lauantai 4. huhtikuuta 2015

Keittiö ja kalusteet laitettu tilaukseen, Jee!
Tässä se odottaa valmiina vailla keittiökalusteita. Ja ne on nyt laitettu tilaukseen ja olen niin helpottunut ja mielissään kun homma etenee. Kalusteet meille toimittaa Limosa joka on Oulun eteläpuolella Limingassa toimiva puuseppä/kalusteyritys. Vahvuutena heillä on erikoismittaisten kalusteiden valmistus sekä se että heiltä löytyy kaikki kotimaiset ovi ja tasomallistot.

Kun aiemmin kirjoittelin Keittiö ja kalusteet- tarjousten hakemista  sain tänne blogiin vinkkiä että myös Limosalta kannattaisi hakea tarjous, kiitos tästä vinkistä ja monista muista hyödyllisistä kommenteista joita olen saanut teiltä!

Helposti keittiö/kaluste firmat ovat tuttuja brändejä mm. asuntomessuilta, niinpä minäkin aloitin tarjousten hakemisen Puustellilta ja  Keittiömaailmasta ja HTH-keittiöltä. Jokaisesta löytyi mieleinen musta viilu-pintainen keittiö-ovi malli. Vaikka meillä oli arkkitehdin piirtämät sisähavainnekuvat ja piirustukset keittiöstä ja kylpyhuoneista ja kuvittelin että riittää kun vain annan piirustukset ja pyydän että laskekaa tästä, sain viettää lukuisia ja lukuisia palavereita jossa käytiin suunnitelmaa läpi kohta kohdalta. Tunteja en ole kirjannut ylös mutta melkoisen monen työpäivän verran siinä meni kun tarjoukset hain noin monesta paikasta. Toki siinä ammattisuunnittelijoiden kanssa palaveeratessa myös suunnitelmat hioutuu ja monta yksityiskohtaa tulee muutettua ja mietitttyä, ei se täysin hukkaan mennyttä ollut. Ja kun asiakasta istuttaa siinä vieressä työtä tehdessä niin se ehkä myös sitouttaa ostamaan (?). Kun joulun jälkeen alkoi sadella tarjouksia niiden hintahaitari oli 23.900e, 21.200e, 18.900e ilman kodinkoneita mutta sisältäen altaat (tein excel-taulukkoa jotta pysyin kärryillä kun kilpailutin firmoja). Mieluiten myyjät olisivat tehneet kaupat tammikuussa kun joka vuosi hinnat sitten nousee helmikuussa. Myyjien puheet varmasti ihan totta, hehän ovat tehtaan armoilla ja tämä on mielestäni iso miinus näissä isoissa putiikeissa.

HTH löytyi mielestäni kauneimmat ovimallit ja laajin tasomallisto, ja heidän hintaluokkansa oli eniten realistinen ja mielestäni hintalaatusuhde hyvä. Kun olimme vielä hurjan kaukana 15.000e budjetista ja sain tänne blogiinkin vinkin Limosa keittiöltä niin päädyin vielä yhteen tarjous-hakemus urakkaan ja soitin Limosan Vesalle.

Kun suunnitelmat ja toiveet olivat jo erittäin hyvin tiedossa niin meillä oli Limosalla pari reipasta palaveria jossa käytiin läpi kaikki kalustepiirustukset, ratkaistiin muutama käytännön ongelma ja saatiin tarjous. HTH:lla olin ihastunut tammitasoon joka on polyuretaani-lakkaus jota ei siis tarvitse öljytä niinkuin tavallista tasoa. Muilla kaluste-firmoilla ei tälläista ollut, eikä ollut aiemmin ollut Limosallakaan mutta he selivittivät ja lupasivat sellaisen toimittaa. Tarkka kun olen he teettivät yhden tason minulle nähtäväksi että siitä tulee samanlainen kuin mitä olin muualla nähnyt.
Limosalta sain myös mustan tammiviilu-oven kotiin näytille ja pystyin vertaamaan sitä kilpailijan oveen ja todellakin ne olivat täysin identtiset. Näin pystyin varmistamaan että kokonaisuus on sellainen kun olin sen malli-keittiössä nähnyt.

Mutkia matkaan tuli sitten kun miehelle esittelen nämä minun viimeiset tarjoukset jotka eivät edelleenkään olleet budjetissa. Keittiön ovimalliin olin satsannut, arki-eteisen ja vieras-eteisen liukuovet tulevat Witka Wood mallista mutta loppujen lopuksi hinta-ero tavalliseen liuku-oveen on n.50e/ovi witkan puu-kehyksellä, joten eniten niissä kaapeissa maksaa lukuisat lankakorit ja hyllyt. Kodinhoitohuoneen lukuisat (koko perheen) vaatekaapit tulevat tavallisimmasta valkoisesta ovesta. Kaikenkaikkiaan kalusteita tulee vaan niin paljon että niille kertyi hintaa.

Tässä vaiheessa luovutin miehelle ohjaukset kilpailutuksesta ja lopullinen hinta koko paketille tuli hiukan vajaa 17.000e. Emme siis pysyneet budjetissa mutta minä sain sellaiset kalusteet kuin halusinkin. Mutta olihan se matka pitkä työläs kun ottaa huomioon nuo tarjoustenhakemiset alusta lähtien. Huokaan nyt onnellisena.
Sitten talopaketin valinnan ei ole toista yhtä suurta, hintavaa ja niin paljon kodin kodikkuuteen ja tyyliin vaikuttavaa asia kuin kaluste-hankinta. Kyllä sen eteen kannattee tehdäkin töitä että saa sitä mitä haluaa.

Tästä nyt aloitamme yhteistyön
http://www.limosa.fi/etusivu  


seurassa, lisää tarinaa seuraa kun pääsemme kalustetoimituksiin ja joidenkin viikkojen kuluttua pääsemme valmiiden runkojen asennuksiin uudessa kodissa! Sitten ei ole enää muuttokaan lähellä!


5 kommenttia:

 1. Onnea! Vaikka itse olen palaverrannut vasta kahden firman kanssa niin tuskaista on ollut ja voin vaan kuvitella miten paljon helpottaa kun päätös on tehty :) mutta onneksi itsellä on vielä aikaa.

  Kovasti odotellaan täällä kuvianne lopullisista ratkaisuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea aloittaa ajoissa, järkevästi tehty.
   Minäkin kävin jossain vaiheessa alkumetreillä tekemässä yhden suunnitelman ja pääsin vähän hajulle että miten kaikki pitäisi ratkaista. Kun sitten hain tarjouksia useasta paikasta niin moneen kysymykseen osasin vastata samoin tein, mitä haluan ja mitä en.

   Kaksi asiaa olisi kullan arvoisia tietää a) missä on paras suunnittelija jonka kanssa synkkää b) mistä tulee saamaan parhaan tarjouksen niin ettei turhaa kuluttaisi aikaa monessa paikassa.
   Nythän sen jälkikäteen tiedän :)

   Mukavaa kodinsuunnitteluaikaa teille - ja eikös teillä Essi ole jo raksakin alkanut?

   Poista
 2. Heippa Karolina! Olipa ihana löytää Oululainen rakennusblogi! Kahlasinkin blogisi läpi ja jään ehdottomasti seurailemaan :) Itselle on aivan vieras Limosa keittiöt, me aloitimme Keittiömaailmasta ja Puustellista, mutta etenkin Keittiömaailmassa pyydetään ihan järkyttäviä summia!

  Huomasin, että teillähän on myös kattoon asennettu liesituuletin. Meille tulee samalla lailla, mutta mallia ei vielä tiedetä. Käyttökokemuksia teillä ei tietenkään vielä tuulettimesta ole, mutta suositteletko silti kyseistä mallia? Ja ainiin, mikähän malli mahtaa kyseessä olla? :) Innolla odotan valmista keittiötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Niina, hieno juttu kun näin löydämme toisemme. Blogista on jo tähän mennessä ollut valtava apua verkostoitumisessa ja vertaistuessa, lukuisia hyviä ideoita ja vinkkejä on tullut.

   Meille tulee Siemens liesituuletin, toinen vastaava tunnettu merkki oli Savo mutta hintaeroa oli yli 1000e.
   HTH keittiöltä tarjosivat Siemensiä, siitä on hyviä kokemuksia. Siemens mallia ei saa elektroniikkaliikkeistä vaan kalustefirmoilla on vain sopimus tähän malliin. Limosa keittiöltä sen myös saa reilun 1000e hintaan joten sen myös kattotuulettimista edullisin.

   Puustellin tiesin että sillä on jo vuosien ajan hyvä, luottettavan ja laadukkaan brändin maine. Puustellilla on myös hyvät tuotteet ja esim taso-valikoima hyvä. Heiltä tosin puuttuu nuo witka-wood liuku-ovet eivätkä he niitä olisi mitenkään saaneet paketiin niitä mikä oli minulle tärkeä juttu. Keittiömaailman hinnoista yllätyin, ne olivat kalleimmat ja kuitenkin kun tarjousta pyysin ei valikoima mitenkään paras ollut, esim. keittiötasoa en olisi heidän kauttaan löytänyt mieluista. Kun pyysin tarjousta monen asian suhteen jouduin tekemään kompromissejä. Tosin palvelu ja suunnittelu oli ensiluokkaista mutta kalustemallit eivät vastanneet hintaa.

   Loppujen lopuksi laajin ja paras valikoima oli Limosa keittiöllä. Olin aivan tyrmistynyt että heiltä löytyi kaikkea ja ja mitä ei löytynyt (nuo tammiset lakatut tasot) ne selvitettiin ja hankittiin (se mallipalanen). Olin kyllä saanut monessa vaiheessa raksaa tuttavilta vinkkiä ja kehuja, joten harmittaa etten heti sinne painellut. Heiltä olisi saanut esim saarekkeen mittatilaustyönä vaikka 75cm rungoilla mutta kun en tiennyt mistä lopullisen paketin otan niin piti kilpailuttaa koko homma samanlaisia systeemeillä ja kun kattoon tehtiin tuulettimelle aukko niin se sitten tuli tuon "perusmallin mukaan".

   Jos Oulussapäin haluaa käydä katsomassa viimisen päälle trendikkäitä keittiötä esittelytilassa niin suosittelen tuota HTH:ta. Myös asuntomessuilta saa hyvin vinkkiä siitä millaisen keittiön haluaa. Mutta jos on vähänkin vaativampi maku suosittelen hakemaan tarjouksen Limosalta kun heiltä todella saa kaikkea mitä markkinoilla on ja he osaavat etsiä jos jostain ei ole. Mutta pitää tietysti tietää mitä haluaa kun heillä ei ole omia keittiömalleja rakennettuna tiloissaan.

   Ja kyllä keittiökuvia tulee. Ja jos olet Oulussa niin Passiivikivitalot järjestävät ennen muuttoa talo-esittelyn niin sinne voi myös tulla valmista keittiötä katsomaan!

   Poista
 3. Meille myös suositeltiin Siemensin LF 959RB50 liesituuletinta keittömaailmassa, mutta hintalappua sille ei ole vielä saatu. Mailia sieltä odotellaan... Semmoinen on kyllä pakko saada, muuten meidän keittiöstä ei tuu mieleisen näköistä ;)

  Vielä ei tosiaan olla keittiö ja muita kalustesuunnitelmia tehty muualla kuin keittiömaailmassa ja puustellissa. Minun mieleen on taas enemmän keittiömaailma, ja sieltä olenkin nyt yrittänyt saada enemmän hintaa kohdilleen. Meinasin kyllä tippua tuolilta kun näin ensimmäisen tarjouksen! Hinta on kyllä tullut alaspäin jo noin 6000€ ja vielä pitäisi jonkun verran saada euroja tippumaan. Mutta katsomme vielä nämä muut kalustetoimittaja kortit ennen päätöstä, etenkin Limosa ja HTH:lla voi käydä vähintäänkin fiilistelemässä :)

  Olisipa mahtavaa päästä teidän talonäyttöön, toivon mukaan Oulussa silloin olen ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...