sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Inspiraatiota talon rakennukseen ja sisustusvalintoihin. Mistä kaikkialta te haette ideoita ja inspiraatiota?


Olisi mielenkiintoista kuulla mistä kaikkialta rakentajat ja remontoijat hakevat ideoita ja inspiraatiota? Omaa listaani tein tänne, sillä ajatuksella että siitä voisi olla jollekulle rakentamista suunnittelevalle iloa ja apua.

1. Asuntomessut vaihtelevat tyyliltään vuodesta toiseen ja messuilla on monenkokoisia taloja, lapsiperheille ja aikuisille perheille. Olemme käyneet jo melkeen kymmeniä vuosia yhdessä miehen kanssa asuntomessuilla, melkein joka vuosi. Jopa silloinkin kun rakentaminen ei ollut ajankohtaista. Rakentaminen ja kodit kiinnostaa. Ehkä tiesimme jo ettei ensimmäinen kotimme olisi viimeinen joten messuilta haimme ideoita ja suunnittelimme puolitosissaan tulevaa...
Asuntomessuilla koitin poimia mieleen hyviä pohjaratkaisuja lapsiperhettä ajatellen mutta hiukan niukaksi on jäänyt anti. Messukodit joihin rakastuin ovat "Maja" ja "Skammi"...

2. Hyviä ideoita lapsiperheiden kotiin saa parhaiten kyläilemällä muissa lapsiperheissä. Juurikin tuo meidän kodinhoitohuone jossa on koko porukan vaatekaapit on yksi idea joka on poimittu ystävien kodista. Arkieteisiinkin löytyy monella ystävällä hyviä ideoita. Kuin myös keskuspölyimurin sijoitteluun. Kun joku ystävä tai tuttu on rakentamassa tai vastikään rakentanut uuden kodin kannattee kysyä saako tulla katsomaan tai kertoisivatko miten ovat valintoja tehneet ja mitä asioita miettineet. Kodin suunnittelu ja rakennus on suuri projekti ja varmasti siitä mielellään kokemuksia jakaa. Myös talo-näytöissä voi käydä, mutta ainakin täällä meidänseudulla niitä on harvakseltaan.

3. Idea-leikekirjaa pidettiin "ennenvanhaa" ystäväpiirissäni laajemminkin. Silloin kun rakensimme ensimmäistä taloa ei ollut vielä rakennusblogeja, pinterestiä tai instagrammia. Ostettiin hyvällä syyllä sisustulehtiä ja leikattiin ihanat kuvat talteen. Tästä tajuaa miten viidessäkin vuodessa aika on muuttunut ihan hurjasti. Osa ystävistäni aloitti leikekirjan pitämisen hyvissä ajoin ennen edes tontin hankkimista. Tässäkin projektissa minulla on ollut leikekirja. Mm. olen kuvastoista leikannut lattiankuvia, kaakeleiden kuvia ja tietysti myös niitä sisustuslehtien kuvia joissa on jokin tärkeä idea.
Leikekirjaa selaillessa muistan jotain tärkeää, tai saatan huomata kuvissa jotain uutta.
4. Halvempaa kuin ostaa satoja sisususlehtiä on ottaa käyttöön Pinterest. Omalle sivulleen saa luoda kymmenittäin "tauluja" ja näihin kansiohin sitten kerää mieluisia ideakuvia. Minun sivuilta löytyy  omat kansiot keittiölle, mustalle keittiölle, lattioille, tapeteille ja seinille, lasten huonneelle jne. Kun käyn esim. jonkin lattiavalmistajan sivuilla voin mieluiset tuoteet/kuvat tallentaa suoraan omaan kansioon. Kun sitten esittelen niitä vaikka miehelle ja hän kysyy jotain teknisiä tietoja, napsaus ja pääsen alkuperäissivulle lukemaan tarkemmin. Suosittelen!

5. Suomalaiset rakennusblogit ovat olleet todella hyvä inspiraatio ja tietolähde. Materiaalit ja tuottajat löytyvät kotosuomesta ja itse olen reippaasti kysynyt myös eri materiaalien kestävyyttä ja kokemuksia. Myös muiden valintapohdintaa on ollut mielenkiintoista ja hyödyllistä seurata. Joskus voittaa estetiikka, joskus käytönnöllisyys, joskus tulee budjetti vastaan. Joskus nuo kaikki kohtaavat ja löytyy ihan helmi-tuote, jota mielellään suositellaan myös muille.

Mitä muita inspiraationlähteitä teillä rakentajilla ja rakennusta suunnittelevilla on ollut käytössä?

6 kommenttia:

 1. Meillä on tällä hetkellä alkamassa n.50 neliön laajennus vanhaan rintsikkaan. Inspiskuvia ja juttuja tulee haettua aika paljon Pinterestistä sekä sisustuslehdistä. Asuntomessut ym. eivät ole oikein iskeneet..Netti on ehkä kaikista paras, koska sitä kautta löytää paljon ja saa helposti koottua itselleen hyviä kollaaseja ja kokonaisuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterest on todella huippu kun sinne saa talteen kaikki hyvät kuvat mitkä googlaa tai mitä löytää muiden tauluilta. Nyt kun ollaan toteutusvaiheessa selailen pinterest-tallennuksiani ja esittelen niitä miehelleni.
   Showroom olen nyt myös tutustunut, se vaikuttaa myös ihan kivalta jos etsii jotain tiettyä juttua kuten keltaisia seiniä..

   Jos talon pohja on jo tiedossa ja seinät olemassa niin voisin uskoa että asuntomessuilta ei saa kovin paljon irti. Itse en kauhean paljon pidä messusisustuksista kun niissä ei ole ollenkaan elämää eikä kerroksellisuutta (lukuunottamata muutamia kohteita jotka voivat olla inspiroivia myös sisustuksen osalta). Tilojen hahmotusta ja kokoonpanoa voi siellä ihmetellä ja tietysti keittiöitä.
   Meillä vahvistui ulkovärit kun näimme messuilla useamman talon jossa oli samat väritykset kun mitä itsekin halusimme mutta emmem olleet vielä missään nähneet.

   Poista
 2. Sitten on vielä myytävien asuntojen ilmoitukset, esim. www.etuovi.com -sivuilla on ihan sisustus sivut erikseen (kuvat poimittu kait myynnissä olevista taloista). Plus millä tahansa palstalla voi googlettaa esim. postinumerot 02160 tai 02170 tai jotain muuta (nuo kaksi vievät Westendiin ja Haukilahteen). Ei välttämättä itselläni olisi varaa ihan kaikkeen mitä noissa hienoissa Espoolaistaloissa on, mutta ideoita voi aina poimia talteen... Ehkä joskus sitten... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mika, tuo oli ihan hauska vinkki, eipä ole tullut mieleen - ollaan niin kaukana noista etelän hienosto-alueista ;)
   Pitääpä kurkistaa löytysikö sieltä oikeasti jotain hyviä ideoita. Huomasin kun meidän edellinen koti (5v vanha) oli myynnissä että sunnuntai-näytöissä kävi ihan huomattavan paljon väkeä ilman yhtään tarjousta. Kun sitten laitettiin koti yksityismyyntiin niin enää ei tullutkaan sunnuntai ihalijoita mutta sen sijaan ne jotka tulivat olivat kaikki tosi ostajia. Kyllä nyt jälkeenpäin ketuttaa että viikko tolkulla tehtiin älyttömät siivoukset ja stailaukset ihan vaan "näyttöä varten".Suosittelenkin tuon seikan vuoksi että jos vähääkään on sosiaalisia kykyjä ja osaa tehdä oman ilmoituksen etuovi.com niin myy talonsa ja asuntonsa ihan itse. Pankki auttaa sitten papereiden kanssa.

   Sitä että taloa käytiin katsomassa vain ideamielellä vahvisti se että kun se oli meillä itsellä myynnissä niin jopa soiteltiin ja pyydettiin rakennuspiirustuksia kun haluttiin rakentaa samanlainen talo itse. Minä kylläkin annoin sillä ajattelin että parempi vain jos tähän talonmyyntiin saadaan hyvää "karmaa" ja eikähän se meille mitään maksanut kun oltiin suunniteltu se vanha koti ihan itse.

   Poista
 3. Pieni sivuhuomautus pakko laittaa tähän väliin. Talon tai asunnon myynti itse on ihan ok, mutta pankki ei auta papereiden kanssa. Korkeintaan pankkilakimiehen maksullisena palveluna voi saada, ei muuten kuulu pankin palveluihin. Kauppakirjat yms täytyy hoitaa itse myös myynnin lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tarkentavasta kommentista. Meillä tosin pankki auttoi papereiden kanssa ja saatiin ensiluokkaista palvelua ja opastusta, ollaan siis saatu vip-palvelua ellei tämä ole käytäntö kaikissa pankeissa. Tosin meidän pankki on muutenkin palvellut ensiluokkaisesti. Etuovi.com löytyy kauppakirjat sekä tarjous-esitys jonka teimme. Ei siis tarvi itse olla lakimies kun on pohjat siellä valmiina.
   Kannustaisin siis edelleen myymään itse asunnon, meillä on siitä hyvät kokemukset ja samoin muilla ystäväperheillä, jotka kannustivat meitä myymään itse ja hälvensivät kaikkia pelkoja juurikin noiden esittelyjen ja paperi-asioiden suhteen...

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...