keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kuka rakastaa Marimekkoa?


Kurkistappas Asun lehden tapahtumat ja ilmottaudu mukaan huikean inspiroivaan sisustus ja kattaus-iltamaan. Oulussa tapahtuma järjestettiin ensimmäisenä sarjassaan eli eilen 15.3.2016 Marimekon myymälässä.

Sisustamassa ja stailaamassa oli Asun lehden päätoimittaja Ulla Koskinen ja stylisti Anna Pirkola. Ja mitä ihania kevät kattauksia ja ideoita!


Aivan ensimmäisenä superkiitokset siitä että lukijatapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Niin usein näkee jonkin kivan tapahtuman pääkaupungissa mutta harvoin (ei koskaan) pääsee mukaan. Se on se huono puoli kun asuu maan pohjoisessa osassa. Voimme vain lohduttautua sillä että täällä pohjoisessa tontit ovat huokeita ja voidaan rakentaa isompia koteja kuin mitä meillä olisi varaa jos asuisimme etelässä (vähän laiha lohtu... )


Inspiroiduin näistä ihanista kattauksista ja aloin haaveilemaan aikuisten juhlista. Tänä vuonna meillä onkin ihania juhlien aiheita. Pöytää kattaessa Ulla ja Anna kertoilivat ideoita ja vinkkejä.
Aloin haaveilemaan:
Pikku maljakoista joilla somistaa pöytää...
Isoista maljakoista oksille.
Kangas serveteistä (niitä voi tehdä ompelemattakin kun repiää vaan reunoihin "hapsut").
Lisää ja enemmän ihania pöytäliinoja (meillä ne on arkena kirkkaan muoviliinan alla niin etten ole pelkästään vahakankaiden varassa).


Versova kevät... mikä ihana idea laittaa fenkolia kattaukseen!


Pöytäliinat ja maljakot ovat Marimekon Carina Seth Andersonin käsialaa.


Meille laitan toivelistalle tuon tummansinisen Quilt kankaan... pöytäliinaksi ja sohvalle tyynyihin.


Empä olisi voinut paremmin viihtyä. Yhdyn Asun lehden toimitus väen ajatuksiin siitä että arjesta(kin) kannattee tehdä kaunis. Omasta mielestäni arjen hengähdyshetkistä saa esteettisiä ja voimaannuttavia kun sulkee ulkopuolelle arki-kaaoksen ja etsii kodista siistin sopen (meillä se on yleensä olohuoneen sohva, katse tiukasti ikkunoista metsään) - ja juo teetä kauniista astioista.Ystävä jonka kanssa olimme tulleet iltaan nappasi lopuksi tällaisen kuvan minusta ja illan vetäjistä Ulla Koskisesta ja Anna Pirkolasta. Oletan että useampi teistäkin, minun tavoin ovat kehittyneet sisustajina, inspiroituneet ja keränneet ideoita koteihinne Deko-lehdestä vuosien varrella. Miten monesti olen hartaasti lukenut päätoimittajan kirjoituksen ja imenyt tajuntaani hänen sisustusfilosofiaa. Ja siinä hän oli - kaikkien vuosien jälkeen hänen tekstejään luettuani - jakamassa sisustamisen iloa ihan livenä. Koskinen on sittemmin perustanut oman sisustuslehden Asun joka on kansainvälisellä tasolla ihan huippu - suomeksi, Suomalaisia koteja esittelevä lehti joka ihastuttaa ympäri maailmaa.

Elämme sisustamisen suhteen mielenkiintoista aikaa - Marimekko tekee mieletöntä uutta nousuaan Anna Teurnellin johdolla. Ulla Koskinen kirjoittaa Asun lehdessä Suomalasista kodeista jotka ihastuttavat maailmalla. Menestystä Suomalaisille (ja Ruotsalaisillekin) Naisille!

7 kommenttia:

 1. Kyllä, peukutan peukutan peukutan Marimekkoa! Ainahan se on suomalaisten sydämiä lähellä, mutta henkilökohtaisesti olen alkanut nyt pitää tästä uusimmasta linjasta. Myös Marimekon mekot ja takit ovat alkaneet kiehtoa todella paljon, mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut kohdallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekon liikkeissäkin on nyt "sisutettu" ja stailattu niin että siellä on tosi ihana haahuilla ja hakea inspiraatiota!
   Toisaalta harmittelen jos jatkossa uusien kankaiden tulo vähenee. Minusta ne on niin ihania...

   Poista
 2. Ehdottomasti peukut ylös Marimekolle. Unikollakin oli kautensa, mutta kyllä nämä uudet kuviot ja kankaat miellyttävät kovasti. Ostoslistalla on Räsymätto vahakangasliina keittiön pöydälle ja Oivateekannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuo Räsymatto kangas nyt liinana mutta ostin tavallista kangasta ja siihen päälle ohuen muoviliinan (jysk 12e/m) joten voin jatkossa vaihdella kankaita.

   Poista
 3. Marimekko on ihanasti uudistunut. (Jossain vaiheessa melkeinpä inhosin unikkoa, raitaa ja ja jokapoika tms. kuosia.) Sinultakin löytyvä räsymekko -kuosi on tosi kivaa. :) Ja nuista ihan uusista jutuista suosikkini ovat maljakot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo isot maljakot ovat aivan mielettömän upeita - mutta en taida tällaisessa poikalapsivaltaisessa perheessä uskaltaa satsata 199e lasimaljakkoon ;)
   Räsymatton on kiva. Meillä taitaa olla sitä aika lailla ... pöytäliinana, tyynynpäällisenä, pussilakanana :)

   Poista
 4. Kuka rakastaa Marimekkoa? No minä minä minä minä! :D Ja totta, Marimekko on saanut hienosti kelkkansa käännettyä muutaman kriisivuoden jälkeen. Hyvää brändityötä tekevät. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...