle" ja jättää osa viimestelyistä, kuten sauna, siihen oltiin asumassa. Toki sain tänne blogiinkin kommentteja että mitenköhän käy niille viimeisille listoille ja hommille, tuleekohan koskaan valmiiksi? Samaa saattoivat myös ajatella ystävät ja sukulaiset.Joulusauna (samoin kuin joillekin jouluksi kotiin) on aika hyvä kannustin loppuja raksahommia varten. Ja valmistuihan se sauna sieltä 6kk muuton jälkeen.
Nyt on saatu sitten siivota alakerran aulassa lojuvat listat ja puunpätkät pois ja sirkkelin kantaa odottamaan kesää ja pihan nikkarointintia (autotallia)....

Sanoisimpa vain, ihan oikeasta kokemuksesta, ettei tämä ollut ollenkaan hassu ratkaisu (meille). Tuli tehtyä viimeisetkin hommat, leppoisalla asenteella samalla kun on saatu sisustaa ja asustaa kotia. Minulla loppui yh-raksa-mamma elo ja kauppaan pääsin ilman että tarvi aina pukea viittä lasta mukaan. Jos joku ruuvi tai lista uupui, kipasin rautakauppaan niin että pikkupoppoo jäi iskän kanssa kotiin raksaileen. Ja kun siisti ja tarkkaa rakentaja niin eipä ollut ongelmaa että olisi ollut kertaakaan sahanpurua pitkin nurkkia.

Ei sillä, kyllä se tuntuu melko makialta kun on koti valmis. V A L M I S.

8 kommenttia:

 1. Onnittelut VALMIISTA kodista :) Mekin pääsemme sitten jo seuraavaa joulua viettämään uudessa kodissa ja joulusaunaan. Meilläkun ei täällä raksakodissa ole saunaa lainkaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! meillä oli varakodissa sauna ja se oli kyllä ihan luksusta vaikka muutoin ahtaammin elettiinkin. Nyt 6kk ilman saunaa saa kyllä arvostamaan löylyjä. No ensi vuonna olette sitten onnekkaita... Raksailoa tulevaan vuoteen Hempu&co!

   Poista
 2. Vautsi, onnea! Meillä ei ole vieläkään valmis... Varastosta en enää edes viitsi mainita :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle riittää kun koti on valmis. Autotalli ja viherhuone valmistunee joskus, ne on ihan extraa tämän avaran kodin lisäksi, joten pidän tätä jo valmiina kotina :)
   Niin ja kotakin tuonne metsän laitaan joskus rakennetaan. Mutta ne on sitten ihan omia projekteja. Teillä on Lyde jo niin viimisen päälle sisustettukin koti joten ei näytä yhtään keskeneräiseltä :)

   Poista
  2. Oi kiitos :-) En tiedä oletko pistänyt merkille, että niitä sisustettuja kuvia on ollut esillä vain muutamasta huoneesta? Keskeneräisyyksiä ei tule niinkään blogiin kuvattua :-D

   Poista
 3. Onnea :)
  Innolla (kauhulla) odotan meidän projektin etenemistä ja piiiitkääää to do-listaa :D

  VastaaPoista
 4. Onnea valmiista kodista! On varmasti mahtava fiilis ja ihanaa päästä omaan saunaan ekaa kertaa jouluna:)
  Meilläkin sauna on ns. Valmis ja saunottu on heinäkuusta saakka. pieniä entrauksia pitäisi vaan vielä tehdä, kynnyslista puuttuu, jakkaran etulauta puuttuu, penkin päät on viimeistelemättä jne.. Vielä kun isäntä jaksais, niin hyvä tulis. Mutta ei nää eloa onneksi juuri haittaa ;)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut valmiista kodista! Nauti, olet sen ansainnut. :)

  Ne jotka heittelevät noita "mitenköhän käy niille viimeisille listoille ja hommille, tuleekohan koskaan valmiiksi?" -kommentteja eivät ole koskaan itse rakentaneet taloa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...