perjantai 20. helmikuuta 2015

Ajatukset jo uudessa kodissa... Claytec mallipalat saapuivat Villecolta.


Ajatukset alkaa pikkuhilja hiipimään uuten kotiin. Viikuna on selvinnyt talvesta ja se odottaa "varakodissa" pääsyä viherhuoneeseen (ulkorakennus). Vanhan kodin sohvat on myyty ja kun meillä ei ollut enää missään missä istua Hay Hee nojatuolit hankittiin jo tänne. Uuteen kotiin ne tulevat alakerran porras-aulaan suuren ikkunan eteen. Kyvytrakenteisina ne päästävät valon huoneeseen vaikka ovatkin ikkunan edessä.


Villeco lähetti meille saviseinän mallipaloja. Valkoinen, hiekka ja Buff. Olen aivan rakastunut tuohon rouheaan pintaan joka on clayfix materiaalia.Clayfix on savimaali. Siinä on saven lisäksi myös muutamia muita ainesosia (kuten talkki, liitu/kalsium karbonaatti, arabian kumi, saponiini, selluloosa), jotka mahdollistavat sen harjaamisen seinään niin, että silti saadaan kovettuva pinta kuten maalatessa. Vaihtoehtoina on siis Clayworks savilaasti tai Clayfix "rouhea" savimaali.
Clayworks laastista saimme tarjouksen jossa olohuoneen ja ruokailutilan materiaalien hinnaksi tulisi reilu 600e, (hinta sisältää mös pohjusteen sekä rahdin. Muokattu 21.2.15) työn tekisimme itse. Seinä on kieltämättä melkeen koko talon levyinen 30m2 mutta asian on nyt vielä "hautumassa" tuon arvokkaan hinnan vuoksi. Clayfix on hivenen huokeampi (ja nyt kun koepalat tulivat niin myös kauniimpi) joten pyydän vielä uutta tarjousta tällä materiaalilla. Materiaalista lisää täällä

Työ-ohje clayfix materiaalillle:
Levitä laasti Japan -lastalla, muulla vastaavalla lastalla (ruostumattomasta teräksestä) tai ruiskulla tasaisesti noin 2 m paksuisena kerroksena. Kun pinta on kuivunut, jopa muutaman tunnin jälkeen, voidaan sitä työstää tarvittaessa sienellä tai hiertimellä halutun pinnan saavuttamiseksi. Varhainen käsittely =karkea pinta; myöhäinen käsittely = sileä ja hieno pinta. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi muovi- tai puulasta. Pinnan työstäminen vähentää veden imeytymistä pintakerroksen läpi. Pinta on hyvä työstää ja antaa kuivua yhtenäisenä (epätasaisia ilmavirtauksia tai lämpiäminen on hyvä välttää).

Puhdistus: Mikäli pinta on viimeistelty Clayworks lasitteella, voidaan pinta pyyhkiä kevyesti märällä sienellä. Muuten puhdistus pehmeällä harjalla. Tästä voi tulla haasteita kun seinä jatkuu myös ruokatilan puolelle. Miten irtoaa ketsupit seinästä???


Vasemmalta: Hiekka ilman Mica-kimalletta, Valkoinen jossa seassa mica-kiveä.

2 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää nuo palat! Mekin ollaan saatu tarjous tuolta jo, ja harkitsen itsekin tilaavani noita mallipaloja. Sinä kun olet ne jo nähnyt, niin kuinka valkoiseksi sanoisit sitä valkoista?

  VastaaPoista
 2. Kannattee tilata mallipalat niin saa käsitystä sävyistä.
  Clayworks valkoinen mallipala vastaa tikkurilan värikartassa jotain sävyä lähellä höyhen ja piazza.
  Neljästä mallipalasta jonka sain se on toki valkoinen. Tällaisessa iltavalossa, hehkulampun valosa se on aika lämmin sävy (punertava). Buff on siitä harmaampi vesio ja Hiekka on sävyltään yhtä vaalea mutta selvästi rusehtava.

  Clayfix mallipala joka on tuo rouhea versio on selkeästi harmain. tietysti myös karhea pinta tummentaa kun tulee "pienenpieniä varjoja". Sen sävy on mielestäni harmaa, värikarttaan pääsee täältä http://www.villeco.fi/wp-content/uploads/2014/09/H07_258_Fl_Yosima-Editi_10x21_FIN_RZ.pdf

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...