maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kurkistus keittiöön ja raksapuuhien jatkuminen muuton jälkeen.Tässäpä muuta kurkistuskuva keittiöön ennen kuin saimme askarreltua vetimet paikoilleen. Siinä menikin sitten miehellä launtai-päivä kun koko talon kalustoon porattiin vetimet. Samalla minä purin laatikoita, järjestelin tavaroita ja nautin siitä että on kaaappia ja vetolaatikkoa mihin laittaa tavarat oikeaa järjestykseen.

Yllättävän vaikeaa on saada kuvattua mustaa keittiötä niin että värit toistuvat oikein.


Tässä on lempipaikkani keittiössä. Suuri ikkuna, stalan musta allas ja Tapwellin musta hana. Sointuvat hyvin yhteen tammitason kanssa joka on polyuretaanilakattu ja voi siis olla myös altaan vieressä, kun se kestää vettä ja myrskyä. Lakattua tammitasoa ei tarvitse öljytä tai hoitaa mitenkään. Toki olen pyyhkinyt vedet pois, mutta tämä on huolettomampi. Keittiö ja tammitasot ovat Limosalta. Tammitasot on tehty ja lakattu puusepän toimesta erikoistilauksena. Idea lakattuihin tammitasoihin tuli alkunperin HTH-keittiön myyjältä jonka kanssa pähkäilin laminaatin ja oikean puun välillä  - mutta kuten tiedossa on, öljytty tammi vaatii hoitoa ja sen päälle ei saa jättää märkiä astioita tai puu niiden alla tummuu (kokemusta on ruokapöydän kanssa).


Lähikuva Ringo hanasta.


Siemensin mikro, kuten muutkin kodinkoneet tulivat e-kodinkoneet Virosta. Tilauksesta kirjoitin aiemmin täällä! Tilaus sujui ongelmitta ja kysymyksiin vastattiin suomeksi viiveettä. Tuotteet tulivat sovittuna ajankohtana, ainoa erikoisuus oli että varausmaksu maksettiin tilatessa ja loput käteisellä postimiehelle kun tuotteet tuotiin kotiin. Kaikin puolin hyvä kokemus ja voin lämpimästi suositella. Ainut parantamisen paikka on kodinkoneiden mukana tulevat ohjekirjat, ne olivat viroksi/puolaksi/venäjäksi mutta ei ainuttakaan suomeksi/ruotsiksi tai edes englanniksi. Kunhan ehdin/jaksan laitan yritykselle pyynnön lähettää meille myös ymmärettävät ohjeet.


Tässä kurkistus aamupalakaappiin. Kahvinkeittimen ja vedenkeittimen vedän ulos kaapista keittämisen ajaksi, sitten taas kaappiin piiloon ja ovi kiinni. Tuo avoin ovi "pakottaa" laittamaan tavarat paikoilleen ja toisaalta pitämään pöydän puhtaana. Rulovedin tai vastaava olisi rikkonut mustan seinän, mutta olisi ehkä ollut käytännöllisempi. Kaikenkaikkiaan mukava että on tullainen aamupalakaappi ja kahvinkeittimet ovat piilossa.


Viimeistellyt kuvat keittiöstä tulee myöhemmin jossa on paikoillaan mustat minimaaliset vetimet ja kunhan tuonne alas saadaan listat etteivät nuo "jalat" näy. Ylhäällä on Siemensin liesituuletin joka toimii kaukosäätimellä. Saarekkeen päädyssä on kirjahylly kokki-kirjoille.


Ilo on kokata suuressa keittiössä koko perheen voimin - tänäkin aamuna viisi pientä kokkia kävi hurauttamassa itselleen smoothiet joten voi mennä tovi ennenkuin saadaan taas keittiö siihen kuntoon että se on kuvattavissa :)IHanaa Aurinkoista viikonalkua jokaiselle! Täällä puuhaa riittää mutta kun aurinko paistaa edes hetken niin lähdetään mekin uimarannalle :)

19 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Yritetäänpä uudestaan...
  Hienolta näyttää!
  Tammitasoa taitaa meillekin tulla, suojaus ehkä kuitenkin öljyllä. Maison belle -tuotteet on huippuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyllä suojattu tammitaso on upea. Meillä on tamminen ruokapöytä ja väliin elämä on ollut niin kiireistä että sen "hoitaminen" on jäänyt joten jäljestä päätellen en uskaltanut hankkia meille sellaista tasoa. Pitääpä perehtyö noihin Maison Belle tuotteisiin, kiitos!

   Poista
 3. Teidän aamupalakaappi tuntuu tosi käytännöllisemmältä. Mikä onkaan ihanampaa kuin saada "turhat" rojut pöydältä pois piiloon. Muutenkin keittiö näyttää hyvältä! :) Kokemuksia kaipailen Siemensin liesituulettimesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siemensin liesituuletin ollut nyt muutaman viikon käytössä, mutta meille ei ole vielä asennettu liettä (koska saarekkeen taso meni vaihtoon) joten ei ole vielä kokeiltu keitosten kanssa. Toimii siis kaukosäätimellä. Ääni on samaa luokkaa kuin mitä meillä on ollut tavalllisissakin tuulettimissa. Tehoja on hyvin. Koitanpa muista kirjoittaa lisää myöhemmin...

   Poista
 4. Näyttää kyllä hienolta! Erityisesti huomioni kiinnitti tuo aamiaiskaappi, joka vaikuttaa suorastaan nerokkaalta keksinnöltä. Eipä käynyt itsellä moinen mahdollisuus pienessä mielessäkään (harmi!), tosin meidän keittiössämme ei ehkä olisi ollut sille noin otollista paikkaakaan, joten nyt täytyy sietää niitä kodinkoneita pöydillä... Mutta missä teillä on liesitaso?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio Lurppis :) Kirjoitin jo tuohon ylempään kommenttiin etten ole vielä päässyt kunnolla kokeilemaan liesituuletinta kun liesi puuttuu .... Liesi tulee saarekkeeseen uunin päälle mutta sitä ei viitsitty asentaa kun tuo tammitaso menee vaihtoon. Saadaan tänään tai huomenna uusi taso joten saadaan paikoilleen liesikin sitten. Loppuu tuo mikro-pizza menyy meidän perheessä :P

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Lyde, onnellisia ollaan uudessa keittiössä. Tuntuu kyllä niin luksukselta meidän varakodin pikkukeittiön jälkeen!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Anna. Tykkään musta-tammi yhdistelmästä ja viilutettuna tuossa ei tosiaankaan näy kädenjäljet, joten olen tyytyväinen että otettiin musta keittiö vaikka arkkitehti sitä vastustelikin.

   Poista
 7. Hienolta näyttää! Tuo aamiaiskaappi oli omallakin toivelistalla, vaan niinhän se on ettei kaikkea voi saada..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi edes osannut tuota aamiaskaappia meille toivoa, se oli arkkitehdin idea ja toimii hyvin.

   Poista
 8. Oikein upea keittiö! Varsinkin tuo aamupalakaappi on piste iin päälle :)

  VastaaPoista
 9. Hei. Hyvältä näyttää! Tulin pitkästä aikaa kurkkaamaan blogiisi. Aiemmin olen seurannut sitä suoraan Bloglovin'in kautta. Jostain syystä blogisi ei enää ole päivittynyt sinne, enkä löytänyt blogiasi sieltä edes hakutoiminnolla. Myöskään bloglovin-linkkisi ei näytä toimivan. Olettepas saaneet hurjasti valmista sitten kesäkuun alun! Todella upeaa! Kiitos myös kaikista vinkeistä ja neuvoista joita jaksat jakaa. Meillä rakennusprojekti on vasta suunnitteluvaiheessa, joten ahmin raksablogeja innolla. Tsemppiä loppusuoralle! t. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Susanna, Kiitos, enpä olisi tuota huomannutkaan ellet olisi laittanut kommentttia. En tiedä miksi bloglovin on minut heittänyt "ulos" mutta yritän saada linkin taas toimimaan....

   Kiitos mukavasta palautteesta. Olen todella iloinen jos tässä raksan sivussa pitämästä blogista on muillekin iloanja hyötyä, Itse olen kyllä valtavasti hyötynyt muiden vinkeistä ja kommenteista joten voin lämpimästi suositella raksablogin pitämistä muillekin :)

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...