maanantai 23. helmikuuta 2015

String-työpöytä haaveita.

Kuvan lähde: Alvhem

Sen jälkeen kun raksalle tuli väliseinät todellisen tilan hahmottelu helpottui ja pikkuhiljaa myös sisustamisen into on alkanut kasvamaan. Alakerran porras-aulassa on tuo iso ikkunaseinä joka näkyy tuossa blogin logo-kuvassakin (yläpalkissa) ja siihen tilaan on tulossa työpiste, tietokone ja playstation peli-vehkeet. Auringonpaisten voi häikäistä ja estää pelaamista mutta kiero äiti kun olen niin minusta se on vaan hyvä - kun aurinko paistaa niin lapset pihalle! Meillä on täällä pohjoisessa ihan tarpeeksi pimeää aikaa jolloin ei ikkunoidn auringonpaisteet häiritse screenillä.
Työpisteelle (peliseinän oikealla puolella oleva nurkka) olen suunnitellut harmaata tehosteseinää - sillä kuten jo kuvista näkyy - niin tämä mamma haaveilee siihen valkoista string pöytähyllykköä. Sopisi hyvin Hay Hee tuolien kanssa jotka jo täällä meillä odottaa muuttoa uuteen kotiin (kuten me muutkin, pikkuhiljaa...)

Mietin kumpi olisi turvallisempi vaihtoehto - seinässä oleva hyllykkö jossa on tuo pöytälevy vai alas asti menevät jalat? Oliskohan kenelläkään kokemusta, miten nuo seinäkiinnikkeiset hyllyt kestää pöydän painon?


Kuvan lähde: String

http://string.se/wordpress/wp-content/uploads/2015/01/0415.jpg
Kuvan lähde: String

Kuvan lähde: Weekday Carnival

 Vaikkakin kodin sisustus rakentuu hiljalleen vuosien saatossa on mielestäni hulluutta ostaa "hätävara-lamppuja" ja muita väliaikaisia huonekaluratkaisuja (yleensä Ikealta) sitä oikeaa (budjettia) odotellessa. Hiukan kitkeränkatkerasti muistelen kuinka vanhaan kotiin haaveilin Secto design lamppua, mutta en raskinut sitä ostaa ja hankin väliaikaisen ruokatilanlampun Ikealta. Arvatkaas vaan mikäs lamppu se edelleen tuossa yläpuolella möllöttää?

Tästä viisastuneena olen päätellyt että jos jo nyt aikuinen nainen tietää mistä tykkää ja mitä haluaa niin rahaa säästää kun ostaa heti kättelyssä sitä mikä miellyttää. Eihän ne Ikeankaan tavarat nyt ihan ilmaisia ole. Tosin kaikkia sisustusmateriaaleja ei ole vielä taloon valittu ja lopullinen talon budjetti ei ole pankilta lainana nostettu joten voihan se olla että osa haaveista jää tulevaisuuteen. Tähän hetkeen saakka tiukka budjettikuri on pitänyt rakentamisen suhteen. Mutta sisustusvalinnat (lattiat, kaakelit, saviseinä, kalusteet) ja keskustelut ovat välillä tunteikkaita...

14.3 saakkahan noita Stringhyllyjä saa 15% alennuksella. Hmm....

2 kommenttia:

 1. Heippa, minä tässä vaan mietin, että miten ne hyllyt pysyy teillä seinässä? Eikö teillä seinät ole muuta kuin kiveä siis meinaan et sisältä katsottuna ilmeisesti on kipsilevy sit se harkko(ei siis kiveä) ja sitten vasta valu niin miten siihen saa kaappeja, hyllyjä yms. Kiinni? Meillä tippui Kyproc seinästä wc-paperiteline pois vaikka siinä oli se proppu(vai millä nimellä sitä kutsutaan��). Eikä siinä ole painoa paljon tai kukaan roiku!
  T. M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ulkoseinät neopor harkosta (joka on vähän niinkuin "styroxia" suomeksi vaikkakin sillä on monelaisia lämpöäeristäviä, palamatonta yms ominaisuuksia, passiivikivitalon edustaja voi paremmin selostaa kuin minä) ja harkon sisällä/keskellä on betonista ja raudasta koostuva seinä.
   Meillä on kaikki väliseinät tehty "normaalisti" puusta ja kipsilevyistä jotta huoneita ja seiniä voi tarvittaessa muuttaa (poislukien tietysti wc suihkun ja saunan seinät).

   Tuo stringhylly tulee siis ihan normaaliin sisäseinään. Ei oo vielä tilattu kun pitäs saada tuo mies ensin suostuteltua hyväksymään tuo kalustebudjetti joka vaan meinaa kaikesta tinkimisestä huolimatta olla yli budjetin.

   Mutta kysymys sinällään ihan oikea, sillä ulkoseinät, jotka on levytetty eivät kestäisi hyllyjä ellei seinään ole ennen levytysvaihetta isketty vahvikkeita. Keittiöön ym on sellaiset tehty kun tiedettiin mihin kalusteet tulee.

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...