tiistai 10. maaliskuuta 2015

Haaveissa kalaruotoparketti. Parketin valintaa.


Parketinvalinnan Taivaassa.... Parketti Säkkisellä Oulussa!
Kuten muissakin blogeissa on tuskailtu niin parketin valinta voi olla tuskallisen haastavaa sillä vaihtoehtoja on niin runsaasti. Olotila ei kuitenkaan helpotu jos menee käymään Oulussa sijaitsevassa Parketti Säkkisellä jossa lienee yksi Suomen parhaimmista ja laajimmista valikoimista. Siinä mielessä siellä on kiva käydä että palvelu pelaa ja asiakas saa kysyä mielinmäärin "tyhmiä kysymyksiä" ja tulee ulos moninkerroin viisaampana parketinvalintaan liittyen.

Valikoimissa heillä on kotimaiset ja pohjosmaiset valmistajat, Timberwise (Suomalainen), Kährs, Tarkett, Parla ja Upofloor.

Meidän haaveissa (tai minun!) on lankkuparketti... ja jos se vain budjettiin mahtuis niin vielä paremmin kalaruotoparketti. Tämä selittääkin miksi meillä kaikki sisustusvalinnat jumii, sillä kaikki riippuu nyt siitä löytyykö, saadaanko kalaruotoparketti ja jos vaan saadaan niin siinä tapauksessa monen muun materiaalin suhteen tehdään kompromissejä.

Mistä lienee tuo kalaruotoparkettihaave päähäni iskeytynyt...? Vähänhän niitä näkyy Suomalaisissa kodeissa ja sisustuslehdissä. Liekö liikaa tullut luettua Ruotsalaista Sköna Hem sisustuslehteä.
Pinterestiin  olen kerännyt lattiakokoelmaa kauniista lattioista, myös kalaruotoparketti vaihtoehtoja.


Les gagnants 2014 du World Interiors News Annual Awards - DécormagTimberwise tekee myös kalaruotoparkettia joka on pidempää ja leveämpää sauvaa, tehden parketista todella näyttävän. Ravintola Bronda (jonka the Guardian lehti valitsi maailman 10 cooleimman ravintolan listaan Katso tänne! ) lattiat on myös tehty Timbervisen tammi kalaruotoparkeista. Kuva alla:


Tammi parketti Herringbone, harjattu öljyvahattu, BrondaKuva: Timberwise

Se että yhden maailman "cooleimman" ravintolan lattiat on Timberwisen kalaruotoparkettia ei tietysti vaikuta valintaan. Löysin kuvat tätä blogijuttua kirjoittaessa. Mutta jos mies tämän lukee niin se päättelee että olen taas alkanut suuruuden hulluksi ja tekee tenän koko haaveelle.
Haave ei silti ole ihan mahdoton. Nimittäin taitava mies kun on se osaisi tietysti tehdä meille nämä parketit itse. Alustavasti jo suostui hommaan. Säkkisen pojat lupasivat antaa parhaat ammattilaisten ohjeet, sillä ihan "perushommaa" kalaruotoparketin asentaminen ei ole sillä tammilankut pitää liimata lattiaan ja "ruotojen" pitää pysyä suorissa riveissä. Vaatii siis tarkkuutta ja sitkeyttä. Ja aikaa.
Mutta odotan jos saan hyvän tarjouksen ja saan muun budjetin pysymään kasassa..
Hintaahan tuolla parketilla on reilu 120e/neliö valmiiksi asennettuna, materiaalit 84e/neliö parketti + liimat ym 15e/neliö.Ja siltä varalta ettei kalaruotoa tule niin lankkuparketti on hyvä sekin.
Puuksi valikoituu tammi siitä syystä että sitä on jo keittiön tasoissa. Pinnan "rouheus" ja värikkyys on toinen valinnanpaikka. Parkettipinnat jakautuu kalleimmasta/eniten valkikoidusta lähtien seuraavasti:
1. Select, valikoitu, tasainen puu jossa ei näy yhtään oksaa.
2. Classic, tässä on pieniä peukalonpäänkokoisia oksia, mutta hyvin tasainen pinta.
3. Rustic, tämä on jo melko rouhea pinta jossa sallitaan isojakin "oksanreikiä" jotka on kitattu.
4. Vintage, tässä on sekä oksanreikiä että halkeamia jotka on kitattu.

Minua mielyttäisi Vintage - sopisi hyvin lapsiperheelle, ei ihan jokainen uusi naarmu näy. Mies haluaa tyylitellympää. Classic mallia.

Värisävyistä kirjoitin jo aiemmin ( Palaveri arkkitehdin kanssa). Timberwise Nordic, jossa on kevyt valkoinen sävy sopi parhaiten. Vaihtoehtona oli Timberwise Ruka Vintage.Olisi kiva kuulla, mitä asioita te olette ottaneet huomioon parketin valintaa tehdessä? Onko jollakulla jo kokemuksia kalaruotoparketin asennuksesta?

5 kommenttia:

 1. Mä en osaa kyllä antaa mitään vinkkejä, meillä on vielä parkettiasia ihan auki. :) Hienoa kyllä tuo kalanruoto, meillä ei vaan taitais mies innostua jos sitä ehdottaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota... ööö.. vielä on taivuttelut kesken. Luulin jo että suostui ;)

   Poista
 2. Kalanruotoparketti on aivan ihana. Mielestäni näissä vanhoissa klassisissa lattiatyyleissä on vaan sitä jotain. Huomasin myös että meidän lattiastamme on tullut tuollainen samanlainen kalanruoto-mahdollisuus. Jos siis kiinnostaa puulattia, jossa pinta on iskunkestävämpi mitä parketissa, niin tsekkaapa http://www.par-ky.com/fi/Collections/TWIST/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä. Iskunkestävä vaihtoehto kuulostaa hyvältä!
   Tosin olen ajatellut että elämä saa näkyä mutta aika pehmeää on parketti (verrattuna laminaattiin jota meillä oli aiemmin, kulutusluokaltaan vastasi julkisten tilojen lattiaa)...

   Poista
 3. N/Tillinraksa, onko teillä kokemuksia tuosta lattiasta? Tulee Belgiasta, miten kestää Suomen lämmön ja kosteuden vaihtelut?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...