tiistai 4. elokuuta 2015

Naisen unelma. Aikuisten kylpyhuone. Ikean säilytysratkaisut.


Nykymääräysten mukaan suihkutilat on rakennettava rinnetalon ykköskerrokseen, ei riitä että suikut löytyvät alakerrasta. Niinpä meille tuli kiva oma kylpyhuone yläkertaan oman makuuhuoneen yhteyteen. Tämä ei ollut mitenkään uuden kodin suunnitellussa ykköstoiveena tai tarpeena mutta koska sellainen oli rakennettava "määräysten" mukaan, se tehtiin ja tuntuu todella luksukselta että meillä on oma kylpyhuone jossa ei käy lapset eivätkä vieraat.


Allas on kulmikas MERI-allas jonka alta löytyy vetolaatikot. Kulmikas allas toimii hyvin aikuisille mutta ei lasten altaassa jossa kurakäsien jälkeen hiekanmurut eivät millään huuhtoudu pois eikä allas pysy siistinä päivääkään. Mustat tammiviilu kalusteet samaa kuin meillä keittiössä, Limosalta.


Kylpyhuonetta on sittemmin stailattu viherkasveilla. Tässä vielä Tapwellin stick-hanasta lähempi kuva.


Lasihyllyt läpäisee valon.


Ikealta löytyi bambulaatikoita sekä muovisia säilytysrasioita. Voi onnenpäivää kun pääsi jäjestämään purkkeja ja purnukoita. Pienissä rasioissa tavarat pysyy paremmin "paikoillaan" kuin että huitelisivat sikin sokin tuollaisessa suuressa vetolaatikossa. Pitää tässä kiittää pikkuveljen sisustustaitoista tyttöystävää C'tä joka vinkkasi noista Ikean laatikoista!

Mukavaa alkuviikkoa ja töihinpaluuta (itselleni ja muille)!


5 kommenttia:

 1. Voi että. Meille tulee kylppäri yläkertaan, muttei mikään aikuisten luksusosasto vaan lasten kanssa joudutaan se jakamaan. :) Jos ois voinut vielä vähän enemmän neliöitä laittaa niin se ois ollut kyllä unelma. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta... tuntuu ihanalta kun on monta lasta että on jotain aikuisten omaa. En edes jaksa ressata lasten kylpyhuoneen hammastahna töhnistä kun ei itse samassa paikassa tarvitse touhuta. Juuri nyt tuntuu kyllä ihan huipulta ratkaisulta että aikuisten makuuhuone ja kylppäri on eri kerroksessa, kun olivat pienempiä se ei varmastikkaan olisi toiminut.

   Poista
 2. Jep, pieni kateuksen huokaus täältäkin ;)
  Oli kuitenkin kustannusten puolesta ensimmäisenä karsintalistalla tuollainen luksus :)
  Hienot nuo kalusteet ja allas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin lohduttaa että meilläkin olisi karsittu ellei noiden määräysten vuoksi olisi ollut vältämätön... mies kyllä monta kertaa kyselit että onko tuo ihan pakko tehdä? Rakennusmääräysten vuoksi on nykyään oltava, eli jos joku meistä tulisi liikuntakyvyttömäksi niin on myös tässä 1. kerroksessa oltava suihku (verorahoilla ei jatkossa enää tehdä kodin muutostöitä vaikka sellaiselle tulisi invaliditeetin vuoksi tarve). Eli jotain hyvää on uudissa määräyksissä mutta toisaalta, monemoiset säännökset tekevät myös rakentamisesta kalliimpaa. Toisaalta ei lienee järkevää edes rakentaa huonoja uusia taloja kun vanhoja purkukuntoisia on puoli suomea pullollaan...

   Poista
 3. Ihana yksityiskohta tuo oma minikylppäri/wc, ja niin tarpeellinen! Samaa odotellessa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...