lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen naisen pitämä raksablogi täyttää 5v - arvonnassa artekin tuoli!

http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html

Viisi vuotta sitten suurin osa raksablogeista oli miesten pitämiä. Sitten aloitti Suvi Valkoisesta Harmajasta kirjoittamaan raksasta naisen näkökulmasta ja nykyään voi kurkistaa Suomalaiset rakennusblogit linkkilistaan kuinka paljon hänellä on jo kanssasisaria.

Upeaa että rakentamisen keskellä niin moni pitää blogia ja jakaa ideoita, ohjeita, vinkkejä ja tunnelmia sekä vertaistukea. Meidän projektissa raksa-blogit ovat olleet suureksi avuksi, lisäksi olen saanut omaan blogiini monia hyviä ehdotuksia ja vinkkejä - kiitos paljon kaikille teille jotka olette aktiivisesti mukana.

Valkoinen Harmaja on jatkanut raksablogia kirjoittaen sisustuksesta ja DIY-projeketeista. Osa raksa-blogeista lopettaa aktiivisen kirjoittelun kun projekti saadaan päätökseen. Mikäli sinulla on raksablogi, niin liitä se tuonne rakennusblogilistalle. Näin tulevat raksaajat löytävät sen tulevaisuudessakin eikä kaikki tieto vaivu unholaan.

Onnea viisivuotiaalle edelläkävijälle! Onnittelemaan ja osallistumaan synttäriarvontaan pääset täältä!

Olisi mielenkiintoista kuulla muilta rakennusbloggaajilta, kuinka pitkään olette ajatelleen jatkaa blogin pitämistä tai vaihdatteko sen jatkossa sisustus tai lifestyle blogiksi?

9 kommenttia:

 1. Mulla on tällä hetkellä puutarhablogi nykyisen kotimme pihasta ja raksablogi raksa-asioista. Kun olemme muuttaneet uuteen kotiin niin olen ajatellut lopettaa nykyiset blogit ja aloittaa uuden, jossa on sekä puutarha- että sisustusjuttuja ja muuitakin kotijuttuja. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta :) Useamman blogin pitäminen voi olla vähän työlästä. Minulla on jäänyt puutarhablogin pitäminen todella vähälle muuton ja raksan vuoksi. Mutta enköhän palaa sen pariin taas täysin sydämin. Raksa-blogia ajattelin päivitellä silloin tällöin vielä senkin jälkeen kun projekti on saatu päätökseen ja valmiista talosta ja pihasta kuvat esitettyä.... katsotaan.

   Poista
 2. Mulla tulevaisuudessa raksablogi:) tähän asti ollu remppa/muuta elämää blogi mutta toivottavasti saan jo ensi keväänä aloittaa raksa jutut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, raksablogin pitämisessä on paljon etuja. Suosittelen myös tarjouksia hakiessa että kerrot että pidät raksablogia. Osa yrityksistä arvostaa kun saavat nimensä yhteistyökumppaneiden listalle.

   Poista
 3. Minulla oli jo ensimmäisen talon alkuajoilta olemassa blogi, ja päädyin uuden talon rakentamisesta laittaa pystyyn erillisen toisen blogin joka keskittyi vain raksajuttuihin. Näin ne jotka olivat kiinnostuneita rakentamishommista pystyivät seuraamaan puhtaasti raksablogia, ja sittemmin jo lifestyle-tyyliseksi muuttunut eka blogi pysyi sellaisena kuin oli. Nyt, kun olemme jo muuttanee uuteen taloon, siirrän kirjoittelun pikkuhiljaa taas kotiblogiin ja raksablgogi saa jäädä jossain vaiheessa rakentamisajan arkistoksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olen oppinut että pitää käydä kurkisteleen molemmissa blogeissa :)
   Raksablogin pitäminen erillään on varmasti järkevää. On epäkiinnostavaa jos etsii raksa-asiota ja tietoa ja pitäää plärätä kaikkien muiden juttujen läpi. Ja kuitenkaan, eihän elämä ole pelkkää raksaa.

   Poista
 4. Kun pitkästä tavarasta rakentaa - ja hakee vielä puutavarankin omasta metsästä, sahauttaa ja höyläyttää paneelit, niin raksablogista tulee väistämättä aika pitkä, eli juttua riittää vielä... Katsotaan, mihin asti uutta päivitettävää ja kerrottavaa luontevasti riittää.

  Toinen harrastus - joka nyt raksaamisen myötä on jäänyt pois, on matkustaminen. Olen ajatellut perustaa jossain vaiheessa myös toisen blogin tähän liittyen, mutta se ei ole nyt vielä ajankohtaista. nyt jatketaan raksaamista. Ja ihan mukavaahan tämä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava oli kuulla teidän ajatuksianne... :)
   Toivoisin että rakentajat jatkaisivat raksa-blogejaan vielä muutaman vuoden projektin jälkeenkin. Kun etsin materiaaleista tietoa löysin paljon tietoa mitä oli valittu lattiaksi jne - mutta todella vähän kertomuksia miten esim meillekin tulllut sbl betonipinnoite on kestänyt elämää 2-5 vuotta rakentamisen jälkeen. Mitkä osottautuivat hyviksi valinnoiksi jne?

   Rakentaminen ei meilläkään lopu ihan lyhyeen... on vielä ulkorakennukset, autotalli, viherhuone, kasvihuone ja joskus tuo kodankin rakennus. Voi olla että ajan mittaan tekstiä tulee harvakseltaan .... Ei kyllä millään raaskisi "irrottautua" näin mukavasta kanssa-rakentajien verkostosta. Katsotaan mieten käy? :)

   Poista
 5. Vastahan tässä on vauhtiin päästy! Vähän samoja ajatuksia kuin Mikalla, eli vaikka meillä ihan harkoista ja osin urakoitsijoiden voimin on rakennettu, olen jo nyt huomannut kuinka harmittavan nopeasti moni lopettaa raksablogin pitämisen. Törmäsin samaan kuin sinä Karolina - viime viikolla yritin vimmaisesti hakea kokemuksia miten tietty ratkaisu on kestänyt elämää, niin juuri mitään ei löydy.

  Toki nyt kun sanon näin, väsähdän itsekin jahka muuttolupa on kourassa :D Tuskimpa vain, sillä tekemistä piisaa vielä vuodeksi jos toiseksikin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...