sunnuntai 16. elokuuta 2015

Oven painikkeet. Valkoiset vai metalliset?


Väliovet ovat  suomalaiset Line1-sarjan Mattiovet. Blogeja lukiessa olen tullut siihen johtopäätökseen että ne lienee kaikista yleisimmät ovet tätä nykyä. Hyvälaatuiset ja aikaa kestävät tyyliltään. Painikkeiden valinnasta en omaa postausta ehtinyt ennen muuttoa tehdäkkään. Niin hoppu ja kiire siinä vaiheessa oli. Panikkeita on hintahaitariltaan melkoinen skaala. Nämä valkoiset ovat K-raudan perusvalikoimassa olevia edullisia abloyn panikkeita.
Tässä vaiheessa projektia sai jo ihan todenteolla miettiä mihin panostaa ja missä kelpaa perustavallinen ja hyvä.

Valkoisiin painikkeisiin ollaan tyytyväisiä. Tokihan mietin että ovatko nuo aina likaisen näköisiä - samat kurakädet metallipainikkeella eivät ehkä jättäisi samaa sotkua...? Mutta ei ne sen kummenpia ole, wc:n oven rivat kun saa  muutenkin pyyhkiä viikottain ihan hygienian vuoksi.

Kiitokset teille kaikille aivan huippu mielenkiintoisista kommenteista millainen on hyvä ja mielenkiintoinen rakennusblogi - vielä ehtii osallistua lahjakortin arvontaan täällä!

10 kommenttia:

 1. Kyllä metallisiinkin kahvoihin saa sormenjälkiä näkymään, en usko että siinä mielessä eroavat toisistaan.
  Itse tykkään enemmän valkoisesta, kun se ei kauempaa katsoessa erotu ovesta vaan "maastoutuu", metallipainikkeista löytyy ehkä enemmän näyttävyyttä, joista joku toinen tykkää enemmän. Löytyyköhän mustia painikkeita? Voisivat olla myös mielenkiintoinen vaihtoehto.

  VastaaPoista
 2. Me ei haluttu valkoisia painikkeita (edellisessä talossa oli). Myöskään kiiltävä/mattakromiset eivät miellyttäneet silmää. Päädyttiinkin Abloyn Dragon väriin, joka on sellainen ruskeanmusta. Jonkinmoinen kuvakin löytyy täältä: http://makituvanrauhala.blogspot.fi/2015/06/amme-saapui-kotiin.html. Sormenjäljet noissa kyllä näkyvät, mutta ne eivät oikeastaan haittaa, koska laikukkuus sopii tuohon väriin. Eikä lika ainakaan näy :) Itse ainakin tykkään kovasti. Väliovina meilläkin Line1-ovet lasiruutuisia ovia lukuun ottamatta.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole vielä edes seinät pystyssä ja silti mietin jo painikkeita. Meillekin tulee siis nuo samat Mattioven Line1:set ja haluaisin kovasti jotkin todella simppelit painikkeet. Nuo teidän löytämät ei ole ollenkaan hullummat vaikka ovatkin niitä perustavallisia :)

  VastaaPoista
 4. Itse taas olen tykästynyt metallisiin ja "kulmikkaisiin" oven kahvoihin, ja sellaiset meille myös hankittiin. Niissä näkyy kyllä sotkut, mutta niin kai ne sotkut paistaa enemmän ja vähemmän kaikista oven kahvoista. Meillä myös Mattioven Line1. Hauskaa muuten huomata, kuinka monet erilaiset kahvat sopii noihin oviin todella hyvin. :)

  VastaaPoista
 5. Mulle nuo valkoiset on jotenkin liian 90-lukuiset. Meidän valinta oli mattametalli, aika neutraalit ihan peruspainikkeet. Likaantumisessa en usko, että eroa on hirveästi, enemmän ne tahmatassuiset sormenjäljet taitavat näkyä ovien reunoissa.

  VastaaPoista
 6. Mietimme myös noita Dragon-värillisiä painikkeita, mutta jotenkin se väri luonnossa töksäs. Meillä on ARS-Woodin sisäovet Paperin sävyyn maalattuna ja dragon värinen painike olisi hypähtänyt liikaa silmille. Mattakromista taas emme pidä sitten ollenkaan. Valkoisia ei edes harkittu. Päädyimme hyvinkin ajattomaan mutta kulmikkaaseen kromattuihin Abloyn painikkeisiin, joista ollaan kyllä tykätty paljon. Sormenjälkien määrä ei mielestäni ole yhtään niin paha mitä esimerkiksi hanassa tai isoissa ikkunoissa..kröhöm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin siis satiinikromatuista emme pidä.. perus kromatut painikkeet meille tosiaan tuli

   Poista
 7. Valkoiset tuli meille, metalliset (kromi) on vanhahtavat, en tykkää.

  VastaaPoista
 8. Vautsi, enpä arvannut että tällainen pikapostaus oven painikkeita kirvoittaisi näin paljon kommentteja ja keskustelua. Kiitos teille jokaiselle ajatuksistanne. Mustia painikkeita ei tullut vastaan ainakaan rautakaupoissa.... onko joku muu nähnyt jossain?
  Totta, nyt kun sen sanoo, valkoiset panikkeet tosiaan "maastoutuu" hyvin. Minulle ei tullut mieleen että valkoiset olisivat olleet vanhanaikaiset, en ole niihin aiemmin törmännyt.
  Metallisiin jos tulee naarmuja, ne eivät näy - mutta jos valkoiset kuluu ja naarmuuntuu ajan saatossa niin ne ovat kyllä sitten rumat, mutta toisaalta, epähän noihin montaa euroa mennyt. Eli vaihtoon jos 10v jälkeen näyttää kulahtaneilta.

  VastaaPoista
 9. Tänään näin ensimmäiset mustat ovenpainikkeet. Postailen niistä blogissani lähitulevaisuudessa. Meillä oli valkoiset, halvat ja huonot painikkeet edellisessä asunnossa, en halua enää samanlaisia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...