maanantai 9. maaliskuuta 2015

Maalari maalaa taloa... ja hukkaan menneet maalausohjeet.

Raksa-äidin lomalta paluu ahdistus. Näinkin olisi voinut tämän päivän tunnelmat otsikoida. Palailin koululaisten kanssa Helsinki-Tukholma-hiihtolomalta, kaksoset (4v) olivat mummolassa koska niiden kanssa ei yksin reissussa pärjää. Oli ihanaa elää hetkessä, sähköpostin ulottumattomissa ja onnellisesti unohtaa koko rakentaminen. Kotona sitten jysähtikin koko raaka totuus, kalustekaupat ovat vieläkin kesken, liian monta keskeneräistä muistettavaa asiaa, valittavaa, mietittävää, selvitettävää. En oikeastaan enää edes kammoksu tätä arjen yksin pyörittämistä, siihen olen jo aivan hyvin sopeutunut. Mutta se että lasten hoidon ohessa, työpäivien jälkeen selvittelee kodinkonetarjouksia ym alkaa jo rassaamaan. Ja minun luonteellani kaikki päätökset tehtäisiin melko nopeaa, mutta kun toinen osapuoli harkitsee, tarkistelee, selvittelee... Eikä niillä edes vielä ole kiire (??!!), kunnes yhtäkkiä minulle ilmoitetaan että kahden viikon päästä pitäisi sitten laatat olla valittuna ja tilattuna.

Näiden murheiden lisäksi maalarimestari oli hukannut huolella tehdyt pohjapiirustukset joissa oli jokaisen seinän koodi ja kiilto-aste. Lisäksi osa seinistä tulee luja-maalilla jotta ne kestää pesun ja pyyhkimisen (sekin lukisi siellä ohjeessa). Tänään kävin sitten raksalla ja iloiset maalarimiehet ilmoittivat että yläkerta on jo valmiina, mutta kappas - ei ollut sitä sävyä ja maalia mitä oltiin sovittu!!! VOi apuaaa...


Minulla oli mukana omat pikkupurkit väriä. Tässä on lastenhuonen "Keisari" Tikkurilan K398.  Väri näyttää nyt hyvältä. Tässä se ei tosin vielä ole ehtinyt kuivua, tummua.


 Tässä on koululais-pojan huoneen seinän väriä Tikkurila M429. Tässä yhteen kertaan maalattuna. Maalarin ohjeen mukaan "koe-maalaukset" on tehty nurkkaan ikkunan alle, jottei valmiissa pinnassa tule kohoumia kun aurinko paistaa seinään. Tätä samaa sävyä olisi pitänyt tulla myös yläkerran "Tuhannen ja yhden yön" makuuhuoneen kattoon mutta siellä näyttää nyt epäilyttävästi olevan jotain harmaan-violettia eikä koodikaan täsmää.

Kun ollaan tehty tähän saakka kaikki hommat itse niin ei ole tullut yllätyksiä. Nytkään ei ole työn jäljessä valittamista, siistiä työtä on tehty, mutta jokseenkin on oleellista että myös värit tulevat kuten on sovittu. Yritän rauhoittua ja luottaa siihen että hyvä porukka korjaa virheet ja saadaan sellaista pintaa kun on suunniteltukin.
1 kommentti:

  1. Jaksamisia sinne raksa-arjen keskelle! Mutta vähänkö ihana sävy tuo keltainen! :) Tykkään!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...