sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pure&Orginal kalkkimaali takan pintaan. Sävynvalinta?Kirjoitin jo aiemmin täällä että valitsimme olohuoneen seinään Pure&Original Fresco Ashes kalkkimaalin. Ihastuimme tähän (vaikka vielä on vähän kokemumusta miten tämä seinä kestää eläväisessä perheessä) ja päädyimme maalaamaan myös takan samalla kalkkimaalilla mutta hiukan tummemmalla sävyllä. Lisäksi, jotta takasta saadaan puhdistettava (noki, sekä että se on ruokapöydän takana) tarkoitus on lakata se kolmeen kertaan Pure&Original lakalla.


Yllä on nyt kuvaa kirkaassa auringonvalossa Concept laatan päällä olevista Pure&Original mallipaloista. Alempi Silver Like ja Evening Shadow päällä, vaaleampi ja hiukan sinisempi sävy.Tässä Classico Silver Like mallipala jonka taustalla on Ashes (valkoinen, harmaaseen taittuva seinä).


Tässä sama väri, Silver Like jonka taustalla on Tikkurila "Paperi" mattapintaisena. Ja kirkkaassa auringonpaisteessa.


Tässä osa Pure& Original värikarttaa. Toine vaihtoehto olisi ollut Evening Shadow mutta se näytti luonnossa hiukan liian vaalealta ja siniseen taittuvalta.


Lisäksi tuo Silver Like sopii parhaiten meidän tulevan betonilattian sävyyn joka on SBL Plata.

Odotan niin innolla että pääsen maalaamaan takan! Harmittavan vähän olen saanut olla toteutttamassa raksalla.... siinäpä sitten syy, kun lapset ovat kasvaneet, rakentaa vielä yksi talo!
Mutta takan aion maalata hartaasti ja pitkään.


Takkahan näyttää nyt tältä. Kun se maalataan se tummuu muutaman sävyn (saven)harmaammaksi. Takasta voi lukea tarkemmin täältä!

Ja minä kun luulin että kunhan talon maalisävyt on valittu niin homma on hanskassa, mutta ei ihan vielä ollutkaan. Toisaalta kun suuret linjat on päätetty on aivan ihana säätää juuri sitä oikeaa sävyä. Ja kyllähän tuo takka on kaikista näköisimmällä paikalla että sen sävyä kannatteekin hartaasti miettiä.
Muun talon värisävyistä voi lukea täältä!

Nopeasti kerrattuna, kodin muut värit ovat Tikkurilan värikartasta:
"Paperi" puolihimmeä sekä täysmattana.
"Laasti" tehosteseiniä sekä arkieteinen joka on maalattu Lujamaalilla (kestää pesun).
"Keisari" keltainen tehosteseinä.
Tummansininen M429 tehosteseinä "koululaispojan" huoneeseen sekä "Tuhannen ja yhden yön makuuhuone".


3 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Minä olen tänään myös pohtinut portaiden ja takan pinnoistusta. Mietin, että mikrosementillä tekisin molemmat, mutta tämähän on kiva uutuus! Ja tuo teidän takka on ihan mieletön, todella upea <3

  VastaaPoista
 2. Laitanpa tämänkin vinkin korvan taakse tehosteseinän lisäksi ;) Upeita valintoja olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista jotka ilman muuta kuuluu takan suunnittelijalle :)
  Tällä viikolla pitäisi maalin saapua joten kohta päästään tosi toimiin. Hyvä muistutus tuo että myös mikrosementillä pystyy pinnoittamaan takan. Uskon että näin pinta ei ole niin herkkä lialle.... Hyvä valinta sekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...