perjantai 3. heinäkuuta 2015

Tämä kirjoitus on omistettu ystävälleni Satulle... Valaisimet!

Viimeiset raksaviikot ennen muuttoa olivat niin kiireiset etten enää ehtinyt päivittää kaikkia "tärkeitä tapahtumia" mitä loppusuoralla oli. Valaistus suunnitelma kirjoituksessa vielä pähkäiltiin mitkä valaisimet otamme valaisinkiskoihin. Ihastuin Bauhausin valaisinosastolla (jossa täällä Oulun suunnalla on kattavin ja paras valaisinvalikoima) Nordlux link-kiskoihin ja MIB-lamppuihin. Kiskot eivät ole mitään "yleispätevää" kamaa vaan kun hankkii valaisinkiskot niin niihin sopii tietyn merkkiset valaisimet. Meillä oli myös muita vaihtoehtoja mutta kun mies oli iltamyöhään aina raksalla ei ehditty missään välissä käydä läpi ja tehdä lopullista päätöstä.
Nuo Bauhausin Nordlus link-kiskot MIB-valaisimineeen olivat kohtuuhintaiset joten sain sitten lopulta hankinta luvan ja samalla muistutuksen että kiskot pitää olla paikallaan kun sähkömies käy viimeisen kerran ennen muuttotarkastusta.

No, viimetippaanhaan se jäi (nämä ovat asiat jotka eniten kiukuttaa tässä projektinhallinnassa ja yhteistyössä, kun en itse haluaisi koskaan jättää asioita loppumetreille) ja mites ollakkaan - Oulun Bauhausista ei löytynytkään tarpeeksi kiskoja. Sain kyllä hyvää palvelua ja puuttuvat valaisimet laitettiin valmistajalle tilaukseen mutta kun ne kiskot piti olla katossa ja sähkötyöt tehtynä ennen muuttoa niin johan sai miettiä että mites nyt tehdään???

Muutaman tunnin pähkäilyn - ja useamman puhelun Oulun ja Espoon Bauhausin myyjien kanssa päädyimme selvittämään matkahuollon hintaa jos kiskot lähettettäisiin Espoon liikkeestä meille. Mutta sitten tarvittiin vielä joku ystävällinen sielu käymään Espoossa paikanpäällä maksamassa ja kuittaamassa tilauksen. Siispä viestiä ystäville ja huhuilua facebookkiin ja löytyi talkooväkeä etelästä!

Ystäväni Satu lupautui hoitamaan valaisin asian ja voitte kuvitella kuinka helpottunut oli - valaisin kiskot ehtivät kun ehtivätkin perille juuri muuttotarkastusta.


Valaisinkiskoja meille tuli olohuoneeseen kahdet kaksimetriset kolmella valkoisella MIB-valaisimella (yksi sattui viallien ja se menee vaihtoon kun  valmistajalta tulee uusia tilalle), yksi  kaksimetrinen portaikkoon ja lisäksi lyhyempiä, 1m kiskoja keittiön saarekkeen ylle sekä tiskipöydän päälle).
Epäsuora valaistus valaisinkiskoilla tuo valon kauniisti. Meillä valo heijastetaan valkoisten seinien kautta tilaan.

Valitsin valkoiset lamput muualle, mutta keittiöön, tiskipöydän ylle, mustan stala altaan ja mustan Tapwellin hanan kanssa yhteensopiviksi piti saada mustat MIB-valaisimet.... mutta kuva tulee vasta sitten kun saadaan Bauhausista vielä yksi puutuva valaisin.


Portaikossa sekä vessoissa meillä on Konstsmiden Modena valaisin. Tämä on siis oikeasti ulkovalaisin, kosteutta kestävä joten se kelpasi myös wc-tiloihin. Tähän päädyimme kun en löytänyt kylpyhuonevalaistus-valikoimasta mieleistä.


Valaistuksella saa ihmeitä aikaan. Lämmin valo taikoo portaikon tammi-askelmat hehkumaan...

Modena valaisimet jatkuvat lienee myös ulkovalaistuksessa. Olen ihastunut näihin, eleettömiin, yksinkertaisiin ja kaunista valoa antaviin. Ehkäpä sitten näille vastapainoksi hankin joskus jonkun näyttävämmän sisustuslampun ruokailutilaan tai olohuoneeseen mutta sitä ennen on vielä monta muuta välttämätöntä suurta ja pientä hankintaa...

Ja vielä tiedoksi. Tämän päivän upein juttu - -  ulkorappaus saatiin tehtyä valmiiksi talon osalta ja rappausmiehet poistivat ikkunoista nuo toiseksi ylimmässäkin kuvassa olevat muovisuojat!!! Täällä siis eletään ja voidaan ihastella maisemia, tietää nyt mikä sää on ulkona enkä voi lopettaa hämmästelemättä näistä suurista ikkunoista avatuvia maisemia. Nyt näkyyy vehreä metsä ja sade ja sumu. Niin kaunista ettei melkein voi olla totta!

Mukavaa viikonloppua teille jokaiselle!

5 kommenttia:

 1. Tosi nätit lamput, ja myös portaat! :-)

  VastaaPoista
 2. Hei, oletteko olleet tyytyväisiä näihin mibeihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, ollaan kyllä. Yksi lamppu taisi olla sellainen ettei toiminut ja jouduttiin palauttaan mutta sen jälkeen hyvin toimineet. Epäsuora valaistus on kaunis!

   Poista
 3. Ovatko teidän MIBit ledejä vai halogeeneja? Entä minkähintaisia nuo kiskot ovat? Niitä en vielä ole nähnyt missään kaupassa meidän lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MIB on valmiina halogeenit, voinee vaihtaa myös led lamppuun sitten kun nuo palaa. Löytyvät ainakin Bauhausista. Taloon.com on muita Nordluxin valaisimia mutta ei juuri noita. Nuo kiskot olivat ihan kohtuuhintaisia, en millään enää muista minkä verran maksoivat ja eivät löydy heidän verkkokaupasta kun koitin sieltä etsiä.. oisko ollut 30e?

   Jos teille tulee kotiin niitä todella monta niin kannattee siinä tapauksessa pyytää tarjous niin saa vähän halvemmalla.

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...