torstai 4. kesäkuuta 2015

Meidän lattiamateriaalit. Jo melkeen valmiit kuvat.


Alakerran aulassa SBL mikrosementtipinnoite, tässä vaiheessa kahteen kertaan lakattuna (ehkä vielä näkyy aavistuksen "kiiltävyyttä" kun on kuivumassa).  Väri on "Plata". Lattian tekemisestä kirjoitin aiemmin täällä ( +video)!


Tässä on alakerran kylpyhuoneen ja pukeutumistilan laatta. 30x60 Concept greige joka sointuu hyvin tuohon plata betonilattiaan.

Lattian Concept laatta 30x60 cm tiililadonnalla jatkuu myös suihkuseinissä (Värisilmä ). Muut seinät ovat puhtaan valkoiset Elegante laattaa 30x60 joista kirjoitin aiemmin täällä!


Concept laattaan ollaan todella tyytyväisiä. Se on ajaton ja kaunis. Ja sen pinnassa on sopivan verran kuviointia. Laatan valinnasta kirjoitin aiemmin täällä! Pohdin että mikrosementti vai laatat ja meille tuli nyt molempia. Osittain käytönnön syistä (keittiö, en koskaan saanut toimittajalta referenssiä lapsiperheestä jonka betonilattia olisi kestänyt moitteettomana vuosia) ja osittain kompromissista miehen kanssa joka ei ihan yhtä paljon halunnut betonilattiaa kuin minä. Heikko hetki oli se kun olin ystävättärien kanssa Veronassa lomailemassa ja sinne soitettiin että kuuleppas, se betonilattia ei nyt onnistukkaan yläkertaan, voinko tilata ne laatat??? (hm, tämän asian vielä selvitän kunhan saadaan koti valmiiksi ilman suurempia konflikteja seuraavien viikkojen aikana. Mutta kyllä ne miehetkin osaa olla ovelia??!!!).


Kylpyhuoneen lisäksi meille tuli Concept 60x60 laattaa myös yläkerta (lukuunottamatta tuolla perällä häämöttävää olohuonetta jonne tulee parketti mutta siittä piakkoin lisää). Tässä vielä työvaihe kuva, saumausta taitaa olla menoillaan.


Muutaman kuvan ehdin napsasta juuri ennenkuin keittiökalusteet kannettiin sisään.

Tässä keittiön lattiaa valmiina. Isot laatat ovat mielestäni parempia kuin pienet - saumoja tulee vähemmän. Betonilattia olisi ollut parempi kuin laatat - saumoja ei tule ollenkaan ja helpompi pitää puhtaana. Mutta rasvatahrat voivat lakan läpi mennessää imeytyä betoniin jolloin voi tulla rumia  jälkiä - joten laatat ovat varmempi valinta kunnes toisin osoitetaan!

7 kommenttia:

 1. Hienot materiaalit! Jossain vaiheessa mäkin halusin betonilattiaa, mutta päädyttiin parkettiin ja laattalattiaan. :) Betonia laitetaan kyllä jossain muodossa varmaan, tai sen jotain siltä näyttävää materiaalia joihinkin seiniin ja ehkä keittiön tasoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin betoninvärisen takan ja tuo kalkkimaali minun silmään vastaa "betonitakkaa"...
   Mielenkiintoista on kuinka ikää kestävä klassikko vai lyhyt trendi betonista tulee mutta itse olen kanssa tykästynyt siihen tosi paljon. Vaikka nuo laatatkin ovat tosi kauniit... niin... jos olisin saanut yksin päättää niin pelkkää betonilattiaa olisi tullut.

   Poista
 2. Minä olen myös ihaillut värisilmässä tuota laattaa, ja tarjouksen siitä saimme. Jähtäväksi nää mihin päädymme ;) Kohta teillä on jo valmis talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä uhkaavasti näyttää siltä että muutaman viikon päästä on muutto.... ainakin on varakoti irtisanottu että kyllä se oikeasti tapahtunee ;)

   Poista
 3. Todella onnistuneet laattavalinnat!

  VastaaPoista
 4. Löysin tänne betonilattian saattelemana (oli tosi hyvä tuo teidän video!), meillä kun on pohdinnassa laitammeko sitä vai laattaa... Ja kas, meidän potentiaalisin laattavaihtoehto on sama kuin tämä teidän! :D Betonilattia miellyttää silmää kyllä paljon enemmän ja tiedän, että laattojen saumat alkavat häiritsemään silmää jossain vaiheessa jollakin tavalla...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...