perjantai 25. maaliskuuta 2016

Mustikoilla värjätyt munat ja muita pääsiäis(koti)kuvia.


Jos joku ystävä sattuu katsomaan oikein tarkkaan tätä kuvaa huomaa että jo vuosia sitten enemmän ja vähemmän puhki kuluneet istuinten nahka-osat on nyt tämän rouvan toimesta (finally!) saatu askarreltua uusiksi. Päällisinä on marimekon muija-vahakangas (jota löytyy Marimekko outletista huokeampaan hintaan, vinkki!). Oikein itsekin ällistyin miten vanhat ja kovassa käytössä olleet tuolit lähes muuttuivat uusiksi. Haaveissa on joskus tulevaisuudessa hankkia ainakin pöydän päihin mustat domus-tuolit, mutta nyt niilläkään ei ole mikään kiire. Eläköön kierrätys ja vanhojen aarteiden kunnostus!

Pääsiäinen on minulle vuoden paras juhla. Juhlapäiviä on monta peräkkäin kuten myös ruokalajeja eri päiville. Toisaalta pääsiäis menyy ei ole samalla lailla perinteinen ja lukkoon lyöty kuten joulu (joulua ei tule ilman kinkkua jne.). Lisäksi ilmassa on jo kevään merkkejä - narsisseja ja muita ihania kukkia. Lomailuun saa aina mahdutettua muutaman laskettelupäivän - parasta täällä pohjoisessa asumisessa!

Meidän pitkäperjantai on mennyt pitkän kaavan mukaan kokkaillessa mutta mitä parasta - meidän perheen mestarikokki alkaa taas tarttua vasaran sijaan paistinpannuun ja saatiin mitä herkullisinta ja mureaa pääsiäislammasta. Katsos, meillä on nyt niin fiini uusi uuni (AEG Competence) että tarvittiin syvempää teknistä osaamista (rouvat muistakaa tämä - hankkikaa niin tekninen uuni että sen käyttöön "tarvitaan" mies, hheh!) että sai paistomittarin päälle. Näinpä minä ja lapset lähdettiin käymään kirkossa Jeesuksen kuolinhetken messussa ja mies jäi kokkaileen ja testaan uunia.

Siniset munat me keitettiin lasten kanssa vedessä jossa oli kourallinen jäisiä mustikoita.
Idean saimme täältä: http://blogg.skonahem.com/hemmamedhelena/2016/03/19/paskpyssel-farga-agg-naturligt/

http://blogg.skonahem.com/hemmamedhelena/files/2016/03/farga_agg_naturligt_01.jpg

Tosin nämä munat on "liotettu" kylmässä mustikkavedessä jossa on suolaa ja valkoviinietikkaa. Ei ihme ettei meidän munat ihan näin sinisiksi menneet.Meidän pääsiäisvalmistelut meni kyllä silleen ihan munilleen ettei rairuohotkaan ehtineet itää kun olen on ollut pari viimeistä viikkoa reissussa ja koti ihan hunningolla. Onneksi meidän ihana perhepäivähoitaja oli kylvänyt lasten kanssa rairuohot ja saatiin vihreää pöytään.


Parsalla herkutellessani en voi olla iloitsematta (toivottavasti en turhaan) että muutaman vuoden päästä meidänkin puutarhasta saa poimia omat parsat. Ainakin juurakot lähtivät viime kesänä hyvin kasvuun, toivottavasti selviävät talvesta.


Mun 10vee esikoinen kävi jo olan takana ihmettelemässä että laitanko tuollaisia ruokakuvia tänne raksablogiin??? Raksa-aiheita ei ole viime kuukausina riittänyt, sillä olemme vain nautiskelleet elämästä, arjesta ja mukavista viikonloppureissuista, laskettelusta viikonloppuisin ja hiihtämisestä arki-iltoina. Kunhan ehdin, harkitsen tämän jatkoa ja teemaa tarkemmin. Koti-juttujahan nämä kaikki ovat, mutta kohta en enää kehtaa tituleerata tätä raksa-blogiksi. Toisaalta olen niin kiitollinen tuosta kattavasta Suomalaiset Rakennusblogit listasta että ihan vain senkin vuoksi pidän tätä blogia vielä jatkossakin elossa!

Arkihöpinää ja kotikuvia voi käydä seuraamassa myös Instagrammista Karolina_kotiblogiRentouttavia pääsiäispyhiä, muistakaa levätä! Ja kiitos kaikille teille ihanille jotka otitte Sisustusaiheisen blogihaasteen  vastaan, palaan vielä niihin. Kaikkien juttuja en ole ehtinyt viime viikkojen tohinassa lukeakkaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...