torstai 23. huhtikuuta 2015

Takka tuli - Oulun Takkamestareilta!Ihan alkuun pakko hehkuttaa sitä onnentunnetta kun näin takan eka kertaa (arkkitehdin havainnekuvissa kyllä olin päässyt fiiliksiin). Se on niin kaunis! Ja tuo yläkerran ruokailutila -olohuoneeseen rytmiä ja tekee tilasta mielenkiintoisen. Kiitos tästä kuuluu tietysti taitavalle arkkitehdille. Takasta tulee kodin sydän. Ja mitä parhainta, takkaluukut avautuvat sekä ruokailutilaan että olohuoneeseen joten siitä pääsee nauttimaan missä oleleekin.


Takan edessä olevat porras-askelmat olivat tämän rouvan oma haave jonka eteen jouduttiin tekemään hiukan töitä kun ontelolaatat tulivat (jos joku halua tietää miten se ratkaistiin niin voin pyytää  tuon raksamiehen kirjoittamaan vastausta kommentti-osioon). Mutta noilla muutamalla portaalla erottuu mikä on olohuonetta (edelleen, edelleen minä haaveilen sinne kalaruotoparkettia ) ja ruokailutilaa.


Alla kuva takkasydänmestä ennenkuin sen ympärille rakenettiin kuori. Tällainen takka ei ole varaava, joka on ehkä ainut huono puoli. Toisaalta meille tulee passiivitalo joten kyllähän sen lämmön minkä takka tuottaa pitäisi oman aikansa talossa pysyä.


Takan toimitti ja asensi meille  Takkamestarit Oulu. Olemme olleet tyytyväisiä palveluun. Alunpitäen arkkitehtimme ehdotti takkasydämen tilaamista Virosta missä ne yleensä ovat halvempia. Mekin kilpailutettiin tavara sieltä sekä paikalliselta Takkamestarareilta ja loppujen lopuksi paras tarjous saatiin Suomesta. Tähän pakettiin kuului myös asennus. Ja sen lisäksi että mielellään suosii kotimaista työtä, olemme tyytyväisiä että saimme kokeneeet asentajat. Mikäli takkasydän olisi tullut Virosta, asentajaa olisi sitten saanut hakea.

Takka on tarkoitus maalata kalkkimaalilla. Alunpitäen haaveissa oli betoninvärinen takka joka olisi tehty laastilla mutta sen puhtaanapito olisi ollut hankalaa. Vielä otetaan vastaan viimehetken vinkkejä takan pinnoituksen suhteen.... (kaikkeen pitäisi perehtyä eikä millään meinaa ehtiä)?

5 kommenttia:

 1. Meidän arkkitehti sanoisi, että onpa hieno tilasarja! :D Tosi kiva tuo rappunen takan alla.

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)
  Nyt sitten vielä takan sävyä valitsemaan...

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanasta blogista! Teillä on äärettömän kaunis koti! Olemme rakentamassa taloa etelä-suomeen ja olen haaveillut 2-puolisesta takasta. Takka tulisi makuuhuoneen ja takkahuoneen väliseen seinään integroituna. Olen pyytänyt tarjouksia takoista ja hintahaarukka on ollut aina 4000-10 000€, saako kysyä kuinka paljon tuo teidä takka maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira kauniista sanoista. IHanalta kuulostaa takka makuuhuoneessa. Wau!
   Laitatko mulle muistutukseksi tuonne yhteydenottolomakkeeseen viestiä tai karolinanpuutarha (a) gmail.com viestiä niin selvittelen mieheltä tuon takan hinnan. Mulla ei siitä ole tarkkaa tietoa kun se jäi miehen hommaksi kilpailuttaa. Meillä oli siis tarjoukset sekä Virosta että Oulun takkamestareilta ja heiltä saatiin sitten parempi hinta ja kokonaispaketti...

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...