maanantai 6. huhtikuuta 2015

Tuhannen ja yhdenyön makuuhuone.

Tuhannen ja yhdenyön makuuhuone.

Ajatus lähti ensin lentoon korkean huonekorkeuden ansiosta. Tahdoin sinne sinisen tähtitaivaan ja löytyi Mica-kivitapetti.


 Alaslasku on tehty johon led-valot istutetaan. Katon muut osat on maalattu sinisella matta-maalilla Tikkurilan sävy M429. Tapetin vuoksi sinistä maalia on maalattu myös hiukan katosta alaspäin jotta tapetoinnista tulee siisti eikä valkoista seinää sitten pilkahtele mistään.


Samoin ikkunoiden smyygit on maalattu sinisellä värillä. Harmaana päivänä sininenkin näyttää harmaalta.


Tapetiksi on valittu Harlequin Aurelia jossa on iso kultainen kuvio.
Joskin muu koti on klassista, valkoista, valoisaa, ajatonta ja aikaa kestävää niin omassa makkarissa saa sitten revitellä ja päästää mielikuvitus valloilleen. 
Luotan siihen että siitä tulee hyvä kun pidän väreistä ja olen rakastunut tähän tapettiin. Tapetti-kammo alkanee hiukan helpottaa. Edelliseen kotiin uskalsin hädintuskin valita yhden kultaisen tapetin jossa oli valkoisia magnolian kukkia ja pelkäsin että kyllästyisin siihen. Niin ei kuitenkaan käynyt. Tapetit olivat kiva sisustuksen osa jotka luovat todella paljon tunnelmaa.

Viimeisimmässä Sköna Hem lehdessä (joka pääkirjoituksen aina poikkeuksellisesti luen koska siinä on oikeasti mielenkiintoista sisustusasiaa) kirjoitettiin siitä miten paljon satsaamme sisustuksessa "yleisiin/sosiaalisiiin" tiloihin kuten olohuone, mutta kiireisen viikon aikana emme välttämättä ehdi siellä edes aikaa viettää. Sen sijaan makuuhuoneessa oleskelemme 1/3 elämästämme. Ei ole ollenkaan väärin panostaa makuuhuoneen sisustukseen!

...Kunhan saadaan tämä hyvälle mallille alkaa sitten kultaraamisten peilien mestästys. Ehkä kultaiset tai messinkiset kynttilänpidikkeet/lampetit?

Olisi kiva kuulla, millaisia sisustusrevittelyjä te olette tehneet? Onko jotain hyviä ja huonoja kokemuksia?

8 kommenttia:

 1. Minulle jäi tapettikammo kun revimme nykyisen remontin myötä kaikista huoneista tapetteja viikkokausia... Meille tulee vain valkoiset maalatut seinät. Tosin seinäpinta-alaa tulee jäämään yllättävän vähän, meillä on isoja huonekaluja ja paljon peilejä jotka vievät seinätilaa.

  Meillä on peilejä on paljon, kaikissa on erilainen mutta näyttävä kehys. Olen löytänyt niitä edullisesti erilaisista sisustusliikkeiden loppuunmyynneistä, tavaratalojen ale-myynneistä ja osa peileistä on teetettyjä. Yhden kehyksen maalasimme itse harmaasta kullanväriseksi. Yksi on sellainen josta pitänee luopua, halpa peili jossa on kaunis kehys mutta itse peili niin huono ettei siitä ole juuri iloa.

  VastaaPoista
 2. Lisäys ed. kommenttiini: se itse maalattu kehys näkyy tämänpäiväisessä blogipäivityksessäni viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 3. Peilit antavat kivasti lisäneliöitä ja uusia ulottuvuuksia (myös peilaavat sotkuista makuuhuonetta/tuplaavat sotkun määrän jos niikseen tulee). Meillekin on tulossa useampaan paikkaan nyt suuria peilejä.
  Kiitti vinkeistä, pitääpä alkaa katseleen peili-kauppoja.

  Tapeteissa on haastetta jos haluaa tauluja seinille, joten silloin se on vähän turhaa.
  Tuo minkä sanoit tapettien pois repimisestä on niin tuttua touhua aiemmista pikku-kodin remonteista. Tietenkään edellisen asukkaan tapetit ei miellytä. Samaa mieltä olen, että tapettien valinnassa kannattee olla malttia. Toisaalta aina ihailen, esim ruotsalaisia koteja joissa on paljon rohkeammin sisusettu tapeteilla.

  VastaaPoista
 4. AIvan ihana tapetti! Tulee kyllä makuuhuone ihan mun makuun. :) Itselle tulossa kans sinisen sävyistä vintage tyylistä tapettia, nyt mietin vaan että laitanko vain yhden seinän vai uskaltaisko laittaa kaikki seinät. Pikkuhiljaa alan kallistumaan kaikkien seinien puoleen. :O
  Saahan sen sitten pois jos ei miellytä. :D Myös peilien suhteen on mieli muuttunut matkalla, aluksi halusin peiliovet kaapistoon mutta nyt ollaan päädytty kuitenkin tavallisiin oviin. Niihin hankin kuitenkin hieman ilmettä vetimillä, tarkoitus olisi laittaa
  tälläiset . Väristä en vielä tiedä olisko tuo sininen vai läpinäkyvä. Täytyy sitten mallata kun on ovet tai makuuhuone yleensäkin. :D Maalausintoa sinne!

  Elina / kulti ylitin budjetin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin edellisessä kodissa oli tapetti vain yhdellä seinällä ja se sopi hyvin kun tapetissa oli kultaa ja valkoista ja seinät oli sitten valkoiset. Nyt tuon sinisen ja kultaisen tapetin kanssa ei olisi passanut valkoinen seinä. Päädyin sitten että tehdään yhtenäiset tapettiseinät, ei pelkästään tehosteseinää.
   Nyt kun maalattiin katto sinisellä tajusin että tokihan olisi voinut olla siniset seinät ja yksi tehostetapetti mutta ehkäpä silti kallistun tähän ratkaisuun että kaikki seinät tapetista.

   Harmi Elina kun en saa tuota linkkiä auki, mutta tulen katsomaan sitä blogistasi.... löytyykö sieltä?

   Poista
  2. http://www.ebay.com/itm/1PC-Handle-Door-Glisten-Crystal-Glass-Lever-Lock-Brushed-Bathroom-Drawer-Handle-/131248577005?pt=LH_DefaultDomain_0&var=430522674709&hash=item1e8f0659ed Blondina en tietenkään testannut toimiiko linkki. :D Tuosta copy- paste niin pitäis ainaki löytyä. :)

   Poista
  3. Mä taidan kyllä päätyä kanssa kaikkien seinien tapetointiin. :)

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...