keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Laastia, Keisaria ja Kuninkaallisen sinistä seinillä...


Lujamaalilla maalattu arkieteinen Tikkurila "Laasti" X487. Lujamaali kestää pesun ja pyyhkimisen.


Pikkupoikien huone sai keltaisen Tikkurila "Keisari" sävyn K398. Näin ne keltaiset yllättää, kahteen kertaan maalattuna, isolla pinnalla keltainen ei ole läheskään niin raikas, vaan sinappinen väri.  Ei sellainen kuin koe-maalauksessa, katso alla.


Toki tämä alempi kuva on otettu valoisampaan ajankohtaan, väri ei ole ehtinyt kuivua täysin. Mutta totta se on, keltainen värisävy on niin julmetun vaikea!!!


Ja tässä sitten sininen makuuhuoneen katto, Tikkurilan M429. Alaslaskuun tulee Mica sinistä kimaltavaa kivi-tapettia.
Laasti-sävy ei sitten kuitenkaan petä. Se näyttää kivalta lasten makuuhuoneessa. Kylmät sävyt valittiin etelänpuolen huoneisiin jonne tulee paljon valoa ja keltainen, lämmin sävy tuonne rinnetalon perimmäiseen huoneeseen, jonne luonnonvaloa tulee vähemmän. Hanni Koroman väri-oppien mukaan, kurkista tänne!


Yläkerta on maalattu mattapintaisella Tikkurilan "Paperi" F497. Valkoisen valinta sujui nappiin. Mattamaalin pohdintaa ja arkkitehdin perustelut löytyy täältä!


Tässä käynti yläkerran "aamupala-terassille". Täysin keskeneräistä, mutta tästä ohikulkiessa tulen niin hyvälle mielelle, keittiöstä terassille aamupalalle on yksi unelma joka pian toteutuu...


Seuraavaksi pitääkin päättää rimakaton matta-pintaisen lakan sävy. Tänään sain rimakaton mitat, 70mm x 25m, rimojen väliin jätetään 15mm. Ja rimakaton alle tulee musta huopa joka toimii yhdessä koko rimakaton rakenteen kanssa ääniä imevänä, akustiikkaa parantavana.


Teknoksen värikartta on laajempi kuin Tikkurilan mutta heiltä ei saa täysmattaa lakkaa. Kuulemma tikkurilan matta-lakan voi saada sävytettynä Teknoksen sävyihin. Mallipaloissa oli jonkin verran vaihtelua jonka vuoksi vietin kokonaisen illan K-raudassa selvittelemässä oikeita sävyjä. 
Vasemmalla T 3036 lakka jossa on 1ml/litra valkoista väriä.
T3043 ei ole niin peittävän harmaa kuin T3037 ja siinä on värisuhteet 1,3ml mustaa, 4ml valkoista/L. Yllättäin T3037 joka on väriltään vaaleamman harmaa on kuitenkin tukkoisempi ja peittävämpi lakka, joka selittynee sillä että sen värisuhteet ovat seuraavat mustaa 1ml, valkoista 15ml/litra.
Mikään harmaista katon sävyistä ei ole täydellinen. Oikea väriaste olisi valkoisen ja T3043 väliltä, jos päätämme itse maalata kattorimat (muutama viikko lisää raksa-aikaa kun se iltahommina tekee) niin saisimme lantrata oman värin. Mikäli päätämme ottaa valmiiksi maalatut rimat niin värisävystä tulee silloin valkoisen kuultava eli T3036.
Valkoisen kuultava vai harmaan kuultava katto?


Näin se etenee...Mukavaa viikkoa kaikille Rakentaja Ystäville!

10 kommenttia:

 1. Ihanasti on edennyt teillä hommat! Minä olisin halunnut myös rimakaton mutta taas kerran piti tehdä valintoja, ja tuolla rakennustavalla se ei onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kyllä se nyt taas edistyy kun siellä on monta maalarimiestä hommissa. Motivoi taas itseäkin lisää kun talo etenee. Eli hyvä juttu oli ottaa tuo maalaus-urakka. Siistiä jälkeä on tullut.
   Katonrakennus hiukan hirvittää kun en tiedä kuinka kamalan kauan siinä menee iltatöinä. Olisitteko voineet tehdä sen itse, vai oliko siinä jokin tekninen juttu? Eniten mielissään olen siitä akustiikasta kun ääntä riittää isossa perheessä ;)

   Poista
  2. Olisihan sen voinut tehdä itse, mutta luulen, että meillä on ihan riittävästi hommaa tuossa varaston rakentamisessa tässä kevään mittaan, samalla kun järkkäillään ylioppilasjuhlia ja heti niiden jälkeistä muuttoa... :-D

   Poista
  3. Kun itse rakentaa niin aikatauluista ei voi olla varma... tässä pähkäilen että kun on katto tehty itse ja jos vielä mies tekee mun unelman toteeksi tuon kalaruotoparketin suhteen niin olenko valmis siihen että muuttos siirtyy.. toukokuusta... kesäkuuhun?
   Teillä on sitten elämään saatu monta projektia, onnea tulevalle ylioppilaalle. Ja iloisia valmisteluja. Jäin pähkäileen että kuka teidän perheessä juhlii... eihän teillä mitenkään voi olla vielä niin "vanhoja" lapsia???
   Tsemppiä, kuulostaa kiireiseltä keväältä!

   Poista
 2. Tuo rimakatto on kyllä oikeasti upea kun se on valmis. Todella hienoa että teille tulee sellainen. Me mietimme sitä lähinnä pukuhuoneen/kylpyhuone/saunan kattoon ja koivusta Tule hyvä Talo-blogin innoittamana (http://tulehyvatalo.blogspot.fi/2014/08/rimakattoa-ja-rakkautta.html), mutta jouduimme jättämään väliin koivuriman korkean hinnan vuoksi. Mielenkiinnolla odottelen teiltä kuvia valmiista katosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nähnyt useammalla ystäväperheellä noita rimakattoja ja onhan ne hienoja.
   Tuosta leveämmästä rimasta en löytänyt kuvia netistä, mutta arkkitehti vakuutti että siitä tulee hyvä. Ja mies ei halua tehdä siitä kapeammasta. Mielenkiinnolla minäkin odottelen :)

   Poista
 3. Laasti ja Paperi eivät petä koskaan! Tähän mennessä ne ovat olleet täydelliset valinnat joka paikkaan, minne niitä on vaan keksinyt käyttää. =)

  Rimakatosta tulee varmasti upea, odotan innolla kuvia.

  VastaaPoista
 4. Nyt alkoi vähän pelottamaan, kun olin suunnitellut myös keltaista seinää lasten huoneeseen :) Miten sitä osata valita sen oikean keltaisen... Ihana nähdä täältä vinkkejä maaleihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava jos näistä kirjoituksista on apua muillekin. Tuo keltainen on kyllä niin haastava. Ottaisin tuon saman sävyn mutta hiukan raikkaampana. Ei se auta kun tehdä koemaalausta useammasta...

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...