keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Passiivikivitalon ulkorappaustyöt.


Passiivikivitalot ja käsittääkseni muutkin neopor-harkoista rakennetut talot voisi tehdä ulkorappauksen osalta valmiiksi jo rakennusvaiheessa. Meillä oli kuitenkin niin hoppu ja kiire saada talo säältä suojaan viime loppukesästä ettei ehditty ajatella rappaushommia ollenkaan. Ulkorappaus siis aloitettiin vasta kesäkuussa.


Neopor-harkon päälle laitetaan ensin tuollainen verkko.Verkon päälle tehdään sitten rappaus käsin levittämällä. Rappauksen päälle tehdään pohjamaalaukset ja sitten vasta lopullinen ruiskumaalaus (tai minkä haluaakaan).


Tässä nähdään valmista laasti-pintaa.


Pohjamaalaus valkoisella.


Ulkorappaus urakan meille tekee Oululainen yritys Pintura (Tuomas Vähä & co). Hyvää ja tarkkaa jälkeä tulee! Urakan kesto on arvioitu noin 3viikkoa, mutta sateista johtuen näyttää homma vähän viivästyvän. Haastattelin työmiehiä että mitä mieltä ovat neopor-harkkojen ulkorappauksesta ja olivat tyytyväisiä. Sanoivat että pinta on sileämpää ja homma etenee nopeammin. Tämä oli yksi asia jota pohdimme kun valitsimme Passiivikivitalon talotoimittajaksi ja näyttää heidän lupauksensa pitävän paikkaansa tässäkin asiassa, ulkorappaus sujuu nopeammin ja helpommin. Ainut asia jota harmittelen on ettei tehty tätä ulkorappausta jo rakennusvaiheessa. Nimittäin kyllästyttää kun ikkunoista ei näe ulos!


Tämä viimeinen on kännykkäkuva kun kävin valitsemassa ulkopinnan värit Oulun Maalaimestarien luona. Valkoisesta tulee "perusvalkoinen".  Ja tuo tummanharmaa on sävyltään perustummanharmaata mustempi (siihen on lisätty mustaa pigmettiä ettei olisi niin sinisen harmaa), tiedot alla kuvassa:


Jospa pikapuoliin saan esitellä teille kuvia valmiista ulkorappauksesta....

Mukavaa Viikkoa Kaikille ja  Raksa-ystäville rakennusiloa ja tsempit tätä kautta sillä en ole nyt muuton ja tökkivän verkkoyhteyden vuoksi päässyt kommentoimaan teidän eteneviä projekteja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...