tiistai 14. huhtikuuta 2015

Sauna alkaa hahmottua.Sauna on meidän perheessä erityisen tärkeä tila johon mielellään olisi voinut panostaa reilumminkin ellei loppu-urakkaa kohti olisi käynyt niin että vähän joka osiossa budjetti hiipii yli rajojen. Nyt pitää sitten käyttää malttia, mielikuvitusta ja hyvää makua että saadaan kaunista mutta kohtuullisuuden rajoissa. Seinien ja kattojen materiaaliksi meillä valkoitui haapa sen vaaleuden ansiosta.
Halusimme vaaleaa saunaa ja rauhallista kylpylämäisyyttä mattavalkoisilla laatoilla.
Haapapuun suojaamme vielä valkoisella saunasuojalla että se pysyy vaaleana ja raikkaana. Sama haapa jatkuu myös pukutiloihin, kodinhoitohuoneeseen ja vessan kattoon. Tässä kellari-kerroksen pohjakuvaa sauntiloista.
Saunaan tulee lasiset pariovet. Ammeesta voi kurkistella tähtiä. Kylpytilaan tulee kaksi suihkua ja suihkuseinälle tehostellaatta (jota vielä emmin hiukan, jos kaikki olisikin vain valkoista??). Pukuhuone on 5m2 koska väkeä on yleensä meillä kylpiessä paljon. Lisäksi tässä tilassa touhutaan aamuisin suihkusta-vessaan- kodinhoitohuoneeseen hakemaan vaatteet. Pukuhuoneen ja kylpyhuoneen erottaa pieni lasiseinä. Tässä kohti ihmettelin arkkitehdin suunnitelmia mutta tulin sitten vakuuttuneeksi että tämä toimii ison väen kanssa. Pukuhuoneen ja alakerran muiden huoneiden erottaa liuku-ovi (kertokaapa vinkkejä mistä olette saaneet hyviä ovia tai oletteko tehneet itse?). Kodinhoitohuoneesta kirjoitin aiemmin täällä!

Saunaan ja ammeen ylle olen toivonut tähtitaivasta led-valoista (samoin kuin Tuhannen ja yhden yön makuuhuoneeseen). Katsotaan miten se toteutuu.
Vaaleiden saunojen inspiraatiokuvia olen kerännyt pinterestiin Sauna-kansioon!

 Sauna

 lattiataso näin, ja penkki! Sauna

Tikkurilan valkovahalla käsiteltyä haapaa. Jos jollakulla on kokemusta niin kertokaa miten olette käsittelleet haapaa niin että se säilyttää raikkautensa, eikä mene liian tukkoon valkoisesta pigmentistä? Puun eloisuus, vaikkakin vaalea sellainen saisi mielellään säilyä.

Tulikivi Nuoska sauna heater made of ceramic tiles. Tulikivi's media

Haaveissa Nuoska-kiuas.

Kohde 22 / lauteisiin integroitu Nuoska-kiuas

Sitä mukaan kun sisustuksen palaset alkavat loksahdella paikoilleen ja valinnat saadaan päätökseen tulee hyvä fiilis. Jossain vaiheessa sisustussuunnitelmat täyttivät pään, mutta kun budjetti oli auki ja monta "irtonaista" palaa niin se hermostutti ainakin tätä rakentaja-rouvaa.
Nyt tiedän missä pihistän ja missä (toivottavasti ??!!) panostan... elättelen edelleen toivetta Kalaruotoparketista olohuoneeseen!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille raksa-ystäville, Kiitos mukavista kommenteista ja ideoiden jakamisesta uusiin ja vanhoihin postauksiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...