keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kokemuksia kosketusvapaista hanoista. WC-kuvat.


Haaveilin pitkään kosketusvapaista hanoista ja pohdin ovatko ne käytännölliset lapsiperheessä? Hanavalinnoista kirjoitin jo aiemminkin pohdintaa. Kiitos teille hyvistä ideoista ja kokemuksista.

Meille tuli kahteen vessaan Oraksen kosketusvapaat Cubista pesuallashanat. Edullisimmin hanat saatiin wwww.taloon.com jossa näyttäisivät nytkin olevan tarjouksessa 235e (ov 309e). Nuo taloon.com sivustut ovat helppokäyttöiset ja valikoima laaja ja saa heti tinkimättä "oikean hinnan", suosittelen kyllä lämpimästi muitakin rakentajia käyttämään sivuja kun tekee valintaa. Paljon helpompaa kuin kierrellä lasten kanssa rauta-kaupoissa. Lisäksi soittaessa saa todella laadukasta opastusta ja neuvontaa. Minun piti myös tilata meidän arki-eteiseen kurasuihku ja olin vähän ihmeissäni mitä kaikkia osia siihen pitää tilata. No, asiantuntevan myyhän avustuksella tuli kaikki osat tilattua. Arkieteisestä laitan myöhemmin oman postauksen.


Hanassa on lämmönsäädölle oma pieni vipu. Vesi tulee kun kättä käyttää hanan rungon edessä.  Hienosti toimii sekä pienille että isoille. Meillä vesisuihkun kesto on todellä lyhyt, olen pohtinut että sitä voisi hiukan pidentää kun lapset muutoinkin niin hoppusasti pesee kätensä (ja piha on hiekkaa ja multaa). Kosketusvapaaseen hanaan ja sen helppouteen tottuu niin nopeasti että sitä nykyään työntää kätensä normaalihanojenkin alle ja odottaa että vesisuihku alkaa.

Kaikista tyytyväisin hanoihin olen lasten kanssa kahdesta syystä, hanat eivät jää päälle ja lapset tykkää niitä käyttää. Toisekseen bakteerikammoisena tuntuu hiukan leppoisammalta tietää ettei hanaa "lähmitä" likasilla käsillä.


Meriallas, musta tammiviilu laatikko (samaa kuin keittiössä) ja Oraksen Cubista hana. Musta ulkokäyttöön tarkoitettu Konstsmiden Modena valaisin toimii myös vessassa. Peilit puuttuvat. Tarkoitus oli tilata koko seinän levyinen peili altaasta lamppuun saakka. ... mutta ehkä sittenkin pyöreä peili?


Mustalla on helppo sisustaa kun kaikkea löytyy nykyään myös mustana. Kuten vessapaperitelineet.

Mukavaa viikkoa kaikille raksa-ystäville sekä muille lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Meille on myös tulossa oraksen kosketusvapaita hanoja, mielenkiinnolla odotan miten elo etenkin keittiössä lähtee sujumaan. Altaan kanssa (meille tulee myös sama :D ) iso peili suurentaisi tilaa varmaan kivasti? Toki pyöreä peili olisi hieman persoonallisempi eikä niin hotellimainen - eli millaista tunnelmaa tavoittelee.. Todella hyvännäköinen tuo musta vessapaperiteline!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .... niin sitä itsekin mietin, että pyöreä, hiukan persoonallisempi vaikö sitten seinän kokoinen joka aiemman(kin) kokemuksen mukaan luo hurjasti lisäneliötä. Haluaisin että se pyöreä olisi kuitenkin melko iso joten katsotaan mitä löytyy?

   Ahaa... teille tulee keittiöönkin kosketusvapaa. Muistahan sitten laittaa tekstiä millaista sen kanssa on? Tosin kaikkeen oppii nopeaa.

   Poista
 2. Meillä ei ole nykyisessä kodissa kokemusta kosketusvapaista hanoista, mutta on ollut ihan selvää että haluamme sellaiset vessoihin. Monessa paikassa niitä käytetäänkin enkä osaa keksiä yhtään huonoa puolta niistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvojen pesussa ne on huonoja, kun vesi "katkeilee" jatkuvasti. Tämän takia meillä yläkerrassa kosketusvapaa, jonka saa myös perinteisesti päälle. Alakerrassa sitten pelkkä kosketusvapaa, kun se on pelkkä pieni arkivessa, jossa ei pesuja tehdä. Keittiön hanassa kosketusvapaa toiminto on ehdoton öljyisten/rasvaisten käsien pesussa, mutta myös perinteinen toiminnallisuus on ehdoton, eli esim. Oras Optima (oisko 2727F?) on osoittautunut hyväksi.

   Poista
  2. Meilläkin on yläkerrän aikuisten kylppärissä Tapwellin "normaali" pesua-allas hana, juurikin kasvojen pesua ym varten. Käsien pesuun ja hamapiden harjaamiseen nuo kosketusvapaat ovat aivan mainioita. Jos vaikka sitten yrität allasta pestä niin kokoajan pitää käden heilua että vettä tulee....

   Meillä on keittiössä normaali hana. En oikeesti edes tiennyt että keittiööönkin voi hankkia osittain kosketusvapaata?? Wau!

   Poista
 3. Eikä! Mä olen siis missannut hurjan määrän sun kirjoituksia... Olisin kommentoinut varmaan kymmeneen niistä. Ehkä teen sen kun saan aikaa jostain. Mutta olisikohan sininkun Bloglovin'in feedissä jotain vikaa? Puuta ja Kiveä-raksablogin päivityksille nimittäin samalla tavalla jokin aika sitten. Onkohan kenelläkään muulla Bloglovin'in kautta seuraavalla samaa ongelmaa?

  Mutta kiitos siis tästäkin kirjoituksesta. Itse olen myös haaveillut kosketusvapaasta hanasta pikkuvessaamme, joka tulee olemaan lasten ja vieraiden käytössä. Tämä juuri tuon vedenvalutuksen takia.Pienet eivät osaa laittaa hanaa vaikka hampaiden pesun tai käsien saippuoimisen ajaksi kiinni. Kasvoja pestessä voi olla tosiaan ärsyttävä, mutta eiköhän siihenkin totu.

  Ja meidän äidillä on osittain kosketusvapaa hana keittiössä. Vannoo sen nimeen, mutta itse en ole moista hankkimassa ihan visuaalisista syistä ;)

  VastaaPoista
 4. Pikapikakirjoitus. Bloglovin linkki ei tosiaan toimi. olen pahoillani ja kun pääsen taas koneelle teen parhaani selvittääkseni/kirjatakseni asian. syytä en tiedä?

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen postaus! Itsellä kun ei ole mitään käyttökokemusta kosketusvapaista hanoista muuta kuin julkisten tilojen osalta :) Ja liputan pyöreän peilin puolesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...