torstai 14. toukokuuta 2015

Mikrosementtibetonilattioiden teko aloitettu.


Meille tulee alakertaan lattian Suomen betonileimasimen mikrosementtilattia. Hyviä kokemuksia löytyy mm Musta Ovi blogista. Heillä on myös hyvät kokemukset lattian teosta ihan itse. Kun meillä muutenkin on rakennettu omin voimin alusta asti itse niin materaalin piti olla sellaista että se voisi tehdä itse. Arkkitehdin ja muiden rakentajien varoitteluista huolimatta halusin betonilattiaa ja tein parhaani ja perehdyin eri mahdollisuuksiin:
Laattaa vai mikrosementtipinnoitetta?
Kokemuksia Casa Weber lattiasta?
Ongelmallisinta lienee keittiönlattialle tipahtelevat leivänmurut ja rasvatahrat jotka tekevät lattiasta laikukkaan. Tätä mietittiin pitkään ja yksi mahdollisuus olisi ollut levittää mikrosementin päälle useampia kerroksia lakkaa. Meidän osalta keittiönlattian testaus nyt jää sillä teimme miehen kanssa lopulta kompromissin (annoin periksi!). Keittiön tulee laattalattia Värisilmän Concept Greige. Sen sijaan muut tilat tulee mikrosementtilattiasta jolloin saan mahdollisimman paljon helposti - ilman saumoja - puhtaanapidettävää lattiaa.

Vaikka saimme hyvät työ-ohjeet SBL:tä  halusi mies varmistaa että lattiasta todella tulee hyvä ja että se tehdään oikea-oppisesti eikä tule ratkeamia ym. Näin ollen saimme kokeneen laatoittajan ja mikrosementti-lattioiden tekijän Pintura OY:stä. Pinturan Tuomas Vähä tuli meille aloittamaan työt ja mies on nyt sitten hänen "opissaan".


Aluksi betonilattiat hiottiin niin että se oli "kivipinnalla", kaikki höttö pois ja betonin pienet kivet tuli näkyviin. Sitten railot/ratkeamat verkotettiin ja niiden päälle laitettiin Grueso-pohjustusta. Makuuhuoneiden lattioita ei siis pohjustettu kokonaan. Tämän jälkeen mikrosementti-pinnoitetta alettiin levittämään ohuita kerroksia.

Sävy on "Plata" eli vaalean harmaa.Tässä ensimmäiset ohuet kerrokset. Kerroksia tulee niin monta että pinta miellyttää. Homma näyttää helpolta mutta tuon takanmaalaus jupakan jälkeen minua ei ole enää huolittu mihinkään tarkkuutta vaativiin hommiin.

Mukavaa viikonloppua... valmiimpia kuvia seuraa kunhan pääsen raksalle taas kuvaamaan :)

4 kommenttia:

 1. Ääääh... Tikulla silmään, joka vanhoja muistelee.... ;) Kuka sitä takka-episodia enää edes muistaa...? :D Arvostan suuresti jokaista, joka uskaltautuu itse "sorvin ääreen" ja uskaltaa kokeilla eri asioiden tekemistä vaikka aikaisempaa kokemusta ei juurikaan löytyisi. Itse olen lohduttautunut joka homman suhteen sillä, että en varmasti saa mitään sellaista aikaiseksi, mitä ammattilainen ei osaisi korjata... :)

  Tsemppiä teille lattian tekoon, näyttää ainakin todella lupaavalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä on ollut tekemistä. En tiedä olisiko nopeuttanut jos olisi sittenkin tehty tuolla pohjusteella koko lattia. No loppuihin lattioihin se tehdään niin. Onneksi on tuo Pinturan kokenut työmies jolle eilenkin soitettiin ja pyydettiin lisä-ohjeita kun lattian hiomisen jäljet näkyi vielä monen kerroksen läpi...
   Minä olen nyt seissyt miehen takana ja sanonut että tee noita vetoja vähän rennommalla kädellä, ei niin insimöörimäisen tarkasti... :P

   Poista
 2. Kuinka paljon on lattian neliöhinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootappas, nyt pitää alkaa kaivamaan s-posteista hintoja:
   SBL sähköpostista löytyi valmiiksi lasketut materiaalihinnat:
   Meidän kuluttajahinnat mikrosementille ovat seuraavanlaiset:
   - Märkätiloihin (ts. vanhan laatan tai vesieristeen päälle), huokoisille betonipinnoille sekä pääsääntöisesti lattioihin asennettuna mikrosementtimateriaalit sisältävät karkean pohjamikrosementin (Grueso)ja värillisen pintamikrosementin ohentimineen sekä pintalakan. Tämän kokonaisuuden neliöhinta on n. 55,-€ (sis. alv 24%)
   - Tasoitetuille pinnoille, levypinnoille yms. pinnoille joihin pohjatasoitusta ei tarvita ja joilla ei ole mekaanista kulutusta mikrosementtimateriaalit sisältävät vain värillisen pintamikrosementin ohentimen kanssa sekä pintalakan. Tämä kokonaisuus on n. 30,-€/m2 (sis. alv 24%)

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...