perjantai 16. tammikuuta 2015

Koko Perheen raksa-päiviä.. Vasara ja Nauloja!

Siitä hyppy käsitteeseen FLOW. Lomalla olen ehtinyt lukea ajatuksen kanssa tuota "Ruuhkataidot kirjaa"... Myös kotitöissä ja lapsiperheen elossa olisi hyvä löytää flow. Vaan eipä ole koskaan imuroidessa tullut kovin flow tunnetta. Ehkä joskus päivystys 24t-jälkeisenä päivänä on tullut flow kun olen järjestänyt kaikki lasten lelulaatikoiden sisällön uusiksi mutta joku viisaampi voisi antaa myös asialle paremman diagnoosin.

Tuolla raksalla tulee tosiaan flow, unohtaa ajan  ja kaiken muun ja nauttii tekemisestä. Siinä on jotain samaa kun puutarhassa. Kirjassa on kriteerit flown kokemiseen. Joku voi ne googlatakkin. Oleellista lienee että tekee jotain (joka ei ehkä alussa ole niin mielekästä) josta innostuu ja unohtuu työn imuun. Työ ei saa olla liian helppoa eikä liian haastavaa jotta siitä nauttii, toisaalta on hyvä jos siinä kehittyy tai jos näkee kokoajan tuotosta.

Ja täällä kotonahan sitä tuotosta ei näe. Imuroit ja joku kävelee keksiä murustaen (puhumattakaan nyt likaisista heinävarpaista). Siivoat pöydän, tyhjennät tiskikoneen... Ja jes, taas se on edessä! Arki on siis turhauttavaa kotitöiden suhteen. Niitä jaksaa kun käy välillä omassa arkityössä (...). Sen jälkeen tiskikoneen täyttön on maailman taivaallisin asia!

Toivottavasti syksyn aikana tulee lisää mukavia yhteisiä päiviä... Ainakin saadaan alkaa lasten kanssa ajamaan jäte-kuormaa kaatopaikalle. Pääsen opettelemaan miten peräkärryllä peruutetaan (???), ja jos siinä ei tule flow tunnetta niin pyydän kaatopaikan työmiehiä peruuttaan mun puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...