lauantai 7. helmikuuta 2015

Nivito musta keittiöhana. Stalan musta allas.

Mustan keittiön mustaa hanaa etsimässä. 
 
design


Kiitos rakennusblogi-ystäville, löytyy jo useasta blogista (kurkista esim Seuraava talo , Piilopaikka) kokoelmaa millaisia löytyy Suomesta.
NIVITO  on ruotsalainen merkki josta laitoin tarjouskyselyä eteenpäin. Samalla kuulen miten he toimittavat tuoteet Suomeen.


'RH-325 Matte black stainless steel, inc. shut off valve. 10 vuoden käyttötakuu.


Combo CEG51-57B - Stala


Keittiöön on tulossa myös musta allas. STALA*Combo Edition Granite 60cm  on valmistettu erittäin kestävästä materiaalista, jonka pääraaka-aineena on kvartsi. Altaan materiaali kestää hyvin kulutusta ja kuumuutta.

Allas on suunniteltu nykyaikaisen keittiön tarpeisiin. Ison altaan ja pienen kaatoaltaan yhdistelmä mahdollistaa entistä monipuolisemman altaan käytön. Suuressa altaassa on helppo pestä ja puhdistaa isot keittiövälineet, kaatoaltaaseen voi samanaikaisesti tyhjentää viemäriin kaadettavat nesteet. Altaan pohjassa on veden virtausta edistävä, kaunis pohjamuotoilu.

Stalan altaassa näyttäisi olevan Grana Agrion hana.
kitchen and bath design trends - black faucets // coco+kelley

"Ulkomaailmasta" löytyy lisäksi tällaisia mustia hanoja, kuva Pinterestistä.

Rakentaessa unelmien kotia joihin asioihin voi käyttää energiaa, jotku päätökset tehdä hiukan enemmän mutkat suoriksi tyylillä. Joskus huvittaa miten paljon edelliseen kotiin pohdin ja punnitsin vaikka hanoja, kun ne sitten siellä olivat jokapäiväisessä käytössä,  ei niitä paljon ajatellut. Toisaalta jos jokin tärkeä unelma jää täyttymättä, se saattaa sitten pitkäänkin harmittaa. Tästä oppineena mies on nyt useampaan kertaan muistuttanut että valitset nyt sitä mitä oikeasti haluat niin ei tarvi enää rakentaa kolmatta taloa!

14 kommenttia:

 1. Meillä tuo Nivito taitaa kaatua tyyppihyväksyntään :-( eli uudiskohteessa kun vaaditaan että hanat olisi tyyppihyväksyttyjä ja tuo ei sitä taida olla. Ainakaan suomalaista hyväksyntää ei ole, enkä ole löytänyt tietoa että heillä olisi mitään vastaavaa ruotsalaistakaan . Harmittaa!! Meille on tulossa sala allaskin :-)

  VastaaPoista
 2. Minäpä selvittelen kun näyttää että sitä on tulossa useampaan kotiin täälläkin.
  Tapwell myy myös hienoja mustia hanoja - ruotsissa. Laitoin suomen jälleenmyyjälke kyselyä mustista...

  VastaaPoista
 3. Hanan ostajan tärkein ohjenuora on tyyppihyväksyntämerkintä. Suomessa VTT antaa STF-merkinnän hanoille, jotka ovat läpäisseet seuraavat testit: vedenvirtaama, hanan ja sekoittajan äänitaso, käyttökestävyys (= paineenkestävyys, kulutuksenkestävyys, lujuus) ja materiaalista irtoavat lyijy- ja kadmiumpitoisuudet. Merkinnän pitää löytyä joko tuotteesta, esitteestä tai pakkauksesta. Pätevä myyjä etsii sen mielellään asiakkaalle.

  ”Suomalainen Tyyppihyväksyntä Finland - merkintä (STF) takaa, että hana on testattu ja tyyppihyväksytty suomalaisiin olosuhteisiin. Se voidaan turvallisesti liittää osaksi vesijärjestelmää. Myös hanan kytkentäputken on oltava tyyppihyväksytty, sillä kyseessä on toiminnallinen kokonaisuus. Putket hyväksytään putkina ja hanat hanoina. Teemme kuukaudessa useita tyyppihyväksyntäpäätöksiä. Myös päivityksiä tehdään, sillä tyyppihyväksyntä on voimassa viisi vuotta”, sanoo VTT:n arviointipäällikkö Liisa Rautiainen.

  Ruotsin, Norjan ja Tanskan testaamat hanat ja putket täyttävät todennäköisesti samat kriteerit kuin suomalaiset STF-merkityt tuotteet. Tällä hetkellä hanoille ei ole vielä koko Euroopan kattavaa yhteistä merkintää, mutta siihen ollaan joidenkin vuosien kuluessa menossa.

  Tälläista tietoa löysin http://rakennusmaailma.fi/artikkelit/laatuhana-on-tyyppihyvaksytty

  VastaaPoista
 4. Nivito-kotisivuilta (katso linkki yllä) pääsee tekemään tilauksen suomeen, no prob! Vastasivat seuraavana päivänä hinnan ja tahdin.Mutta ensin tarkistan LVI-urakoitsijalta että suostuvat hanan asentamaan.

  VastaaPoista
 5. CE-merkintä Nivitolla on.Riittääkö se?

  VastaaPoista
 6. CE-merkintä tuotteella on.Riittääkö se?

  VastaaPoista
 7. Hei, olin yhteydessä VTT toimivaan Annamaija Naula-Iltaseen joka selvitti minulle asiaa. Minustakin Niviton sivuilla on merkintä CE-merkistä.

  VTT vastattiin "Sitten, kun CE-merkintä on mahdollista, se tulee kerralla voimaan koko Euroopassa. Ei voi olla olemassa tilannetta, jolloin Ruotsissa olisi CE-merkintä ja Suomessa ei.

  Suomen Rakentamismääräyskokoelmassa on annettu tiettyjä vaatimuksia rakennustuotteille. Tyyppihyväksyntä on vapaaehtoinen valmistajan hakea, mutta silloin kun tyyppihyväksyntä on olemassa, se kertoo tuotteen täyttävän rakentamismääräyskokoelman vaatimukset. Tämä tieto voidaan osoittaa myös muilla tavoin, mutta tyyppihyväksyntä on yksinkertaisin tapa se tehdä.

  En tiedä minkälaisesta asunnosta on kysymys, mutta yleensä rakennusvalvontaviranomainen vaatii nähdäkseen vesikalusteiden tyyppihyväksyntää. Sillä hän voi todeta tuotteen täyttävän vaatimukset. Omakotitaloissa on vähän vapaampaa. Sinun kannattaa kysyä alueesi rakennustarkastajalta, mitä hän vaatii vesikalusteilta."

  Näin olleen päädyin lähettämään s-postia uudelleen Nivitolle ja tarkistamaan että onko teillä todellakin ce-merkintä tai muuta vastaavaa ja en ole vielä saanut vastausta. Kenenlie pöydälle jäänyt kysymykseni lojumaan?

  VastaaPoista
 8. Hei, selvitin hanaan liittyen asiaa. Karkeasti se menee näin. Jos ei ole tyyppihyväksyntää, ei ko. hana mene uudiskohteessa läpi tai siihen ainakin kirjataan jokin vastuunvapautuslauseke.Vakuutusyhtiö ei puolestaan korvaa sellaista hanasta aiheutuvia vesivahinkoja, jota rakennusvalvonta ei ole hyväksynyt. Soitin Nivitolle, hyväksynnät varmaan tämän vuoden aikana mahdollisia, mutta tällä hetkellä niitä ei ole.Laadukkaalle tuote kylläkin kuullosti. CE-merkinnöistä vielä. Vesihanoille ei ole olemassa CE-merkintää, koska standardit uupuvat. Jos vesihanassa on CE-merkintä, se viittaa, että jokin osa hanassa täyttää standarsin mukaiset vaatimukset. Oraksella on CE-merkintä ja se mm. koskee kupariputkia, joita hanassa käytetään...Melkoinen viidakko. Mutta joo, en ainakaan itse uskalla tuota hanaa ostaa ennen kuin hyväksyntä on olemassa. Hyviä vinkkejä tyyppihyväksyttyyn mustaan hanaan apk-liitännällä otetaan vastaan.

  VastaaPoista
 9. Moi!

  Mä löysin tuon Niviton mustan hanan suomalaisesta verkkokaupasta http://www.tretti.fi/kodinkoneet/keittiokalusto/keittiohana/nivito-rh-325?utm_source=hitaseuranta&utm_medium=cpc&utm_campaign=keittiohana&utm_term=rh-325

  Itsekin kovasti tuollaisen haluaisin, mutta myös mietityttää nuo merkinnät, että rakennustarkastaja varmasti sitten hyväksyisi tuon hanan. Olis kiva sitten tietää mitä saat selville kun ne joskus vastaavat :)

  VastaaPoista
 10. Nivito on todella upea ja haluttu hana kun sen eteen jokainen raksaaja viitsii näin paljon selvittää... kiitos lämpimästi kommenteista. En ole Niviton myyjältä edelleenkään saanut vastausta. Kiirettä pukkaa kalustekauppojen kanssa. Heti kun saan lisää tietoa niin ilman muuta kerron. Tiedän instagrammia seuranneena että muutamat uudet raksat ovat hanan tilanneet "riskeistä" huolimatta.
  Meillä on sen verran tarkka rakentajamies ettei taida sillä mennä läpi nämä vastuuvapautukset... Katsotaan mietn käy!

  VastaaPoista
 11. Musta Grana Agrion maksaa 109e ja Blancon Linus-S 638e.
  Nivitoa ei mies suostu ottamaan kun sillä ei ole hyväksyntää. Blancon hana on liian kallis, moni muu asia menee kyllä edelle. Grana hanan vipu ei miellytä, pohdin teenkö kompromissin muotoilun suhteen ja valitsen mustan hanan mustaan altaaseen vai valitsenko jonkin kauniistimmuodoillun tavallisen hanan?
  Miten te muut mustan hanan metsästäjät olette tehneet?

  VastaaPoista
 12. Tutkin tuota Granan mustaa hanaa ja arvosteluissa joku ostaja oli kommentoinut ettei se ole oikeasti musta vaan harmaa tai tumma rosteri. Hmmm... pitäisi nähdä se ominsilmin jossain.
  Keittiöhana Blanco Jeta Silgranit Look antrasiitti maksaa 250e ja siinä on kromin väriset "tehosteosat"... harkitaanpa nyt sitten sitäkin! Vaikka tuo Nivito olisi väriltään ja muotoilultaan ihan ykkönen.

  VastaaPoista
 13. Me aiotaan ratkaista hanaongelma erillisellä apk-venttiilillä eli hanaksi Blanco Jeta Silgranit Look ja apk-venttiili mahdollisuuksien mukaan kaappiin piiloon. Meille tulee siis tummanharmaa keittiö ja kallionharmaa hana. Pitää tosin vielä varmistaa lvi-suunnittelijalta tuo erillisen venttiilin toimivuus.

  VastaaPoista
 14. Kiitos naiset näistä metsästyksenne tuloksista. Tietääpähän, ettei sitten Nivitoa. Huoh. Mistä sitten se metalliosaton mattamusta, sitä en tiedä. Aikataulu tietysti puskee päälle kovaa ja armotta, heh.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...