torstai 9. heinäkuuta 2015

Pelastus. Pikku-ullakko.Joku voisi sanoa että tuo kaikki tavaran määrä on vaurauden merkki - mutta vastikään jostain luin suomalaisen kansan säilöämisvimmasta joka perityy sodan ja pula-ajan perityistä muistoista. Jos olisimme rikkaita ja luottaisimme siihen että myös tulevaisuudessa on vara aina ostaa kaikkea tarvitsemaansa niin ehkä rennommin ottein laittaisimme turhat tavarat kiertoon tai edes rikkinäiset pois. Mitä nyt, keräämme kaiken roinan laatikoihin pahan päivän varalle....?

Jos jollakulla on vielä kodin suunnittelu siinä vaiheessa että ehtii sinne suunnitella sisävarastoa tai pientä ullakkoa niin katsokaa ihmeessä piirustuksia vielä sillä silmällä. Kun arkkitehti ehdotti että talon korkeimpaan kohtaan kylpyhuoneen yläpuolelle voitaisiin tehdä isompi tai pienempi "parvi-ullakko" esim vieraspatjoille, peitoille, joulukoristelaatikoille niin taisin olla hiukan nihkeä ajatukselle "roinankeräys" ullakosta. Mies tietysiti innostui (rakastaa kerätä kaikkea nuoruuden tex willereistä saakka, argh!!!). No nyt kun laatikoita puretaan ja mm. kirjahyllyt on vielä hankkimatta (kaikessa rauhassa ajan kanssa) niin johonkihan noita laatikoita on nosteltava. Mikä helpotus että meillä on tuo pikku-ullakko. Siitä olisi melkeen voinut tehdä isommankin :)

Sadepäivä näyttää taas tulevan... joten siis kodinjärjestelypäivä!

2 kommenttia:

 1. Meille on tulossa lämmin varasto autotallin yhteyteen, mutta ah ja voih se ei ole todellakaan vielä valmis ja muutto on parin päivän päästä. Tiedän jo valmiiksi, että tavaroiden säilöminen tulee tuottamaan jonkinasteista tuskaa siihen saakka, kun varasto saadaan kuntoon. Nyt meillä on vain pieni "komero" portaiden alla, jonne ei valitettavasti kyllä ihmeitä mahdu... Mutta säilyttämistä kannattaa siis ehdottomasti miettiä taloa suunnitellessa ja nimenomaan sellaisille hankalan mallisille ja kokoisille tavaroille tarvitaan tilaa johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on niin optimistinen suunnitteluvaiheessa - eihän meillä mitään romua säilötä ... ;)
   Meillä myös autotalli sisältä kesken joten karmaisevaa oli kun kaikki epämäärinen roju (lähinnä miehen kutsumia miljoona-laatikoita, minusta lähinnä katastrofi-laatikoita) kannettiin sisään.

   Tsemppiä sinne muuttopuuhiin - ja kaaoksen sietöä siihen saakka että kaikki löytää paikkansa.

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...