lauantai 25. heinäkuuta 2015

Palasia valmiista kodista. Arki-eteinen.Arkieteiseen meille tuli haaveilemani Witka Wood liukuovikaapit mustana (vieraseteisessä samat kaapit mutta valkoisella lasilla). Lattia on sbl mikrosementtilattia jonka pinnoitimme itse, blogista löytyy mm video kun teemme lattiaa.


Pohjakuvasta näkyy että musta liukuovikaapisto kattaa yhden seinän ja sen sisusta on sekä tankokaappia että ulosvedettäviä koreja pari "tornia", joihin on saatu mahtumaan kaikki urheiluvälineet sekä ulkovaatteet eri vuodenajoille.  Tuollaiseen seinään saadaan "sullottua" jopa seitsen henkisen perheen omaisuus. Voin kertoa että sitä oli ilo järjestellä!


Luistimet.


Jalkapallokengät!


Kypärät!


Naulakoita on kahdella korkeudella. Matalampaan ylettyy pikku-ukkelitkin. Korkeammalle voi laittaa puvut kuivumaan. Seinät on maalattu lujamaalilla joka kestää vettä ja pesun. Sävy on Tikkurilan "Laasti". Ja kuten kuvasta näkyy ovensuussa on myös kurasuihku - mutta toivoa sopii ettei sillä kukaan suihkuttele huvin vuoksi pitkin huonetta ja kastele vaatteita. Tähän saakka ei ole sattunut haavereita mutta syksyllä meille tulee perhepäivähoitaja ja pienempiä ulkopuolisia lapsia hoitoon.


Naulakot ovat Design House Stockholmin Wave- naulakoita (myydään kahden pakkauksissa). Jämäkän oloisia ja hauskoja. Nettishoppailu on tässä vaiheessa mukavaa kun ei jaksa enää lähteä kauppoja kiertämään mutta naulakot ym olisi hyvä saada paikoilleen jotta arki rullaa.

Kurasuihku on Oraksen perus kuraharja. Loppumetreillä ennen muuttoa hankittu Taloon.com rautakaupasta. Sieltä saimme parhaat hinnan Oraksen hanoille kun ne kilpailutimme muualtakin.


Arkieteinen on vesi-eristetty jonka vuoksi betonipinnoite nousee ylös seinälle. Mikrosementtipinnoitteen väri on plata. Lattiaa on ollut ihan unelma pitää puhtaana. Se on hiukan liukas, jos jotain "huonoa" pitää sanoa. Jalan alla lämmin ja pinta samettinen. Ei niin mukava kuin parketti, mutta kivempi kuin laatoitus (jota meillä on keittiössä). Meillä nuo lattiat(kin) joutuvat todella kovalle kulutukselle. Toivotaan että pysyvät hyvänä ja lupailen kirjoittaa vuoden kuluttua materiaaleista miten ovat kestäneet ja ovatko täyttäneet meidän toiveet!

Arkieteinen oli yksi syy alkaa rakentamaan uutta  "suurperheen" kotia. Syksy näyttää miten arki alkaa rullaamaan tässä pisteessä jossa väkeä lähtee töihin ja kouluun, hoitaja ja kahden muun perheen lapset aloittelevat samaan aikaan hoitopäivää. Ja kun siihen karuselliin vielä lisätään lasten koulukaverit jotka seisovat odotellemassa matti-myöhästä joka syö vasta aamupalaa.... :)

Haaveilen suurta ilmoitustaulua korkista tuohon pikku-seinälle liuku-ovea vastapäätä. Jos siinä olisi sitten komentokeskuksen tapaan lasten lukujärjestykset ja koko perheen kalenterit?

9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ratkaisu että perhepäivähoitaja hoitolapsineen tulee teille. Minä en pystyisi siihen että vieras ihminen tulee kotiini. Hui että kammottava ajatus. :D Aina pitäisi olla tiptop. Mutta teille ratkaisu on varmaan paras ja hyvin harkittu. :) Ainakin tilat teillä varmasti luontuvat hyvin hoitopaikaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut sama ihana hoitaja vanhimmasta lapsesta lähtien ja nyt on enää nuo kaksi pikku-ukkelia jäljellä, joten kun tulee tuttu hoitaja niin ei haittaa vaikka aamulla siellä koko porukka "sählätään" . Siihen on jo tottunut että illalla pitää laittaa paikat ihmismoiseen kuntoon kun tulee aamulla hoitaja, joskus taas viikonloppuna elämä levähtää ihan kamalaksi kun kukaan ei jaksa/välitä siivota kun ei oo hoitaja näkemässä ja se se vasta harmittaa. Olla kotona ja jokapaikassa on kaaosta.

   Tuo meidän hoitaja on ihan huippu. Surku kun nyt alkaa viimeinen vuosi kun ensi vuonna kaksosetkin menee eskariin. Ystävä jo soitteli että ettekö te vieläkään laita poikia päiväkotiin niin me saatas teiltä se hyvä hoitaja :)
   Tähän saakka on aina toiminut tosi hyvin myös nuo "vieraat lapset", ovat tulleet ajallaan ja haettu myös oikeaan aikaan pois.

   Poista
 2. IHanaa kun on tilaa! Pystyn niin samaistumaan tuohon fiilikseen kun saa ilolla laittaa kamppeet ja tarvikkeet järjestelmällisesti oikeille paikoilleen ja niille löytyy se tila. Meillä on eteisessä myös yksi korkea kaappi, joka on käytännössä täynnä ritiläkoreja. Niihin on laitettu molempien lasten kengät, pipot, hanskat ja meidän aikuisten pipot ja hanskat ja hieman väljää vielä on. Syksyä ja talvea ajatellen pitänee uudelleenjärjestellä kausikamat näihin, mutta silti. Ihanaa kun on paikka mihin järjestää :)
  Ja nuo Witka-ovien liukuovet näyttävät kyllä pirun hienoilta :)
  Hienoa että teille tulee perhepäivähoitaja. Täällä meilläpäin on muutamilla lähiperheillä kiertänyt perhepäivähoitaja, eli yksi viikko aina kussakin perheessä josta lapsia on mukana hoidossa. Toimiva systeemi kun ei aina tarvitse lähteä lapsia kuskaamaan kauas ja on tuttu ympäristö. Meidän lapset eivät tosin tähän systeemiin nyt mene, kun saivat paikat lähipäiväkodista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhepäivä hoito on ihan luksusta kun se toimii ja on turvallinen ja hyvä hoitaja. Päiväkodeissa on monta muuta hyvää puolta, toivon vain kovasi ettei ryhmäkokoja enää nostettaisi. Meidän kokemukset ovat olleet huonoja, kun lapset ovat olleet isossa ryhmässä pitkän päivän niin ovat olleet koko viikon ihan lopenuupuneita. Eskari-päiväkoti vuoden pitkien päivien jälkeen koululaisten lyhyet päivät 8-14 ovat tuntuneet lapsista ihan luksukselta kun ovat saaneet tulla kotiin. Perhepäivähoito on kunnalle kaikista edullisinta hoitoa (perhe tarjoaa ilmaiset tilat ja laittaa ruuat, hoitaa siivouksen, vessapaperit, lelut jne) joten on kummallista ettei siihen panosteta ja satsata enemmän.
   Mutta vielä on meidänkin perheessä edessä yksi eskari-hoitopäivä vuosi tupla-väsy-kiukkuineen joten pitää jo etukäteen miettiä miten me siitä selvitään ja voidaanko järjestellä töitä että päivät olisivat sitten pojille vähän inhimillisemmät? Kadehdin aina opettaja ystäviä jotka pääsevät hakemaan lapsensa ajoissa päiväkodista. Minun työnkuvalla ollaan väliin töissä vielä viiden jälkeenkin eikä kotiin pääse jos tilanne on kriittinen :(

   Poista
 3. Oi että, tuo kaappiseinä aiheuttaa minussa kyllä pientä, eikun isoa kateutta! Meillä parani tilat entiseen verrattuna huomattavasti, mutta edelleen neliöitä on just sen verran liian vähän, ettei tuollaiselle ollut tilaa. Ja juuri tuollaista me nimenomaan tarvittaisi! Äh, pitääkö tässä vielä yksi talo rakentaa? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Lyde, älä nyt saa lisää ideoita ;)
   Tuo seinä kyllä "imee" itseensä melkoiset määrät tavaraa, jos jonnekki sellaisen saa niin ehdottomasti kannattee laittaa...

   Poista
 4. Samanlainen kaappiseinä olisi unelmien täyttymys ihan vain kahden aktiivisesti urheilevan aikuisenkin kodissa :D mahtavat tilat. Mutta mikä tuon kurasuihkun funktio on, onko siis tarkoitus, että sitä voi käyttää ulkopuolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurasuihkua käytetään ovensuussa esim likaisten kumppareiden pesuun tai jos ukkelit ovat yltäpäältä kurassa niin puvutkin voi pestä. Seiniin ei laitettu laattaa kun niissä on tuo vedenkestävä maali. Ei tietenkään mikään jokapäiväinen "suihku" mutta tarpeen tullen. Ainakin edellisessä kodissa tuli käyttöä aika ajoin ja nytkin kesälomareissun kuraiset kumpparit x7 saivat pesun tuossa.

   Poista
 5. Edellinen kommenttini hävisi kuin tuhka tuuleen... Jospa tämä pääsisi perille, eikä tulisi tuplana :)
  Mä niiiin odotan, että meidän arkieteinen valmistuu. Toistaiseksi kaikki on vielä paperilla ja haaveissa. Olen samaa mieltä, että pelkän arkieteisen takia voisi aloittaa uuden talon rakentamisen, niin paljon se tulee arkea helpottamaan.
  Kerrothan, miten sbl kestää, siitä on vähän ristiriitaista tietoa? Onnea uudesta kaappirivistöstä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...