keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Millä energialla sitä päiviteltiin blogia raksa-aikana?


Kevät on saapunut meillekin ja uusin voimin (motivaatio hiukan hakusassa) ollaan aloitettu taas raksaperheen elämää. Autotalli on nyt seuraavana listalla. Heti sen perään laatoitukset, muurin muuraus, kukka-altaiden muuraus, terassi... lista on pitkä: saadaankohan todellakaan kaikkea kesän aikana tehtyä sillä tarkoitus on myös levätä ja lomailla kunhan työt sen sallii?

Olisi ihana saada kaikki kerralla valmiiksi ja vaan nauttia elosta. Toisaalta pitäisi malttaa tehdä vain sen verran kuin hyvältä tuntuu - itse talohan on nyt valmis ja pihahommilla ja autotallilla ei ole mikään todellinen kiire. Olisi kiva kuulla millaista aikataulua muut ovat pitäneet pihojen ym suhteen?


Kevät on ollut työntäyteistä, mukavia reissuja ja työmatkojakin on piisannut. Kotona olen nauttinut rauhallisesta olemisesta. Lastenhuoneiden sisustus on ajatustyön alla ja jotain uutta ollaan sinne hankittukin mutta en ole saanut aikaiseksi ottaa valokuvia blogia varten.


Instagram tilille olen kuvaillut keväistä kotia, https://www.instagram.com/karolina_kotiblogi/ 
se on "kevyempää" hommaa kuin blogitekstin kirjoittaminen ja toisaalta mitään suurta ei ole täällä meidän kodissa  tapahtunut joten erikoisempaa kirjoitettavaa ei ole ollut. Tosin sain kivan mahdollisuuden järjestää sauna-aiheisen kilpailun jossa on rakentajille passeli lahjakortti palkintona joten olkaa kuulolla lähiviikkoina :)


Kun nyt olen saanut näin hitaanlaisesti kirjoiteltua blogia ihmettelen vain jälestä päin että millä energialla päivittelin tämän tästä blogia raksan aikana? Järkevin selitys on että selvitin tietokoneella raksa-asioita ja hain blogeista/pinetrestistä ideoita ja inspiraatiota joten blogitekstit syntyivät siinä sivussa. Toisaalta vuorovaikutus oli (ja on) erittäin palkitsevaa kun sai blogin kautta kommentteja, ideoita, vinkkejä ja kokemusta. Niistä on ollut iso hyöty! Ei tällaista kotia olisi syntynyt kaikkine valintaprosesseineen ilman muita rakennusblogeja ja niistä saatuja vinkkejä.

Kiitos teille kaikille:
http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html
Käykääpäs lukemassa näitä huikeita tarinoita ja jakakaa linkkiä eteenpäin blogeissanne!

PS. Narsissit ja helmililjat keittiössä tuovat kevään pienellä etumatkalla sisään. Mutta aion säästää nuo kukat ja istuttaa ne maan lämmettyä puutarhaan. Betonisia munia olisi kiva saada "askarreltua" myös puutarhaan (oikeiden kanojen puuttuessa) mutta ehkäpä tätä raksa-askartelua on vielä muusta takaa ensi kesänä...

6 kommenttia:

 1. Itselläni bloggaamistahti on myös hidastunut sen jälkeen kun raksa muuttui kodiksi. Mutta luulen että se johtuu ihan vaan siitä, että myös itse rakentamistahti on hidastunut. Jotenkin kokonaisuuksien yhteen kokoaminen blogikirjoitukseksi saakka on aavistuksen vaikeampaa, koska sitä helposti odottaa että jokin asia on valmis, ennen kuin siitä kirjoittelee blogiin. Raksa-aikana blogiin kirjoittaminen oli jotenkin paljon "spontaanimpaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmaan itselläkin melko totta, ei enää samalla innolla jaksa jokaista työvaihetta ja edistysaskelta käydä kuvaamassa vaan aattelee että kirjoitan sitten kun homma on valmis :)
   Ehkäpä pitäisi kiertää kameran kanssa kaikki vielä-keskeeräiset kohteet ;) Ja voisi sitten jossain vaiheessa laittaa ennen ja jälkeen. Kyllähän se motivoi kun huomaa vaikka blogin kuvissa miten keskeneräistä (esim piha) on ollut ja sitten ehkäpä jotain on jo tapahtunut syksyyn mennessä. Unohtaa monesti miten nollista on lähdetty =)

   Poista
 2. Veit niin sanat suustani. Mietin ihan samaa tässä, että millä energialla ja ajalla!? Kuukausi vierähtänyt edellisestä postauksessa ja aiheitakin piisaisi mutta mutta, arki-illat on jotenkin niin lyhyitä ja huomaan ettei sitä saa aikaiseksi, eikä ehdi. Koska työn puolesta istun koneen ääressä aika paljon, niin huomaan myös että kotona en kyllä mielellään enää konetta avaa. Toisaalta oon yrittänyt olla ottamatta stressiä blogista, ainakaan liikaa koska tämähän on vain kivaa :)
  Meillä kevätsuunnitelmissa on myös aikamoista puuhaa jos toista: pihakivetys, sokkelin rappaus, aidan viimeistely, autotallin maalaus sisältä, leikkimökki ja istutusaltaiden tekoa, huh! Juuri eilen juteltiin että kesästä ei saa tulla työleiriä, pitää jäädä aikaa lomalle ja oleilulle ja siitä
  Pidetään kiinni. Pikkuhiljaa sitä mukaa kun jaksaa. Vaikka oishan se kiva kun kaikki olis valmista, mutta kyllä sitä omakotitalossa vaan tekemistä piisaa siitäkin huolimatta :) ihanaa kevättä ja energiaa hommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain lailla tämä lohduttaa että muillakin on vielä jäljellä tulevalle kesälle hommaa ... kun taas raksa-kesänä kattoi ihan kateellisina kaikkia jotka saivat puurtaa pihan kanssa ja jonka pihalle vedettiin asfaltit yms. Onpas sitä niin hassu - nyt pitää vaan olla tyytyväisiä että ollaan sentään tal rakennettu ja piha on jäljellä. Onneksi meillä on takana pitkä ja luminen talvi jonka aikana on saanut unohtaa pihahommat ja ottaa rennosti. Nyt kun lumet suli ei voi enää sulkea silmiä kaikilta odottavilta hommilta!

   Poista
 3. Sama täällä. Pihahommia piisais ja sisälläkin hurjasti siivoushommaa. Tänään sain pestyä ikkunat ja niin voittajafiilis! Ulkona olis vielä kaikki tekemättä. Tälle kesälle ollaan suunniteltu, että must homma olis terassin teko ja talon ja autotallin maalaus, muut tehdään jos jaksaa. Aurinkoista kevättä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huippua! Mä oon muutamia ikkunoita hiljalleen pessyt (osa jäi viime kesältä tekemättä kun muutossa oli niin paljon hommaa) ja löytänyt vielä niitä skaalan mainosten jälkiäkin joita saanut raaputella pois (huokaus!). Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta Heidi :) IHanaa, rentouttavaa ja aurinkoista kesää teillekin!

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...