sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ostoslistaa ja sisustushaaveita uuteen kotiin... ja viikonloppukuulumiset!

Kuten aiemminkin on ollut blogissa puhetta, on ihanaa kun raksa-ajan nopean tempon ja deadlinien jälkeen sisustushankinnoilla ei ole mikään hoppu. Voi rauhassa miettiä vaihtoehtoja ja etsiä, sisustaa palan kerrallaan. Silmä tottuu "paljaaseen" sisustukseen, mutta kun esimerkiksi eilen saatiin typsykän huoneeseen verhotanko (vaijeri oikeammin) ja hän pääsi valitsemaan meidän (vuosien aikana kertyneestä) marimekko-kangas valikoimasta itselleen verhot, tuli niin huippu fiilis - miten voikaan yksi tummanvioletti Napakettukangas luoda huoneeseen mahtavan tunnelman ja sielun?!!



 Eilen kaivoin myös ompelukoneeni esiin, mutta siitä puuttui jalustin ja lopen opelin vetoketju-jalalla pöytäliinan. Ruuvailin ja kiristelin eri osia mutta ihan täydellisesti ei tämä paitsiossa ollut kone toiminut. Pakko kai se on viedä sitten huoltoon. Olin niin onnellisella tuulella kun on taas aikaa "värkkäillä" kaikkea pientä.

Tänään onkin sitten meno töihin. Paluumatkalla koitan ehtiä Marimekon yllätysmyyntiin. Lupailivat kankaita 10e/m?

Viikon aikana olen koonnut itselleni muistiin  vähän "ostoslistaa" muistiin sekä pohdittavaksi. Ehkä niistä on jollekulle teistäkin hyötyä tai inspiraatiota?


http://www.ikea.com/ms/media/roomsettings/20143/kitchen/20143_nkro07a/20143_nkro07a_hs07_PE390740.jpg

Oletteko huomanneet Ikean Botkyrka nimisiä teräksisiä seinähyllyjä?
Värejä on valkoinen, harmaa ja keltainen. Mittaa niillä on 80cm x 20cm.
 Kestävät painoa 7kg/hylly.
Hinta 29e/kpl.
 Näitä ajattelin tilata lastenhuoneisiin, 2kpl allekkain. Pääsee mun sankarien "arvotavarat" kauniisti esiin näissä hyllyissä.


String hyllyillä on tämän kuukauden loppuun saakka -15% tarjouksessa (ainakin finnishdesignshop.fi ) ja koska tuo meidän alakerran aulan työpiste on niin toimiva niin harkitsen jos hankkisin meidän makuuhuoneeseen myös string hylly-pöydän, mutta sellaisen joka ei olisi maahan saakka.


Etsinnässä on myös Norjalaisen Stylizimoblogin  inspiroima (kuva alla) musta matala vitriini.
Dog-print


 Olisi ihana saada lasivitriini kauniille marimekon astioille, ja matala sen vuoksi että vitriinin päälle voisi tehdä vaihtuvia astelmia ja asetella tauluja.




Ikealta löytyy Malsjö vitriinikaappi 103x47x141(korkeus), hinta 349e.

MALSJÖ Vitriinikaappi IKEA Vitriiniovien takana tavarat ovat näkyvillä, mutta suojassa pölyltä.

Matot ovat merkittävä sisustuselementti. Lastenhuoneiden mattoja tarvitaan nyt lisää kun huoneitakin tuli uuden kodin myötä enemmän. Valkoista mattoa kokeilin meidän luovan ja hiukan kaaoottisenkin neidin huoneessa mutta se oli muutamassa viikossa täynnä tussin jälkeä ja kaikesta askartelusilpusta likaisena.

Olisivatko raitaiset matot lastenhuoneessa parempia? Alla Anno Heijastusmatto (1) jonka saa tarpeen mukaan käännettyä.... Viirumatto (2) löytyisi koossa 140x200cm, 69e,  ja Ikean villamatto Raskmölle 80x250 cm 79e (3).



Näiden mattojen lisäksi löysin Oululaisesta MiaDesign liikeestä/verkkokaupasta aivan ihanan Adventure Rug leikkimaton (hinta 55e). Matto on ehkä hiukan kaponen meidän suurimpaan (kaksosten) lastenhuoneeseen mutta olisi kyllä muuten aivan ihana!
http://www.lullabuy.co.uk/media/extendware/ewimageopt/media/inline/58/5/oyoy-adventure-rug-04e.jpg

Leppoisaa sunnuntaita jokaiselle!

PS. Uusimmassa Avotakassa on s.34 ihan huipusti sisustettu kuva keltaisilla ikean Botkyrka hyllyllä!

7 kommenttia:

  1. Eikö olekin ihmeellinen se verhon tekemä muutos tunnelmaan? Itsekin sitä ihmettelin taannoin :-) Kivoja haaveita sulla, meillä on tuo adventure-matto ja se on tosiaan aika pieni, sellainen käytävämatto ja vielä lyhyt. Mutta tosi nätti kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastelin sun laittamia verhoja blogissa ja sain vähän potkua meillekin 😊
      Pikkuhiljaa alan kyllästymään paljaaseen ja valkoiseen. Pitäisi saada seinille jotain.. hyllyt? taulut?

      Olisipa ihana löytää jokin samantyyppinen kuin tuo adventure matto mutta isompana!

      Poista
  2. tässä vitriiniesimerkki, mutta korkeutta taitaa olla liikaa? Hintakin hieman suolainen...

    http://www.kaunispienielamashop.com/collections/huonekalut/products/matala-vitriini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! En saa puhelimella auki tuota linkkiä mutta käyn lähiaikoina katsomassa.

      Poista
  3. Eipä oo tullut noita hyllyjä huomattua, toimisi keittiöönkin. Itsekin haaveilen string -työtasosta, mutta siihen pitää vähän säästää :)

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Voi kunpa itsekin pääsisi pian tuohon vaiheeseen.. Ettei tarvitsisi kiirehtiä vaan saisi rauhassa pohdiskella sopivia valintoja ja makustella sisustusta. No ehkä vielä tämän vuoden puolella.. :) Odotan jostain syystä erityisesti mattojen valintaa. En tiedä miksi. Ehkä koska en ole koskaan saanut kunnolla valita mattoja isolle lattiapinnalle. Se on alkanut houkuttaa. Siitä haaveilen just nyt. :D

    Suvi / Ripaus unelmapulveria

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...