perjantai 17. huhtikuuta 2015

Seitsämän hyödyllistä syytä kirjoittaa rakennusblogia!

http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html

Klikkaa kuvaa niin pääset Suomalaisten Rakennusblogien linkkilistalle. Linkkilista on tehty jotta verkostoituminen helpottuu, ja uudet raksa ja remonttiblogit löytyisivät helpommin.

Rakennusblogeja lukemalla saa inspiraatiota, ideoita, hyviä ohjeita ja on kiva lukea muiden perheiden tarinoita rakentamisajasta, vertaistukea parhaimmillaan.
Miksi kannattee kirjoittaa blogia elämäntilanteessa joka on ehkä elämän kiireisintä?

1. Blogin pitäminen on hauskaa ja luovaa jos pitää valokuvaamisesta ja kirjoittamisesta. Nykykameroilla on hyviä kuvia saa ilman että on ammattikuvaaja ja niitä kehtaa muillekin jakaa.
2. Rakennusaika on niin ainutlaatuista aikaa elämässä, yksi elämän suurimpia projekteja, se kannattee tallentaa ainakin itselle iloksi, miksei myös perheelle ja ystäville - ja muille rakentamisesta kiinnostuneille?
3. Kun katsoo alkuvaiheen kuvia ja postauksia, tajuaa miten pitkälle on jo päästy. Bloggaamisessa on myös jotain syvempää kuvatarinaa ja narraatiota, elämästä ja projektin etenemisestä. Kuvien avulla pääsee alkuvaiheen tunnelmiin ja hahmottuu positiivisella tavalla työn määrä.
4. Kun pohtii rakentamisen ja materiaalien eri vaihtoehtoja ja etsii tietoa voi niistä kirjoittaa itselleen muistiin, ja samalla myös muille iloksi ja hyödyksi blogikirjoituksen - ja samalla kysyä onko kenelläkään tästä kokemusta?
5. Mikäli rakentamisen ohella aikaa riittää voi teknisistä ratkaisuista ottaa kuvat ja kirjoittaa ohjeet. (Meidän "rakentajalla" on jemmassa kuvia ja tekstiä passiivikivitalon rakennuksen vaiheista, aika näyttää saako hän niitä jossain vaiheessa tänne blogiin ladattua itselle muistiin ja muille hyödyksi.)

6. Näiden lisäksi blogilla on markkina-arvoa, se kannattee mainita kun tekee elämänsä kalleinta projektia ja pyytää tarjouksia. Google ei laita blogeja "arvo-järjestykseen" vaan kun etsit tietoa jostain tietystä tuotteesta se löytää ne blogit jotka ovat kirjoittaneet kyseisestä tuotteesta, oli sitten kyseessä talopaketti, lattia, kodin kalusteet tai hanat.

Blogimarkkinointiin voi tutustua Blogilla mainetta ja mammonaa tai Digitaalinen markkinointi sekä Blogi markkinoinnin välineenä. Talo Rautio on myös kirjoittanut jokin aika sitten hyvän kirjoituksen rakennusblogin hyödyistä, joten kurkistakapaas myös sinne!

Olisi kiva kuulla teidän muidenkin raksa-bloggajien kokemuksia, mistä saatte energiaa ja inspiraatiota blogin kirjoittamiseen, miten se sujuu raksa-arjessa ja millaista hyötyä siitä on ollut teidän raksa-projektissa?


PS. Suomalaiset Rakennusblogit logon saa linkittää omaan blogiin, kiitos kaikille teille jotka olette jo linkkilistalla mukana, hienoa että siitä on tullut jo näin kattava, saa mainostaa jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...