maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kivilattia vai mikrosementtipinnoite betonin päälle?


Saimme Suomen betonileimasimelta kotiin näytepalat Gris claro ja plata väreistä. Musta ovi blogista sain hyvää palautetta heidän lattiastaan ja he olivat myös tehneet osan lattioista itsekin. Arkkitehdiltä kysyin kokemuksia betonilattioista ja yleisessä tiedossa on että betonilattiat eivät kestä keittiössä ja ruokatilassa vaan että ennenpitkää betoniin imeytyy rasvaläikkiä ja elämisen jälkiä.
SBL vastasivat että heidän pinnoite on kestänyt hyvin elämää ja että sillä on kahden vuoden takuu. He myös suosittelevat että laittaisimme keittiöön useamman kerroksen polyuretaanilakkaa lisäämään kestävyyttä. Jatkosa lakkakerroksia voi myös lisätä.

Jos jollakulla on SBL lattiaa keittiössä useamman vuoden ajan, niin laittakaa ihmeessä viestiä miten se on kestänyt?


Vasemmalla tummempi Gris Claro ja oikealla Plata.


Tässä vertailuna Värisilmän Concept laatta 60x60.Concept laatta on mattapinainen, hiukan karhea ja siinä on kaunis värivaihtelu. Se mikä tässä laatassa on parasta että samaa sarjaa löytyy 60x60cm, 30x60cm muretto-mosaiikkia sekä 10x10.
Väreinä on harmaa, greige ja beige.
Sain kotiin laattamallit ja olen tutkaillut niitä eri valoissa aamulla ja illalla. Kaupassa harmaa näytti paremmalta mutta luonnonvalossa se oli liian kylmä ja greige on kauniimpi.

Kun mietin laattojen ja betonilattian eroja niin eroja tulee tietysti asentamissa ja kuinka sieltä pohjan pitää olla. Mies arveli että kaakelin latominen olisi helpompaa mutta jos päädymme betonilattiaan niin kirjoitusta sitten tulee mitenkäs on. Meillä kävi myös sbl asennusmies, joten odotamme hänen tarjoustaan sillä kyllä tässä vaiheessa houkuttelee myös se että loppuprojekti saataisiin kesäksi valmiiksi.

Molemmat ovia kovia pintoja (lapsille muovimukit niin vältytään jatkuvilta sirpaleilta keittiössä). Betonissa ei ole saumoja joka olisi plussaa. Toisaalta jos laittaa isoja laattoja ei niissäkään saumoja paljon tule. Kivi olisi huolettomampaa, ei tarvitsisi miettiä että imeytyykö tahrat lakka-kerrosten läpi.
Jos betonipintaa laitetaan koko taloon (lukuunottamatta olohuonetta ja makkaria jonne tulee parketti) niin sisustusilme olisi yhteinäinen. Toisaalta, jos valitaan nuo kivilaatat niin sama laatta tulisi sitten suihkujen tehosteseiniin jolloin yhteinäisyys jatkuu.

Kuulen mielellään teidän kommentteja, miten valitsitte lattiaa?

6 kommenttia:

 1. Tein juuri viidestä eri sävystä mikrosementtitestipalat täällä päässä, ja voin kertoa, että on lähes nautinnollista työstää ensikertalaisenakin. kun vain malttaa tarpeeksi ohutta kerrosta liipata, niin hyvä tulee. itse olin kolmannen levityskerroksen jälkeen tyytyväinen 2xA4-kokoisille kovalevypaloille tehtyihin testipintoihin, joten voisin kuvitella että kovilla on polvet jos koko talon lattitoita samalla tavalla lähtee yksin duunaamaan :D
  meillä tulee siis mikrosementtiä kylppäriin suihkutilaan. gris claro ja plata kovina ykkösinä myös, ja saattaa olla, että tehdään lattia ja seinät eri sävyillä. ehkäpä vaaleampi lattiaan.... olisihan tämä ihanaa kaikkialla muuallakin, mutta pohjatöiden helpottamiseksi ja muutenkin nopeamman työstön takia ollaan päätymässä muualla weberin casaan. nähtäväksi jää miten kestävää se on...
  mikähän tuolle mikrosementille tulee kuivissa tiloissa lakkoineen lopulliseksi neliöhinnaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teabis kannustavasta kommentista, hieno juttu jos teilläkin on tämänlainen kokemus :) Jess!
   Myös Mustan Ovi blogin Maja oli tehnyt lattian kylpytiloihin itse ja olivat tyytyväisiä jälkeen.

   Kopsasin tähän SBL vastausta hinnoista:
   Meidän kuluttajahinnat mikrosementille ovat seuraavanlaiset:
   - Märkätiloihin (ts. vanhan laatan tai vesieristeen päälle), huokoisille betonipinnoille sekä pääsääntöisesti lattioihin asennettuna mikrosementtimateriaalit sisältävät karkean pohjamikrosementin (Grueso)ja värillisen pintamikrosementin ohentimineen sekä pintalakan. Tämän kokonaisuuden neliöhinta on n. 55,-€ (sis. alv 24%)
   - Tasoitetuille pinnoille, levypinnoille yms. pinnoille joihin pohjatasoitusta ei tarvita ja joilla ei ole mekaanista kulutusta mikrosementtimateriaalit sisältävät vain värillisen pintamikrosementin ohentimen kanssa sekä pintalakan. Tämä kokonaisuus on n. 30,-€/m2 (sis. alv 24%)

   Meillä myös Weber casa on ollut yksi vaihtoehto, jossain aiemmassa kirjoituksessa jo vähän huhuilin sen perään, millaisia kokemuksia siitä on? Mutta kun sitten Musta Ovi blogista huomasin että myös sbl voi tehdä itse niin se nousi ykkösvalinnaksi. SBL on kylläkin kalliimpaa, Weberin neliöhinta 30-35e luokkaa kaikkine materiaaleineen. Toisaalta weber myyjä ei uskaltanut luvata että se kestää keittiössä kovaa kulutusta (kuten meillä) kun taas sbl on luvannut että heidän pinta kestää jos polyuretaania laitetaan lisäkerroksia.

   Poista
  2. Sullahan oli täällä postauskin siitä weberistä! Siinä luki siitä naarmuuntumisesta. Meilläkin kaksi koiraa, niin onkohan riski casa, jos kynsillä sudittelukin käy sen kohtaloksi. Harmi kun näistä ei niin paljoa vielä kokemuksia löydy. Vissiin jonkun täytyy olla se kantapään kautta oppija :D

   Poista
 2. Olen ymmärtänyt että pehmeydeltään kaikki betonilattiat ovat kovempia kuin parketti, mutta kuitenkin pehmeämpiä kuin kivilattiat joten kyllä niihin naarmut jää. Elämisen jälkiä....?
  Minusta betonilattia on nyt hyvä valinta. Ajat ja maku muuttuu, voi olla että 10v kuluttua on markkinoilla jotain ihan muita materiaaleja ja betonipinnan päälle saa sitten kun lapset ovat kasvaneet vaikka jotain aivan ihanaa parkettia... ?

  VastaaPoista
 3. Meille tulossa isompaan kylppäriin tota laattaa ja 10 x 10 cm lattialle. Meilläkin mietinnässä betonilattiaa mutta ei kylppäriin, muuhun taloon kyllä. Laita ihmeessä postaus mihin olette päätyneet!! mistä sait tilattua laattamalleja kotiin?

  VastaaPoista
 4. Villa Solsisidan, varmaankin ihan lähipäivinä varmistuu koko talon loputkin materiaalit. Teen postauksen sitten niistä.

  Kannattee huomioida että jos ottaa Concept 10x10 laattaa yhdessä vaikka 30x60 laatan kanssa niin tuo 10x10 on muutaman millin paksumpaa. Hassua...
  Minkä sävyn valitsisitte, greige, harmaa...?

  Värisimästä saa hakea laattoja kotiin mietintään. Myös Äimänraution K-raudasta saa kun kysyy. Parketti-palasia hain Parketti Säkkiseltä.
  SBL-betoni lähetti sävymallit betonilattioista kotiin postissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...