tiistai 28. huhtikuuta 2015

Olohuoneen tehosteseinä - mihin lopulta päädyimme?


Haaveilin olohuoneeseen betoniseinää, kiviseinää ja saviseinääkin. Niistä voi lukea täältä!
Villecon savilaasti seinässä viehätti sen akustinen kyky (mutta meille tulee rimakatto joten akustiikka hoituu sillä) ja sekä kyky tasapainottaa huoneen kosteutta. Koska kyseessä oli koko talon mittainen seinä, saviseinän tekeminen jäi sitten kustannusten vuoksi pois suunnitelmista.
Sain tänne blogiinkin vinkkiä kalkkimaaleista - kiitos siitä hyvästä vinkistä sekä monesta muusta jonka olette jakaneet!

Kalkkimaaleihin perehdyin, niitä on useampia, Kalklitir tuoteesta on monessa blogissa ollut kokemuksia. Lisäksi on Pure& Original kalkkimaalit jotka kestävät kevyen pesun vedellä ja miedolla saippualla (mielellään heti!) joten me päädyimme siis valitsemaan tämän vaihtoehdon.


Väriksi valikoitui Fresco Ashes. Se on todella vaalean harmaa, mattapintainen maali. Yllä video pure&original työ-ohjeesta.Maali maalattiin pohjamaalin päälle joka imi yllättävän paljon maalia. Ehdimme jo pelätä ettei 1l/6m2 (kahteen kertaan maalattuna) riittäsi. Ensimmäinen kerros maalattiin tiheään ristiin rastiin pienehköllä pensselillä kuten ohjeessakin on. Maali on märkänä paljon tummenpaa.
Ensimmäinen kierros maalattiin yhteen pötköön ilman pysähdyksiä jottei rumia jälkiä jäisi. Tämän jälkeen oli 8t kuivuminen jonka jälkeen maalattiin toinen kierros siten että pensseliä käytettiin välillä vedessä jotta saatiin sävyeroja.
No, sävyeroja ei paljon tullut koska maali itsessään on niin vaalea.


Yhden kierroksen jälkeen.


Ja valmiina, kuivuneena seinä on tämännäköinen! Luulisi että se on aivan valkoinen ellei tietäisi että se on hienoisen harmaa, freco ashes!

Sävyerot tulevat esiin niissä kohdin missä seinä kohtaa puhtaan "paperin valkoisen" pinnan.


Olen tyytyväinen tähän seinään. Se on mattapintainen, hiukan elävä ja harmaaseen taittuva. Elävyyttä siinä ei ole ihan niin paljon kun olin toivonut. Siksipä päätin että takan pintaan valitaan jokin hiukan tummempi sävy!

4 kommenttia:

 1. Kiva seinä, meillä on nykyisessä asunnossa käytetty tehostemaaleja, ja niitä laitetaan kyllä tulevaan ok-taloonkin :)

  T.Rouva Nk joka ei jaksa kirjautua

  VastaaPoista
 2. Pitääpä pistää korvan taakse kalkkimaali, hyvältä näyttää! :) Itsekin haemme joihinkin tiloihin tehosteena hieman eläväistä pintaa ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kivan näköistä tuli. Minä aina huolhedin miten toimii käytännössä mutta aika sen näyttää ja ainahan voi maalata päälle. Todella tylsää olisi jos vetäis koko talon seinät lujamaalilla ihan vaan siittä ilosta että niitä saa huolella sitten hinkata :P

  Rouva NK, olisipa kiva kuulla millaisia tehosteseiniä teille tulee?
  Ne osaltaan tekevät kodin ja kodista persoonallisen.

  Mukava jos joku saa tästä postauksesta inspiraation maalata kalkkimaaleilla - kiitos vinkistä Marialle joka kirjoitti tänne blogiin kommenttia kun tuota seinää mietin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...