torstai 11. kesäkuuta 2015

Johan selvisi kuka tätä blogia lukee?! Katsaus raksan lopputohinoihin :)


Raksalla tapatuu nyt niin montaa projektia kerrallaan että niistä saisi jokaisesta oman tarinansa. Ajan puutteen vuoksi (suokaa anteeksi mutta raksalla on niin paljon mukavaa hommaa etten millään meinaa ehtiä istua koneella) laitankin tänne palasia sieltä sun täältä ja palailen sitten tarkemmin myöhemmin.

Talonulkorappaustyöt aloitti Pintura Laatoitus ja Rappaustyöt. Laitan myöhemmin oman postauksen neopor-harkkojen ulkorappauksesta. Tässä homma laitettu alulle. Sisällä ollaankin sitten ihan "pussissa" kun kaikki ikkunat on peitetty muovilla. Tosi kiva että ulkorappauskin saadaan tehtyä ennen muuttoa!


Portaat tulivat Lumijoelta Jaleportaalta. Niistäkin kirjoitan myöhemmin lisää ja otan sellaisia kuvia ettei näy kaikenlainen raksa-kaaos.


Kerrottakoon että olen erittäin tyytyväinen tummanharmaan metallin, lasin ja harjatun valkolakatun tammen yhdistelmään.


 Timberwise   Classic Nordicharjattu tammiparketin teko on aloitettu. Timberwise Oy on kotimainen parketinvalmistaja- Timberwisen tuotteet ovat aina Suomessa valmistettuja ja ne ovat ainoa puulattiamateriaali jolle on  myönnetty Suomen Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnus. Tuotteen
kotimainen koivuvanerivälirakenne yhdessä päästöttömän EPI-liiman kanssa takaa parketin kestävyyden Suomen vaihtelevissa olosuhteissa. Parkettien valinnasta olen kirjoittanut jo muutaman postauksen täällä ja täällä!

Miehen kommentti oli että tämä on helpoin lattia tähän mennessä.


Lattiat ja rimakatto sointuvat kauniisti yhteen.Tuhannen ja yhden yön makuuhuoneen tapetit on tilauksessa (toimitus 2 viikkoa, saapunevat juuri ennen muuttoa). Seinät on maalattu siniseksi jotta tumman tapetin asennuksessa jäävät mahdolliset pienetkin raot eivät pilkota valkoisena. (Ammattimies ei suostunut tulemaan tapetoimaan ellei seiniä ole maalattu kauttaaltaan ensin).Tännekin tulee tuota lankkuparkettia.


Näillä eväillä jaksaa...


Kalusteet on jo hyvällä mallilla mutta jotta saadaan loputkin kalusteet (vaatehuone, arkieteinen) paikoilleen niin pitää saada nuo parketit valmiiksi. Aivan huippua toimintaa Parketti Säkkiseltä/Timberwiselta että me saatiin ne niin nopealla aikataululla!

 Limosan toimitukseen olemme olleet supertyytyväisiä. Miehet ovat nostelleet rungot paikoilleen ja minun työksiä jäi hyllyjen, laatikostojen asennukset, korien kiinnitys yms. Todella kätevää ja helppoa hommaa  - - ruuvimeisseli ei ihan niin tottuneesti pysy minun kädessä mutta onnistuipa minultakin nämä asennukset! Oon niin mielissään.


Paljon on saatu aikaan.. paljon vielä hommaa edessä. Muuttopäivä lähestyy. Hyvällä fiiliksellä (ainakin minä sillä en nyt niin kamalasti jaksa nipottaa siitä ettei sauna ja listat tule valmiiksi).!

Ja selvisipä sekin että mistä ne 400-500 lukijaa päivässä tulevat. Kuulin että miehen työkaverit olivat käyneet raksalla katsomassa mitä siellä touhutaan - oli kuulemma pakko tulla paikan päälle tsekkaamaan kun rouva ei ole päivittänyt blogia ;) Ja minä kun luulin että tätä käy lukemassa muut raksaajat??!!!

Reipasta viikkoa jokaiselle Raksaajalle 
sekä kaikille muille Ystäville!  :)

PS. Ketä te lukijat olettekin, mukava että teitä on, hauska on jos jätätte kommentin joskus käynnistänne. Olen aina tivannut teiltä  hyviä vinkkejä ja ohjeita, sekä  kommentteja suunnitelmiin.. Lämmin kiitos niistä kaikista - mutta saa toki jättää vain jonkin ihan lyhyenkin maininnan käynnistä.


16 kommenttia:

 1. Hei! Meillä on suunnitelmat valmiina ja kunhan kaikki palaset loksahtaa paikalleen, niin tavoitteena on saada raksaprojekti alkamaan syksyllä. Löysin blogisi ja huomasin, että teidän talo ilmeisesti sijoittuu tontille samoin päin kuin meidänkin, eli pitkittäin? Sisätiloja en oikein hahmoittanut onko niissä samankaltaisuutta. On ilo lukea blogiasi joka on hyvin informatiivinen, tästä on varmasti iso apu kun päästään eteenpäin, suuri kiitos siis siitä! Tyylillisesti pidän teidän ratkaisuista todella paljon. Etenkin ison perheen tilaratkaisut, joita blogisi tarjoaa mukavasti, ovat minulle niitä lempiaiheita vaikka lapsia meillä on "vain" kolme. Se, mitä jäin pohtimaan on, että mitä tiloja teille sijoittuu autokatoksen/-tallin alle ja uskallatko kertoa paljon se toi lisäkustannuksia verrattuna siihen että tiloja ei olisi tullut alle ollenkaan?

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos blogista on iloa/ideoita/apua muille raksaajille. Aluksi kirjoitukset oli enimmäkseen eri vaihtoehtojen pohtimisia ja kyselin muilta raksaajilta kokemuksia. Nyt taas enemmän kuvia siitä mihin ollaan päädytty.

   Vaati melkoisen työn lupien kanssa että saatiin talo noin päin, mutta ollaan tosi tyytyväisiä ja siinä on monia etuja kun tekee rinnetalon noin päin. Meidän arkkitehti Juha Paananen on kyllä melko taituri rakennusten sijoittelussa!!

   Autokatoksen alle tulee viherhuone ja pingispöytä/peliluola pojille. Katsotaan miten ne yhdistyy esteettisesti?? :)
   Kustannukset olisi olleet samat jos oltais tuotu tuon alakerran verran soraa autotallin alle eli ehdottomasti kannattee!!
   Toki pyritään sisustaan tuo tila melko simppelisti..

   Poista
  2. .. jatkuu. Pääsin puhelimellakin nyt kirjautuun :)

   Jos on lapsia tai käy paljon lapsivieraita niin kannattee se koti sen mukaan rakentaa :)

   Joskus laskin että joku tavallinen arki-ilta kun jokaisella lapsella on kavereita kylässä meillä on yhteensä 10-12 lasta!!!

   Ja sitten on vielä päivisin kahden perheen perhepäivähoitolapset kaksosten kavereina....

   Poista
  3. Kiitos vastauksista :) Juu, näin meillekin sekä arkkitehti että vastaava sanoi, että näin päin sijoittaessa on monia hyviä puolia. Ja olemme olleet todella tyytyväisiä suunnitteluun ainakin tähän mennessä. Olipa hyvä että tuli puheeksi tuo autokatoksen "alakerta", laitan sen keskustelulistalle seuraavaa suunnittelupalaveria varten.

   Tsemppiä loppusuoralle :)

   M

   Poista
 2. Heipat tältä säännölliseltä lukijalta! Blogiasi on ollut mielenkiintoista seurata ja kuten miehesi työkaverit, täälläkin odotellaan aina päivityksiä :) Tsemppiä loppurutistukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Kiva on kuulla teistä, ja olisi hauska tietää kuinka moni rakentaa parhaillaan tai suunnittelee raksaa?

   Toivotaan että myötätuuli jatkuu loppuun saakka. Koitan täällä tsempata ettei haittaa jos joku lista jää laittamatta. Kohta alkaa loma ja hyvä kun päästään muuttopuuhiin ja asettumaan taloksi :)

   Poista
 3. Onpa hieno tuo lattia! Meillä on vieläkin auki koko parkettihomma... Koskahan sitä saisi tehtyä vaikka vähän kilpailutusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuuh... onneksi me ollaan jo voiton puolella noiden kilpailutusten kanssa. Siinä on kyllä hommaa! Käykääpä Säkkisellä niin ei tarvi kauaa arpoa mikä olisi teille oikeanlainen parketti :)

   Poista
 4. Olen täällä vihreänä kateudesta: koko seinän kokoinen ikkuna. Wau! Meidän talomme on ihan eri tyylinen, mutta silti luen näitä raksapäivityksiä mielenkiinnolla. Ja ihastelen tarkkuuttasi noissa materiaali- ja suunnitteluasioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, kivasti sanottu.
   Aika viimetinkaan on moni asia mennyt vaikka yleensä hoidan elämässä asiani (ja valinnat) niin hyvissä ajoin. Ehkäpä siihen on syynä se että tehdään tätä yhdessä miehen kanssa jolla on hiukan eri tempo kuin minulla.
   Pyysin suunnittelu vaiheessa arkkitehtiä suunnittelemaan isoja ikkunoita ja mahdollisimman paljon luonnonvaloa (kun täällä pohjosessa on niin pitkä pimeä aika) ja olen todella tyytyväinen noihin ikkunoihin. Monesti voi luulla että suuret ikkunat ovat kalliita, mutta kun tuossa olohuoneessa menee tuolla alhalla tuo "jako" niin näin saatiin halvemmaksi kuin yhtä suurta lasia.
   Erilaisten kotien ja tyylien seuraaminen raksablogeissa on minustakin kivaa. Itse en ole "vannoutunut" yhden tyylin kannattaja vaan meidän edellinen koti oli malliaan Kannustalon Rauhala, perinteinen ja kaunis. Tästä kodista muotoutuu nyt tällainen.

   Poista
 5. Vitsit, miten paljon teillä tapahtuu, ja miten lähellä jo olette muuttamista! Ihan jännittää tiedän puolesta. :) Ja toi lattian ja katon yhdistelmä!! I am in love! :D

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIiii... kiitos! Tuo lattia on kyllä ihan mahtava!
   Nyt on kamalasti tekemistä. Pidän tämän jälkeen blogitaukoa (jos maltan) muuttoon saakka... Kyllä vähän jännittää. Sen verran kun ehtii.

   Poista
 6. Ihan mahtavasti edistyy teillä! Onko teillä muutto ihan kohta? Meillä on muutto kuun lopussa ja täällä kovasti jännitellään saadaanko kaikki tarvittava valmiiksi muuttokatselmukseen. Todella täpärälle menee... Tsemppiä kovasti sinne, näyttää kyllä niin upealta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat suunnitelmat... ensi viikon lopullla tarkoitus muuttaa. Paljon on kaikkea "värkkäämistä" joka vie todella paljon aikaa...
   Jännittää jos esim lasit ei tuukkaan tai joku muu viimehetken tilaus jää välille.
   Onnea teille siine viimemetreille ja tsemppiä muuttoon :)

   Poista
 7. Moikka. Lukemassa on käyty jo tovi. Me odotellaan rakennuslupaa saapuvaksi ens viikolla. Sitten alkaa autotallin rakennus ja myöhemmin sitten talo. Suunnitelmat on hyvin tarkkaan selvillä, odotellaan vanhan asunnon kaupaksi menemistä. Hienoja ratkaisuja teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ja rakennusiloa! Hyvä idea aloittaa tuosta autotallista. Meillä tuli melko hoppu rakennuslupien kanssa kun saatiinkiin keväällä talo myytyä ja haluttiin alkaa sitten samana kesänä. Joten tuo kuulostaa hyvältä. Onnea myös asunnon myyntiin :)

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...