tiistai 16. kesäkuuta 2015

Loppuhässäkkää... Kaappien sisällöt!


Tiedä tuota näyttääkö siltä että  me ensi viikon lopulla asutaan jo täällä...?
Monta hommaa on vielä tekemättä. Keittiön rungot on kasattu. Saareke istutettu paikoilleen. Kunhan sähkö ja vesityöt on tehty ja kaikki keittiössä melskaaminen loppuu kaivellaan esiin hyvin "poksumuovissa" pakatut ovet, niin että ne joutuisivat mahdollisimman vähälle kolistelulle.

Se hyvä tuossa kuvassa on että näkee että mitä nuo meidän kaapit sisältää. Vasemmalata alkaen
1. Jauhokaappi, 3 syvää ja 2 matalaa ulosvedettävää laatikkoa, ylhäällä hyllyt.
2. Pakastin
3. Jääkaappi
4. Tiskikone, korotettuna, alla pieni laatikkoa, yläpuolelle hyllytilaa, esin lasit ja kahvikupit.
5. Astiakaappi, ylhäällä hyllytilaa, alapuolella ulosvedettävät sisälaatikot, alin muoviastiat, seuraavassa lautaset jne.
6. Aamupalakaappi, sisältäen kaapin kahvinkeittimelle, yläpuolella mikro ja sen yllä hylly.

Ikkunapöydällä:
1. Nurkassa hyllykaappi leivonta-astioille ym suuremmalle "sälälle".
2. Roska/allaskaappi.
3.Laattikostot joissa sisälaatikot. Mm. aterimet.

Saareke:
Uuni, liesi sekä vetolaatikot kattiloille, vuokille yms. Sisälaatikot mausteille ja kauhoille.


Kattoon tulee Siemensin liesituuletin. Odottaa asennusta...


Putkimiehet tulevat lähipäivinä. Ihanaa kun saadaan siivoukseenkin lämmintä vettä!

Mattiovet asennettu paikoilleen. Listoitukset vielä puuttuu.. pientä viimeistelyä vailla!

Tässä alakerran "Tikkurila laasti" seinää jota vasten Mattiovi pääsee hyvin oikeuksiin. Olen todella tyytyvväinen Line1 massiivipuuoviin vaikkakin appi-ukko hiukan kitisi asennusvaiheessa kun ne olivat niin kamalan painavia. Täyttä tavaraa..


Meillä on rappaus-urakka kesken ja ikkunoissa suojamuovit. Siitä johtuen sisällä valaistus on melko "pilvinen" ja värit eivät kuvassa tule ihan oikein. Toisaalta huippua kun saadaan tuo ulkorappauskin tehtyä pika-puoliin - pari viikkoa on Pinturan miehet varanneet urakkaan aikaa mutta kun nyt satelee vettä harva se päivä niin tulee taukopäiviä. Sen verran nuo muovit haittaa näkymiä että tulee sellainen olo että on "pussissa".... eli jos joku on tekemässä Passiivikivitaloa niin kannattee hyödyntää se etu että rappauksen voi tehdä heti kun seinät on pystytetty (tai vaikka ennen ikknoitakin) eikä jättää siihen kun on muuttanut.

Oikealla odottaa (paketissa) vieraseteisen Witka Wood liuku-ovet, en meinaa malttaa odottaa että ne laitetaan paikalleen...

Nyt tarttettas jo laajakulma objektia - nimittäin näiden pienten huoneiden kuvaus on melko haastavaa. Eilen saatiin illalla miehen kanssa nostettua liuku-ovet paikoilleen meidän pukeutumishuoneeseen. Liukuovet ovat puhdasta valkoista lasia ja minun voimille suhteutettuna melko painavat joten hiukan jännitti. Onneksi tuo mies alkaa tässä vaiheessa projektia olen jo melko kätevä niin että sujahtivat heti uriinsa. Liukuovet, niin nämä kuin Witka Wood malliston olemme tilanneet Limosalta, samoin kuin keittiön ja kylpuhuone kalusteet. Palvelu on kyllä ollut aivan todella mallikasta myös tässä asennusvaiheessa. Koska minun kontolle jäi nuo laatikostojen asennukset niin olen saanut ihan kädestä pitäen ohjausta Vesalta miten ne tehdään. Ihan yksinkertaistahan se on kun joku kerran näyttää... (en kyllä tiedä kuuluuko tämä normi palveluun mutta kiitos kuitenkin!)


Tänään töiden jälkeen kasattiin arkkieteisen "penkkiä" jonne tulee laatikostot lasten koulukirjoille (ettei ne lojuisi aina olohuoneessa ja ties missä). Penkin yläpuolelle tulee reupuille naulakko.

Tässäpä sitten arkieteisen kappiseinän rungot. Huomenna pääsen taas ruuvaamaan koreja ja hyllyjä paikoilleen ja sen jälkeen nostetaankin paikoilleen mustat, lattiasta kattoon Witka Wood liukuovet.
Kaapeissa ei ole pohjalevyä vaan siellä on sama SBL mikrosementtilattia kuin muualla jotta lattiat pääsee näppärästi pitämään puhtaana. Lattiatasossa on tarkoitus säilyttää kenkiä.
Ja kaapit on varattu sekä ulkoiluvaatteille että harrastusvälineille.


Pikkurakentajilla on nyt äidin kännykkäpelihetki menossa. Ulkona sataa vettä joten trampalle ei voi mennä.


Kodinhoitohuoneen oikeanpuoleinen seinä on täynnä vaatekaappeja. Kirjoitin aiemmin kodinhoitohuoneen suunnitelmista täällä:Toimiva koti suurperheelle ja pohjakuvat.
Nyt suunnitelmat ovat käyneet toteen ja olen saanut aivan valtavan määrän vaatekaappeja joissa ylhäällä on kausivaatteille säilytystilaa, juhlavaatteille ja neuleille tanko, ja lisäksi kaksi ulosvedettävää sisälaatikkoa ja alimpana kori "käyttövaatteille". Kiitos tästä ideasta kuuluu ehdottomasti tädilleni (suurperheen äidille) joka vinkkasi että vaatekaapit kannatee olla kodinhoitohuoneessa ja ystävälleni Kaisalle jonka uuteen kotiin pääsiin ihastelemaan ja kiertelemään ja hän esittely tuon mainion hyllyidean.

Kodinhoitohuoneen nurkassa (piilossa) on tilaa vaatteiden kuivaamiselle. Todennäköisesti laitan kattoon jonkin systeemin/tangon niin että saadaan jatkuva miehen kauluspaitapyykki kuivumaan muita häiritsemättä. Pesutorni tulee tuohon "tyhjään" kohtaan...Sekä likavaatteille että puhtaille (viikaamattomille) pyykeille on omat korinsa. Jos peheenäiti tekee viikonloppuisin töitä niin se ikävä kyllä johtaa siihen että pyykivuoret vain kasaantuu... arkkitehti ei olisi suostunut tekemään näin suurta kodinhoitohuonetta (neliöiden tuhlaamista) mutta olin päättäväinen että tällaisen haluan!


Tässäpä vielä kurkistus toiseen suuntaan. Likavaatekoreja x4 ja pyyhkeille ja lakanoille omistettuna yksi oma kaappi.

Tälläisissa tunnelmissa täällä. Nyt sitten seuraa blogitauko siihen saakka että olemme päässeet uuteen kotiin. Vielä on muutama työpäivä  - ja kesäloma - minulle jää tämä varakodin "pakkaaminen" muuttolaatikkoihin jotka saapuvat huomenna. Ensi viikolla sitten viimeistelyt ja muutto!

Kunhan olemme asettuneet taloksi ja netti toimii uudessa osoitteessa jatkuu raksa-tarina. Hanat, altaat, kuvat valmiista keittiöstä, eteiset.....  Siihen saakka ihanaa juhannusta, rakennusiloa kaikille kanssa raksaajille ja lämpöistä kesälomaa kaikille lomailijoille!

Jos tässä blogissa on hetken hiljaista niin muistakaa myös kurkistaa tänne:

http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html

7 kommenttia:

 1. Wau wau wau!! Mieletöntä missä vaiheessa jo olette! :) Hyvältä näyttää ja kuulostaa, ihan kaikki! Tsemppiä ja voimia loppurutistukseen ja muuttoon! :)

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää keittiökin jo vaikka ilman ovia! :) Hyvää jussia!

  VastaaPoista
 3. Voimia loppusuoralle! Tuo teidän kodinhoitohuone on niin mahtava, meillä ei valitettavasti neliöt riittäneet vieläkään mun unelmien kodariin, mutta onneksi saadaan jo vähän isompi kuin edellinen. Pitäähän sitä jotain haaveita jäädä vielä hampaankoloon, vaikkakin tää saisi kyllä olla nyt jo viimeinen talo. Mut mistäs sitä tietää :-D

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää! Hurjasti voimia loppurutistukseen. Nopeasti se teilläkin sitten loppujen lopuksi meni :) hyvää ja rentouttavaa Jussia myös!

  VastaaPoista
 5. Hienolta näyttää ja varmasti toimivia kalusteratkaisuja olette tehneet! Tsemiä loppurutistukseen ja hyvää Juhannusta :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kaikille valtavasti. Huomenna on muuttotarkastus ja jännittää... muuttoauto saatiin vasta torstaille mutta kyllä tässä ajan saa kulumaan kun pakkaa. Miten voikaan ihmisellä olla niin paljon tavaraa....? Huomenna otan kuvia valmiista kodista (jotain pientä vielä puuttuu kuten listat ja sauna)...

  VastaaPoista
 7. Hei hienolta näyttää! Ja loppusuora häämöttää jo. Tsemppiä loppurutistukseen! :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...