sunnuntai 2. elokuuta 2015

Vihersisustus vimma. Tapwellin hanat.
Siitä lähtien kun aloimme haaveilemaan uudesta kodista ja hankimme tontin, päättyi vanhan kodin sisustaminen (no toki piti esim. varakotiin hankkia muutama lamppu, koukku ja matto ihan käytännön syistä) ja kaikkien hankintojen "jäädytys". Nyt on sitten aivan riemukas olo kun on uusi iso koti jota sisustaa, ja tieto siitä että tämä koti on pysyvä.

Hankintoja on paljon joten ne on ajoitettava pidemmälle aikavälille. Viherkasvit ovat kuitenkin edullisia (etenkin kun niitä on nyt hyvin tarjouksessa, vinkki vinkki!) ja niillä saa upeasti kotiin elävyyttä ja kodin tuntua. Muuttojen (x2) vuoksi ei ollut järkevää hamstrata kukkia etukäteen mutta nyt onkin ollut ihana hankkia kasveja.


Harmikseni unohdin jo tämän köynnöskukan nimen kotiin päästyäni. Tämä ei saa kuivahtaa, muuten kasvaa hyvin. Kun kotia suunniteltiin toiveena oli paljon ikkunoita ja luonnonvaloa (sitä ei vaan voi olla liikaa täällä pohjoisessa). Aikuisten kylpyhuoneeseen toivoin niin isoa ikkunaa että sinne mahtuu myös viherkasveja.


Kun luonnonvaloa on hyvin, kasvaa myös kylpyaltaan reunalla muratti (nämä olen säästänyt joulukukka istutuksista, niitä voi lisätä leikkamalla oksia maljakkoon juurtumaan ja laittaa sitten multaan kun niillä on juuret). Ehkä yksi helpoimmista kasveista mitä tiedän.
Kuvassa Tapwellin stick hana. Muualla meillä on Oraksen kosketusvapaat hanat mutta täällä aikuisten kylpyhuoneessa on käytännöllisempää olla oikea hana.


Ammeen reunalle pääsi kirjovehka. Tämä kasvaa myös kauempana auringosta. Ikkuna on ammeen toisella reunalla. Kuvassa Tapwellin kylpyamme hanat. EVO sopi meille kun se on samaa tyyliä kuin tuo yllä ollut Stick hana.


Tapwellin  ammehana mallistossa mukavaa on nämä suihkut jotka vedetään tuolta ammeen uumenista tarvittaessa.


Amme-ikkunan laidalla aspargus(parsa)-kasvi. Ihanaa olisi ostaa kasvit jo valmiiksi suurina mutta silloin niiden kuoleminen harmittaa enemmän. Kun taas ostat pienenä ja saat hyvin kasvamaan niin ilo on suurempi. Jos joku kasvi on hankala (sellaisiakin myydään, kuolevat jos kerran kuivahtavat tai eivät kestä kalkkivettä) niin eipähän menetys ole suuri.

Mitkä ovat teidän takuuvarmoja viherkasveja?
Hymyilyttää että olemme tulleet ystävien kanssa ikään jolloin keskustellaan mitkä kasvit ovat pomminvarmoja. Kymmenen vuotta sitten kukaan ei omistanut ainuttakaan kasvia. Toisaalta pitkään on ollut muotia täysin kasvittomat kodit.Nyt sisustuslehdet pursuavat ihania kasveja, kasvitelineitä, amppeleita jne.

Kohta palaillaan arkeen. Kun kesäkelit (joita täällä pohjoisessa ei kyllä kovin montaa ollut, hellepäiviäkään ei yhtään) vaihtuvat viileämpiin ehtii taas kirjoittaa blogia ja tulossa kilpailu jonka palkinnon tarjosi rakennus yhteistyökumppani. Joten rakentajat sekä muut ystävät, olkaapas kuulolla tulevina viikkoina....

6 kommenttia:

 1. Mulla on ollut ihan aina viherkasveja paljon, oli ne muodissa tai ei :-D Lukioikäisenä mun huone siellä kotikotona oli ihan kuin viidakko, äitini aina kauhisteli kun siellä oli ihan kostea ilmakin kasvimäärän takia. Osa mun nykyisistä viherkasveista on hyvinkin vanhoja, siis vuosikausia olleet mulla ja muuttaneetkin monta kertaa asunnosta toiseen. Varmimpia eläjiä on tietenkin juorut ja rönsyliljat joita ei varmaan kukaan saa hengiltä. Sitten on palmuvehka, kentianpalmu ja erilaiset fiikukset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, Kuulostaa Lyde ihan siltä että mun pitäis ottaa sut tänne meille konsulttikäynnille ja käytäis kaikki sopivat viherkasvipaikat läpi ja kertoisit mulle mikä kasvi sopisi ja miten hoidetaan :)
   Rönsyliljat ovat ihania, niitä voisin tosiaan hankkia enemmän. Kiitos vinkistä. Kentianpalmu tai vastaava kyllä elää kituen, en muista kuivuiko se vai kastelinko liikaa?

   Nyt meillä ei kasvien viihtyminen jää kuitenkaan valosta kiinni joten sen vuoksi olen täällä innokkaana hamstraamassa kasveja. Ilse crawfordin korkkipenkki voisi myös olla kiva kun niitä tulee Ikeaan.

   Poista
 2. Mulla on kasvit pärjänneet vähän vaihtelevasti. Vaikka puutarhaihminen olenkin, niin huonekasveista en ole kauheasti ollut kiinnostunut. Viime aikoina kuitenkin vähän enemmän, liekö vanhenemista, vai muodin aikaansaamaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja piti vielä sanoa, että ihania kasveja olet löytänyt! :)

   Poista
  2. Kiitos Scilla, ulkokasvien hoito on paljon helpompaa kun luonto hoitaa kastelun :) Saman olen minäkin todennut. Kuitenkin meillä on niin pitkä "kuollut" kausi ulkona että on ihana jos sisällä on vihreää...
   Sisustuslehtien innokkaana kuluttajana olen huomannut että viherkasvit ovat lisääntyneet kodeissa, kai se on muoti-ilmiöitäkin. Tai ehkä se muoti oli se kasvittomuus kodeissa. Nyt on palattu "normaaliin".

   Poista
 3. PS. Tuon 2. kuvan viherkasvi on pennimuori. Piti käydä kaupasssa se tarkistamassa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...