torstai 21. toukokuuta 2015

Sisäovien valintaa ja vinkkejä.

Omatoimirakentajan projekti eroaa ainakin siinä mielessä "talopaketetista" ettei jokaista materiaalia, hanaa ja ovea päätetä paperien allekirjoitusvaiheessa. Me olemme pitkin matkaa selvitelleet ja pyytäneet tarjoukset erikseen ikkunoista, rakennusmateriaalista (puu, kipsilevyt jne), laatoista, lattiasta, hanoista, valaisimista jne. Se mikä tässä on positiivista että sitä mukaa kuin sisustus "rakentuu" voi rauhassa keskittyä ja perehtyä eri materiaaleihin. Se mikä ehkä on huonoa on että valinnat vie aikaa, tarjouksia pitää kysyä useista paikoista ja verrattuna talofirman kilpailutettuihin isoihin määriin omatoimirakentaja saa monesti maksaa enemmän kun tavaraa ei tule niin suurta määrää. Toisaalta, valinnanvaraa on paljon enemmän kun et ole sidottu yhteen toimittajaan.

Sisäovien valinta jäi myös melko loppumetreille.

Sisäovien kriteerit ja toiveet olivat seuraavanlaiset :
- Kestäviä, pitää kestää sekä kolhuja että ovien paukuttelua, sillä melskettä ja menoa riittää viiden lapsen perheessä.
- Paksut ovet jotka estävät ääntä ja meteliä
- Yksinkertainen, moderni, linjakas ulkonäkö
- Värisävy sama kuin seinissä eli "Paperi" F497", ovessa ja karmeissa ja listoissa.

Koska meille tulee Witka Wood liukuovikaapistot heidän valkoiset ovet puulistoilla olisivat istuneet tyylikkäästi. Valitettavasti kymmenen oven oven tilauksessa hinta oli aivan liian kallis joten säyseästi luovuin tästä haaveesta. Sen sijaan halusin edelleen laadukkaat massiivipuuovet.
Selvittelin ketkä toimitsijat pystyvät toimittamaan ovensa asiakkaan värin mukaan. Koske meillä on kodin seinät maalattu Tikkurilan "paperi F497" sävyllä olisi ollut upeaa saada juuri samalla valkoisella myös ovet, karmit ja listat.

Kun kysyin tarjouksia eri paikoista sain vastaukseksi että maalatun oven lisähinta (oven hinnan päälle) olisi ollut noin 139e erikoisvärillä + karmit ja listat päälle.

Mattiovilta sain parhaimman tarjouksen erikoisvärjätysitä ovista, lisähinta ei ollut montaa kymppiä/ovi, mutta tietysti myös karmit ja listat olisi sitten pitänyt hankkia myös erikoisvärillä. Niinpäs tätä pähkäilin ja mietin. Tiedättehän, nämä on sellaisia rakennusajan yksityiskohtia ja päätöksiä mihin uhraa lukuisia mietiskely tunteja. Joku juttu olisi ihan ykkönen ja harmittaa tehdä kompromissejä.... mutta sitten kun eletään arkielämää niin vakiosävyiset valkoiset ovet "sulautuvat" kotiin niin ehkä silloin tällöin käy mielessä, että kyllä sitten seuraavaan kotiin(?) budjetoin tämänkin jutun alusta asti mukaan. Ja kun mies pisti budjetin suhteen tiukan vaihteen päälle niin se oli sitten lopullinen niitti erikoisvärjätyille oville. Miehet ei oikeasti ymmärrä tällaisten hienosäätöjen päälle mitään. Vinkkinä annan, että jo suunnitteluvaiheessa, varatkaa hiukan suurempi budjetti nimenomaan oikeanvärisille oville ;)

Oven valitseminen ei kylläkään tuottanut ongelmia. Line1 massiivipuu-ovi on ajaton, linjakas ja yksinkertainen. Siihen ei kyllästy.Lopulta päädyimme tilaamaan Line1 ovet Mattiovilta.
Kun minä, muiden rakennusbloggaajien mukana olen saanut kritiikkiä siitä ettemme suosi kotimaista ja paikallisesti tuotettuja (mikä ei kylläkään pidä paikkaansa, vilkaiskaapas  tänne: Yhteistyökumppanit ) niin olen iloinen että meidän ovet valmistetaan kotimaassa.

Mattiovi Oy on edelläkävijä sisäovien suunnittelussa ja valmistuksessa Suomessa. Olemme aina panostaneet perinteiseen puusepäntaitoon ja suomalaiseen puunjalostukseen. Nykyään Mattiovi on Suomen suurin sisäovivalmistaja, nykyaikainen, tuotantonsa kehittämiseen voimakkaasti panostava yritys, joka tunnetaan laadukkaista ovistaan sekä kuluttajien että rakennusteollisuuden tarpeisiin. Mattioven kolme tehdasta sijaitsevat Suomessa. Kukin niistä on keskittynyt omaan erikoisosaamiseensa: Laitilassa valmistuvat perinteiset massiivipuuovet, Alavudella projektiovet, levyrakenteiset sekä paneeliovet, ja Posiolla ovien karmit.

Niin, että!

12 kommenttia:

 1. Meille tuli myös Mattioven Line 1-väliovet ja sopivat oikein nätisti yhteen paperin sävyisten seinien kanssa. Olen ollut erittäin tyytyväinen väliovivalintaan.

  Hyvä valinta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä näyttää olevan sama hyvä valinta usealla raksablogarilla :)
   Kiva kuulla että näyttää hyvältä "paperin" kanssa joka on puhtaan valkoinen.

   Poista
 2. Hyvä valinta, meillä on samat ovet :-)

  VastaaPoista
 3. Hmm, jatketaan sitten samalla linjalla, samat ovet nimittäin meilläkin - juuri tänään ensimmäinen laitettiin paikoilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Meilläkin tulee jo ensi viikolla. Nopea toimitus, joten alkaa näyttää jo melko valmiilta.

   Poista
 4. Meillä on vielä ovihomma auki, joten kiitti vinkistä! Täytyy tässä aika pian alkaa tätäkin asiaa miettiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matti-ovien sivuilta näkee myös jälleenmyyjät joten voi käydä kattoon livenäkin.

   Poista
 5. Talopaketissa ei suinkaan valita vielä mitään materiaaleja allekirjoitusvaiheessa, sehän olisi kohtuutonta. Ainoastaan väliovet, saunan paneelit ja lauteet, sisäkatto valittiin n. kuukauden päästä kaupasta, loput vasta sitten kun rakentaminen oli jo hyvässä vauhdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt kirjoitukseen täsmentää että talopaketissa/avaimet käteen paketissa kun me rakensimme ensimmäisen kodin. Toimittajia on ihan valtava määrä joten tietysti asiat menee joka firmassa erinlai. Anteeksi tämä. Hyvä kun tarkensit.
   Oliko teidän talopaketissa valittu minkä firman tuotteet tulee vai saitteko valita vapaasti kaikesta mikä oli markkinoilla?
   Mulla jäi myöhemmin kaivelemaan että keittiö tuli tietystä paikkaa, mutta toisaalta, ei saatu mistään muualta silloin halvempaakaan kun talofirmalla oli niin hvyät sopparit heidän kanssa.

   Poista
 6. Sama valkoisen sävy ja samat ovet meilläkin. Ihan hyvin vaikuttavat istuvan yhteen, vaikka ei mekään erikoisvärillä ovia otettu. En ehkä itse ole niin tarkka, mutta ei kuulunut oman prioriteettilistan kärkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että sopivat yhteen.
   Mullakaan ei ovet ole olleet ykkösenä pitkiin aikoihin, niin kauan väännettiin kalustepakettia ym. Mutta kun ne on saatu tilattua ja sellaiset kun haluaa niin yllättäin sitä alkaa sitten "nipottaan" noiden ovien kanssa... mutta kuten täällä on jo moneen kertaan kommentoitu, kauniit ovat ilman erikoisväriäkin, joten tyytyväisiä ollaan. Ei jäänyt yhtään harmittamaan.

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...