keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Video betonilattian tekemisestä. Lastenhuoneiden kuvat.


Kokeillaanpa tällaistakin. Kävin raksalla katsomassa miten mies teki meille alakertaan SBL mikrosementtipinnoitetta betonilattioiden päälle. Otin pätkän videolle jos jollakulla on samat aikeet niin näkee etteihän se kovin vaikeaa ole, lihaksia vaativaa niinkuin muukin rakentaminen :)

Tosin kun noita kierroksia hieroo lattiaan päivästä toiseen niin mies tokaisi että olisi tällä työllä saanut tehtyä jo moneen kertaan laminaatit koko taloon. Eli aikaa vievää se on kun moneen kertaan hierotaan samoja lattioita.

Lasten makuuhuoneisiin "säästettiin" työssä (ja materiaalissa?) kun ei laitettu betonin päälle muuta kuin repeämä kohtiin verkoitus ja niiden päälle grueso-pohja pinnoite. No niinhän kävi että lattian hiontajälki näkyi läpi ja näitä huoneita sai sitten tehdä monen monta pintakerrosta tuolla harmaalla "Plata-sävyisellä" pinnoiteella. Olisi kannattanut mennä SBL ohjeiden mukaan eikä oikaista. Aikaa ei ainakaan säästynyt. Tekemällä oppii ja toivottavasti joku muu oppii lukemalla raksablogeja ;)


Aula on nyt tehty "oikea-oppisesti". Alla, hiotun betonin päällä on Gruesu pohjapinnoite ja sen päälle tässä levitetään ensimmäistä mikrosementtikierrosta. Kierroksia tehdään 2-3 sen mukaan millainen pinnasta haluataan ja miellyttää silmään. Sen jälkeen lattiat lakataan useampaan kertaan.


Ja sitten kuvaa lattioista joiden pinta käsitelty useaan kertaan ja odottavat lakkausta. Tässä alakerran lastenhuoneista kuvat:


Nämä huoneet ovatkin sitten lakkausta ja listoitusta vaille valmiit (haluaisin ilman listoja mutta en niitä saa kun mies on päättänyt toisin). Sisäovet tulevat huomenna, nopeaa toimintaa Matti-ovilta. Kunhan olen saanut siivottua huoneet niin muutama lego-laatikko muuttaa jo sisään niin että on lapsilla sadepäivinäkin tekemistä.

PS. Toivottavasti videonpätkä toimii, ensimmäinen malliaan... 

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Me ollaan oltu ihan kahden vaiheilla tuon mikrosementtipinnoitteen kanssa, päätettiin se jo hylätä kunnes kävin naapurissa katsomassa miltä se näytti sekä vaiheessa että valmiina. Työlääksi moittivat hekin. Mutta oli se upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todettiin ettei tekeminen ole vaikeaa mutta sitten se että saa mieleisen pinnan voi olla haastavampaa. Meillä minä käyn tekemässä oikean tyylistä pintaaja mies hioo sitten minun jälkiä pois... joten jonkin verran turhaa työtä mitä ei ehkä tulisi jos antaisi ammattilaisen tehdä...

   Poista
 2. Hyvä tulee! Itse kuulun sellaisiin "nopean toiminnan joukkoihin" jotka eivät malttaisi odotella yhtään enempää kuin on tarvis, ja kun meillä lattioita tehtiin niin kipsin ja lukuisten maalikerrosten kuivumisajat, kuuluivat yhteen ajallisesti työläimmistä työvaiheista. Olisi voinut nopeuttaa juuri niillä laminaateilla ;) Mutta nyt voi sanoa että lopussa kiitos seisoo ja saimme juuri sellaisen lattian kuin halusimmekin!

  VastaaPoista
 3. Hyvä tulee! Itse kuulun sellaisiin "nopean toiminnan joukkoihin" jotka eivät malttaisi odotella yhtään enempää kuin on tarvis, ja kun meillä lattioita tehtiin niin kipsin ja lukuisten maalikerrosten kuivumisajat, kuuluivat yhteen ajallisesti työläimmistä työvaiheista. Olisi voinut nopeuttaa juuri niillä laminaateilla ;) Mutta nyt voi sanoa että lopussa kiitos seisoo ja saimme juuri sellaisen lattian kuin halusimmekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehkä arvannut että näihin lattioihin kuluisi niin paljon AIKAA... mutta todella kaunista tulee. Nyt on niitä "hierretty" monta päivää ja lakkaukset vielä päälle. Kohta on valmista! Puuh :)

   Poista
  2. Saako kysyä että millä saitte sen kaiken hiontapölyn veks? Jollain super imurilla? :D

   Poista
  3. Hmmm.... tarkoitatko kun betonista hiottiin se höttö pois ennenkuin alettiin laittaa pohjapinnoite? vai kun hiottiin joitain kohtia laastin levitysten välissä?

   PAkko myöntää että kun on mennyt jo muutama kuukausi niin en ihan tarkkaan muista, olisiko Pinturan miehillä ollut ison hiomakoneen mukana joku imuri??! Sitten kun hiottiin myöhemmin jotain kohtia niin se pöly kyllä vaan imastiin ihan tavallisella raksa-imurilla.

   Poista
 4. Oi kiva postaus, mä olen himoinnut tuota mikrosementtiä kylppäriin, mies ei ehkä ole yhtään niin innoissaan :/

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...