lauantai 28. helmikuuta 2015

Vastassa oli KOTI!!!! Mitkä fiilikset!!!!!!


Tiesin että työmiehet olivat saapuneet rakennusmaalle ja aloittaneet pakelloimisen. Kun kerta vietin lasten kanssa kotipäivää päätin ajella raksalle valoisan aikaan kameran kanssa. Ja mitä olikaan vastassa!!! Koko yläkerta oli jo pohjamaallattu ja hohti valkoisena. Olin aivan häikäistynyt. Tämä ei enää tunnu raksalta vaan vastassa oli jo KOTI. Mikä ihana tunne!

Kun raksalla taas yhtäkkiä hommat menee harppauksella eteenpäin tulee ihan voittaja olo. Ero on niin iso verrattuna siihen että iltaisin puurretaan 4tuntia kerrallaan kun usean miehen työporukka tulee ja panee töpinäksi. Eli kyllä omatoimirakentajan rakentaminen on sitkeyttä vaativaa ja hidasta ja kyllä osaa iloita kun sinne välillä saadaan ammattimiehet urakoimaan.

Kuva kohti vieras-eteistä ja portaat  vasemmalla, oikealle tulee keittiö. Vertaa alla arkkitehdin piirtämään sisähavainnekuvaan.Tässä "takan" ympärille kerääntynyt romua. Takana näkyy keittiö ja ruokatila.

Olohuone.

Näkymä eteisestä olohuoneeseen päin.

Yllä vieraseteinen ja alla arkieteinen. Tuohon nurkkaan tulee kuivauskaappi. Ikkunan alle penkki jossa on jokaiselle koululaiselle oma laatikko (läksykirjat ym) ja naulakko repuille.


Alakerra näytti tutummalta. Väliseinät tutussa ruskeassa värissään. Pakkelointi aloitettu. Tässä porras-aula johon tulee myös peli-konsolit ja tuonne oikeaan nurkkaan pieni stringhylly-pöytä..Tässä sitä ihmetellään uusia makuuhuoneita. Huoneiden jako-proseduuri on jo käyty ja lapset ovat valinneet huoneiden värit (sävyt ovat äidin ja ammattilaisten tarkkaan harkitsemia).


Ulkopuoli saa vielä odottaa rappausta muutaman kuukauden mutta minua ei ole häirinnyt tuo harmaa harkkoväri joka on Passiivikivitalon neopor-harkossa. Ihan talolta näyttää silti. Mutta tupaantuliaisia ei pidetä ennenkuin talo on rapattu (senhän olisi saanut rapattua vaikka ennen ikkunoiden asennusta mutta meillä oli niin kiire saada talo lämpimäksi ettei alettu silloin siihen käyttään aikaa). Mutta puutarhahullu kun olen niin ensimmäiset puut on istutettu ja kivet sommiteltu pihalle. Tässä näkyy myös varjossa viihtyvä lehmus.

Mukavaa viikonloppua kaikille Rakentaja Ystäville sekä omille Ystäville jotka blogin kautta pääsevät seuraamaan missä mennään.... Muuttopäivä lähestyy!!!

8 kommenttia:

 1. Ooh! Tuo arkkitehdin sisähavainnekuva on mahdottoman ihana! Tuollaista minäkin haluan jos joskus vaikka rakennettaisiin uudelleen. Pieni kuumeilu on jo alkanut 😊 Tsemppiä lasten kanssa raksailuun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Arkkijussin sisähavainnekuvat ovat olleet "kantavana voimana" tässä raksan aikana. Jos on alkanut epäusko talon valmistumisen suhteen hiipumaan niin on voinut niitä vilkaista, että kyllä me joskus todella muutetaan tuonne.
   Ei muuta kun raksa-blogeja lukemaan niin kyllä se talokuume siitä vaan yltyy. Meilläkin oli pitkään tiedossa että jossain vaihessa rakennetaan isompi koti, mutta sitten se tuli vähän yllättäin kun löytyi "oikea" tontti.

   Poista
 2. Vautsi! Itse odotan kovasti myös tuota vaihetta, kun seinät maalataan ekan kerran, ja talo muuttuu todella ison askeleen työmaasta kohti sitä kotia. Toivon mukaan sen pitäisi tapahtua aika pian, ensi viikolla taitaa jo alkaa tasoitukset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yllättävää miten paljon se vaikuttaa talon ilmeeseen kun saadaan väriä pintaan. Ei haittaa että katot ja lattiat on vielä tekemättä. Ja kun tuollainen iso muutos tulee raksan suhteen se myös vaikuttaa motivaatioon ja raksa-intoon.
   En tiedä kuinka monta miestä meillä on käynyt urakoimassa mutta siellä oli muutamassa päivässä sekä tasoitettu että tehty yläkerran pohjamaalaus. Mukavaa tulevaa viikkoa teille Lyde, tuota hetkeä kyllä kannattee odottaa :)

   Poista
 3. Hei, millainen rimakatto teille on suunniteltu? Kuinka leveää rimaa ja miten suurilla raoilla?
  - Sami Rintawillasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on rimakatto vielä keskustelun alla. Minä tahtoisin 45mm rimaa jossa olisi 20mm rako. Mutta voi olla että rima onkin 70mm. Lupaan kirjoittaa jahka asia varmistuuu..

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...