keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Palaveri Arkkitehdin kanssa - sisustusmateriaalien läpikäyminen. Mielenkiintoinen oppitunti.Ajelin perjantain ja kävin hakemassa useammasta paikasta materiaali-näytteet.  Sain ystävällisesti lainaan seka lattiaa, keittiönovea, tammitasoa, että kalklitir että Pure&Original maalien malli-paloja. Materiaalivalinnoista vielä myöhemmin tarkemmin. Tässä ne sitten on "illanhämyssä" raksalla. Sovimme että pidämme tapaamiset siellä niin on helpompi katsella tiloja ja tehdä suunnitelmaa.


Arkkkitehdin valintaa omakotitalon suunniteluun voi lukea aiemmasta postauksesta. Meillä on ollut  huikean hieno yhteistyö ja olemme todella tyytyväisiä Arkkitehti Juha Paanasen, Arkkijussi toimiston kanssa tehtyy työhön. Lämpimästi voi suositella jos haluaa käytännöllistä, budjetissa pysyvää ja kaunista arkkitehtuuria omakotitalon suunnitteluun.
Kuvassa vasemmalla arkkitehti ja oikealla talon rakentaja.


Parketin valinta helpottuu huomattavasti kun saa oikeat malli-palat raksalle oikeaan valoon. Liikeen tiloissa värit vääristyvät ja tuo tummempi, harmaan sävyinen "Timberwise Ruka Vintage" ei enää luonnonvalossa (vaikkakin jo iltapuoli) näyttänytkään niin hyvältä. Sen sijaan liian "pastellinen" "Timberwise Classic Nordic" alkoi näyttämään luonnonvalossa juuri sellaiselta kuin sen pitikin.  Kun sitten rinnalle saatiin vielä keittiöön tuleva tammitaso (polyuretaanilakalla) niin värivalinta pakentinkin osalta alkoi olla kutakuinkin selvä. Arkkitehti suositteli valitsemaan sen vuoksi värjätyn, hiukan valkoiseen menevän tammen ettei se kellastu ajansaatossa.


Musta keittiö ja tammitasolla ei ole mitään mitä arkkitehti meille suosittelee mutta kun on diplomaattinen mies ja kertaalleen oman näkemyksensä esille tuonut niin nyt keittiön valinta ohitettiin. Tammi tuo mustaan keittiöön lämpöä. Tammitaso käsitellään polyuretaanilakalla joten sitä ei tarvitse öljytä kuten normaalia puutasoa. Vastaavanlaisia puutasoja saa HTH:n tai Limosa Keittiön kautta. Taso on siis huoltovapaa vaikka onkin ihan oikeaa puuta.

Sisähavainnekuvien avulla pystyy vertailemaan miltä näyttää musta vs valkoinen. Kiitokset kuvista Arkkijussille.


Kaapinovea olen päässyt vertaamaan myös päivänvalossa ja kyllä se minun silmää miellyttää. Tammiviilu ovessa on näkyvillä puunsyytä vaikka pyyhkiessä se on täysin tasanen. Olen siihen sormella pyyhkinyt eikä jää mitään älyttömiä jälkiä. Lika ja roiskeet toki näkyy mustassa kauas. Kun sain mallipalat molemmista kalustefirmoista (HTH ja Limosa) pystyin laittamaan ne myös rinnakkain eikä todellakaan mustassa tammiviiluovessa ole yhtään mitään ulkonäkö-eroa. Tummuus, kiiltoaste sekä tammiviilun pinnan struktuuri ovat täysin identtiset.


 Alimmassa kuvassa näkyy vasemmalla Kalklitir "San Saccaria" kalkkimaali jossa saa tehtyä kivennäköistä pintaa. Keskellä Pure&Original kalkkimaali väri "Fresco Ashes". Ja samalta merkiltä tummemman harmaa joka on kontrastin vuoksi mukana. Seka san Saccaria että Ashes ovat vaalean harmaita, arkkitehdin mielestä luokitellaan valkoisiksi. Mutta pensselin vedoin ja tekemällä epätasaista jälkeä saadaan niistä kiviseinän näköistä jälkeä. Jos tuolla tummemman harmaammalla alkaa tekemään "betoniseinää" saadaan "meikatun" näköistä jälkeä...
Kun näitä kalkkimaaleja vertailtiin niin san saccaria oli aavistuksen vihertävä kuin ashes. Kalklitir on herkkä maali joka vaatisi keittiössä jotain pinnoitetta joka mahdollisesti taas pilaisi matta-pinnan. Pure&Original maalia saa Ruotsista sekä Suomesta Lifestyle Nordic sisustuskaupasta joka sijaitsee Oulussa Torinrannassa.Tässä on lastenhuoneen keltaisen sävyt sinisessä iltavalossa. Päädyimme valitsemaan tummimman keltaisen eli K398 Keisari sävyn. Ensi viikolla käyn kokeilemassa sitä vielä seinään.

Myös maalien kiiltoasteesta käytiin keskustelu. Todellakin ammattilaiset ovat sitä mieltä että mattamaalilla saa kauneimman pinnan. Kun kerroin että haasteeksi tulee roiskeet ja muut pyyhittävät sotkut jotka pilaavat seinän niin sain siihenkin sitten hyvä vasta-argumentin. Jos tarvii maalata seinää uusiksi kiiltävällä maalilla on pakko maalata koko seinä uudelleen lattiasta kattoon, mutta jos mattamaalilla haluaa korjata pahimmat jäljet niin riittää että telaa kohtalaisen kokoisen alueen ja taas on siisti pinta eikä rajoja näy.

Näin ollen päädyimme seuraavaan: yläkerta tulee mattamaalilla, lukuunottamatta portaitten valkoista seinää jossa taatusti lapset tulevat jättämään jälkensä. Se maalataan lujamaalilla jotta sitä voi pestä pesuaineilla.

Alakerta jossa enemmän lapset touhuavat on sitten puolihimmeää, kestää pyyhkimiset, jälkien hinkkaamisen esim. ihmesienellä.

Arkieteinen tulee lujamaalilla kauttaaltaan.

Perästä sitten kuuluu miten meidän perheessä onnistu nämä maalivalinnat. Lupaan kirjoitella tänne blogiin vielä senkin jälkeen kun talo on valmis että mitkä valinnat olivat kestäviä ja jos jotain tekisin toisin. Mitä ajatuksia tai ideoita teillä olisi liittyen näihin sisustusvalintoihin?

Mukavaa Hiihtolomaviikkoa täältä pohjoisesta, minullakin on tänään ensimmäinen lomapäivä lasten kanssa, suunnitelmissa keppiheppasynttäreiden valmisteluja, parkettiliikkeessä käyntiä ja reissuun pakkaamista...

8 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttävät materiaalivalinnat. Teidän keittiöstä tulee kyllä hieno :) Musta tuo upeasti kontrastia muuten isoon ja vaaleaan tilaan ja tammitaso sopii siihen todella hyvin. En haluaisi sekoittaa pakkaa, mutta jos haluat hinnaltaan hieman edullisemman ja kotimaisen kalkkimaaliehdokkaan noiden kahden rinnalle, niin itse käytin Country French kalkkimaalia ( http://countryfrench.net/fi/ ). Hinta on n.puolet siitä mitä kalkkilitir eli 27€/pussi joka riittää 6-8m2 kahteen kertaan. Sävyjä on 27, joten vaihtoehtoja löytyy hieman enemmän mitä esim. Kalklitirstä. Itse olen todella tyytyväinen kalkkimaalin lopputulokseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Kiitti ihan tosi paljon tästä kommentista, minäpä tutustun tuohon vaihtoehtoon, yksi kriteeri on että se pinta pitäisi olla sellainen että sitä voisi pyyhkiä. Tuota Pure&Original maalia voi mutta Kalklitiriä taas ei voi...

   Poista
 2. Hyviä valintoja! :) Mun mielestä toi musta keittiö on mielenkiintoisempi. Ei kai sitä arkkitehtia ihan aina tarvi kuunnella? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, totta Scilla, se on oma koti, joten sinne valitaan sitä mikä tuntuu oikealta ja omannäköiseltä. Ellei meillä olisi niin onnistunut suunnittelu-projekti takana ja niin monessa kohtaa havaittu että ammattilaisen mielipidettä kannattee kuunnella en ehkä näinkään paljon epäilisi omia valintoja ;)
   Eli luotto kohillaan arkkitehdin ohjeiden suhteen... :)

   Poista
 3. Musta keittiö ehdottomasti! Tuo Timberwise parketti on aivan huippu, ei näy lika yhtään (oli se sitten hyvä tai huono asia;) . ) meillä ollut se kahdessa talossa ja voin suositella!
  Tuossa kalklitir maalissa on juuri tuo huono puoli, minkä mainitsit! Meillä väliaikaisesti välitilassa pleksi. Välitilaan on kuulemma olemassa vastaava maali kuin tuo kalklitir, myyjä mainitsi silloin lifestylessä kun ostin maalin. Itse en jaksanut odottaa maalin tilaamista;)

  T. Maria. K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Pure& Original pitää tilata ja kestää about viikon...
   Kiva kuulla että Timbervise toimii myös oikeassa elämässä, se on minusta upein parketti ja kaiken lisäksi vielä Suomalainen...

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Minua jäi itseäni harmittamaan tuo viilutettu ovi, olisin niin kovasti tahtonut ne meidän keittiön mustalle osalle, mutta. Taas kerran jouduttiin tinkimään. Meillä on mennyt vähän niinkuin punaisena lankana kautta linjan toi "etsitääs joku saman tyylinen mutta halvempi..." .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakentamisen ja sisustamisvalintojen toinen puoli on juuri tämä. Kaikki on mahdollista ja saa valita mikä omaa silmää miellyttää --- mutta budjetti tulee aina vastaan. Mulla raastaa nyt hermoja kun meidän sisustusvalinnat on "kesken" kun kaikki ei voi mennä yli budjetin, jos jossain menee yli, niin joku muu asia pitäisi sitten olla halvempaa.
   Keittiön kalusteissa en tinkinyt. Siinä oli syynä se että sanoin etten enää toista kertaa aio rakentaa taloa siksi etten ole tyytyväinen sen keittiöön. Khh ja muut on sitten valittu ihan perus-halvinta hintaluokkaa.
   Vaatii kekseliäisyyttä ja taitoa löytää toinen vastaava ja halvempi, mutta se kannattaa kyllä. Ja sinulta onnistuu varmasti löytää taidokkaasti myös hyviä muita vaihtoehtoja, vinkkaat sitten meille muillekin!

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...