perjantai 16. tammikuuta 2015

Kokemuksia Casa Weber Design lattiasta?



Rakennusblogeja tutkiessani olen löytänyt vain vähän kokemuksia valmiista Weberin betonilattiasta. Suurimmassa osassa blogeista kirjoitellaan, mietitään, halutaan mutta faktaa ei löydy esim. miten tämä lattia toimii keittiössä (mustikkasoppaa? kahvitahroja lattialla?), kuinka helposti se naarmuuntuu? Ja pysyyykö pinta kauniina esim eteisessä, entä kura-eteisessä? Oleellisia seikkoja kun tekee kotia viidelle energiselle lapselle.

Kysesitä lattiaa rakentaneita on tietysti paljon enemmän kuin rakennusbloggaajia. Kiitän kauniisti kaikkia teitä joilla kyseinen lattia on, jos kirjoitatte muutamalla rivillä kommenttia kokemuksistanne. Myös jos on joku muu betonilattia-pinnoite, otan kiitollisena kommentteja vastaan. Mikä on ollut hyvä, mitä asioita kannattee huomioida?

Betonilattiaa haluaisin arki-eteiseen (lue, se on kurainen), vieraseteiseen, keittiöön, ruokailutilaan sekä makuuhuoneisiin. Varsinkin noissa "likaantuvissa" huoneissa kuten keittiö ja arki-eteinen olisin eniten kiitollinen jos olisi lattia jossa ei ole laattasaumoja joita hangata, mutta näissä tiloissa tarvitaan myös kestävää pintaa.

Weberin asikaspalvelua kiitän nopeasta ja asiallisesta vastauksesta.

Polyuretaanipohjaisella Protect-pinnoitteellamme päällystetty Casa-lattia kestää ajoittaista kosteusrasitusta, jota eteisessä voi olla. Punaviini ja muut normaalit keittiössä käytettävät nesteet eivät imeydy pinnoitteen läpi Casa-lattiaan jos ne pyyhitään normaaliin tapaan lattialta kohtuullisessa ajassa pois. Pinnoite kuluu vuosien kuluessa pois, sen uusimisväliksi on arvioitu 5-10 vuotta. Polyuretaanipinnoite voi vaurioitua raskaiden tai terävien tavaroiden tippumisesta, taikka naarmuuntua jos sitä pitkin vedetään raskaita tavaroita. Niissä kohdin lattiaa joista pinnoite on kulunut tai naarmuuntunut, lika ja nesteet voivat imeytyä tasoitekerrokseen.

Betoni- ja teräsportaiden vaakapinnat voi myös tehdä Casalla. Tällöin portaan yläpintan tehdään noin 5-10 mm korkea valukaukalo, johon Casa-massa kaadetaan.

Ystävällisin terveisin...


9 kommenttia:

 1. Valkoisen Harmajan saunatuvassa on tuo lattia. http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/tag/saunatupa-2/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna,
   Niin on, sieltä taisin alunperin koko lattian "bongata"... !
   Haluaisin alakerran makuuhuoneiden lisäksi sitä myös keittiöön ja eteiseen mutta se tässä nyt mietyttää vielä. Keittiö on kuitenkin niin kovalla kulutuksella. Ainakin tällaisessa lapsiperheessä.

   Poista
 2. Moikka, Meille on juuri saapunut Weberin Casa lattian tarvikkeet ja pian pitäisi päästä asennustöiden kimppuun. Eli varsinaisia käyttökokemuksia ei vielä ole, mutta asennuksen helppoudesta ja haasteista kirjoitan piakkoin. // Kirsti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsti,

   Kiitos, minäpä seurailen blogiasi ja miten teidän lattianlaitto menee, siinä oppiii aina muiden kokemuksista. Viime rakennusprojektiin verrattuna nämä rakennusblogit ovat tulleet- ja osottautuneet aivan super arvokkaiksi. En vaan ole löytänyt mistään kirjoituksia missä lattia olisi ollut "kovalla käytöllä" esim eteisessä ja kuvia tai kommentteja että onko hyvä. Eli kokemusten odottaminen vielä jää siis tulevaisuuteen mutta toivottavasti jatkat blogiisi kirjoituksia vielä käyttökommenteista sitten joskus. Meidän tosin pitää tehdä päätökset ennen sitä...

   Poista
 3. Mielenkiintoista. Itseäni kiinnostaa myös sama lattia ja oikein mielelläni kuulisin käyttökokemuksia. Täytyypä munkin klikata Puronmutkan sivuille.

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Päädyittekö Casa Desing lattiaan? Ja jos, niin mitkä ovat kokemuksenne?

  Mitenköhän Poronmutkalta voisi asiaa yrittää tiedustella? Tunteeko kukaan? :)

  Täällä lattia valinta pitäisi tehdä näillä näppäimillä enkä pääse lopputulokseen sitten millään.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puronmutkan blogiin pääsee tuosta Kirstin linkistä tai sitten tuolta Suomalaiset rakennusblogit yläpalkista josta löytyy kaikki (useimmat) aktiiviset rakennusbloggaajat.

   Meille tuli sbl mikrosementtipinnoite jonka myös voi tehdä itse, blogista löytyy mm. video sen tekemisestä. Se levitetään laastalla ohut kerros useaan kertaan ja lakataan lopullksi.

   Sbl mikrosementtilattioita voi käydä kurkistamassa myös MUSTA OVI blogissa.

   Valitsimme tämän lattian seuraavien syiden vuoksi:
   - samaa lattiaa voi laittaa myös kosteisiin tiloihin, esim kylpyhuone, sauna, wc ja arki-eteinen.
   - lattian pystyy tekemään itse
   - hinta oli kohtuullinen
   - kun yritin selvittää tämän lattian kestävyyttä mm keittiössä/ruokailutilassa niin usealla lakkakierroksella luvattiin ettei betoni lakan alla ime itseensä rasvaa esim leivänmuruista. En kuitenkaan saanut yhtään referenssikohdetta esim- 5v kulutuksen jälkeen joten emme uskaltaneet sitä keittiöön laittaa. mutta Musta Ovi blogissa tämä sama lattia on keittiössä ja heidän kertomansa mukaan mm oliiviöljy pulllo oli kaatunut lattialle ja siitä ei ollut jäänyt tahroja lattiaan. Kun kyselin Weberiltä tätä keittiö asiaa niin eivät voineet luvata ettei tahroja tulisi. Myös akkitehti varoitti että kaikki betonilattiat imee rasvaa ja tulevat keittiössä ajan kanssa laikukkaiksi.... joten mun tarkka mies laittoi sitten "salaa" multa keittiöön laatat kun olin tyttöjen reissussa italiassa "raksa-taukoa" pitämässä.... :P

   Poista
 5. Kiitos Karolina vastauksesta!

  Jep, tsekkasin Poronmutkan blogia, mutta en löytänyt kommentointi tai yhteystieto mahdollisuutta..

  Täytyy nyt kurkata vielä tuo sbl mikrosementtipinnoite.. En enää muista miksi se jäi pois vaihtoehdoista jossain vaiheessa. Olisiko ollut hinta tai sen asennettavuuden haaste jonka lukemani perusteella olin luonut.
  Kiitos siis paljon kokemuksestasi! Nyt tsekkaan sen videon.. :)

  VastaaPoista
 6. Teillä on lattia todennäköisesti jo valittu, mutta kirjoitan nyt kommentin, jos jotain muuta kiinnosta tämä lattiapinnoite vaihtoehtomielessä. Meillä on ollut asuntomme alakerrassa kaksi vuotta koko lattiapinnalla casa floor -pinnoite vaalenaharmaana. Se on levitetty suoraan betonivalun päälle, eli ei ole lattialämmitystä alla. Alakerrassa on kulku myös ulos ja kurasaappailla tullaan sisälle ja kotipunttistreenin yhteydessä levypainot joskus kolahtelevat lattiaan. Mitään naarmun tyyppisiä jälkiä ei kuitenkaan ole tullut. Yhdessä kohdassa on tahra, joka ei lähde - epäilen, että se on pyöränhuoltoon liittyvä roiskevahinko..

  Ollaan tykätty lattiasta tosi paljon: se on juuri sopivan betonimainen, muttei kylmä tai kalsea. Lattialla on kiva kävellä paljain varpain ja istuskella. Lattialistattomuus on myös plussaa. Suosittelen ehdottomasti.

  Pikkuvinkkinä massan alle leivitettänän primerin kannattaa antaa kuivua rauhassa, ettei tule ilmakuplia ja massaa kannattaa levittäessä sekoittaa, jos haluaa mahdollisimman tasaisen värin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...