tiistai 2. helmikuuta 2016

Millainen sisustaja olet? (sisältää paljastuksia)


Uuden kodin valmistumisen myötä tulee tuhat pientä ja suurta hankintaa uuteen kotiin. Näiden kanssa vitkuttelu, vertailu ja sisustuksen suunnittelu on kevyttä ja mukavaa hupia sen jälkeen kun on talonrakennusprojektissa joutunut tekemään monta kallista, pitkäaikaista ja lopullista sisustuspäätöstä kohtuullisen nopealla aikataululla.

Tällä hetkellä mielipuuhaani on lueskella blogeista sisustusjuttuja (erityisesti uusien kotien blogeissa/remontti blogeissa löytyy hyödyllisiä ideoita naulakoihin, valaisimiin jne.), plarata instagrammia, nettikauppoja ja pinterestiä.

Mutta totuus siitä millainen sisustaja olen...  on aika onneton. Rakastan kaikkea kaunista, kyllä. Mutta elämäni aikana olen rakastanut enemmän matkoja, jännittäviä seikkailuja, kauniita maisemia, raunio kaupunkeja, hetkiä - kuin että olisin kerännyt pikkuhiljaa kotiini designhuonekaluja, lamppuja tai tauluja.

Sitten elämässäni on ollut pesänrakennusvaihe, pienet lapset opintojen ohessa, työ joka oli samalla myös kaiken elämän nielevä "harrastus" ja huomasin ihailevani muiden koteja, "harrastin" sisustuslehtiä mutta en koskaan ehtinyt/jaksanut panostaa ihan älyttömästi oman kodin sisustukseen. Kun sitten päädyimme haaveilemaan uudesta isommasta kodista perheellemme (tästä jonka olemme nyt rakentaneet) meni jäihin myös kaikki kodin hankinnat useaksi vuodeksi, sillä ei olisi ollut kovin viisasta satsata väliaikaiseen kotiin.

Joskus olen myös pohtinut että mikä on kohtuullista omaan kotiin panostamisessa? Sillä elämähän on värikästä, onnellista ja iloista vaikkei koti olisikaan viimisen päälle sisustettu ja joku nurkka tai huone näyttää enemmän laatikkovarastolta. Siis ellei sen anna haitata itseään ja eloaan. Ja eihän se silloin haittaa kun elämä on muuten mielekästä ja hyvää. Joskus minulle on käynyt niinkin että olen vieraillut ihan mielettömän upeassa kodissa ja vaikka siellä on ollut mukavia lämminhenkisiä ihmisiä olen ajellut kotiin sellaisin ajatuksin etten kyllä kehtaa tuollaisen kodin "asukkaita" kutsua meidän vaatimattomaan kotiin. Sitten olen ajatellut asiaa siltä kannalta että heille koti on tosi tärkeä ja se on se paikka missä he elämässään haluavat panostaa.

Kun oman elämä lasten myötä on alkanut pyörimään yhä enemmän kotinurkilla päädyimme siihen että panostamme isompaan kotiin sen sijaan että hankkisimme vaikka mökin, veneen tai asuntoauton (en silloin vielä tiennyt että suljin sitämyöten myös Kanarianreissut listalta pois, äh!). Joko vanhenin, viisastuin tai muuten vaan elämässäni vastaantulleet asiat ovat muuttaneet minua niin että koti on elämäni tärkein paikka. Sen myötä olen innostunut sisustamisesta ja puutarhasta.
Ajattelen että sisustan kotia meidän perheelle ja nautin siitä. Nautin suunnittelusta, iloitsen kun jokin kohta tai huone on "valmiina". Vaikka viimeiset listatkin on saatu paikoilleen täällä talon sisällä (viherhuone/peliluola ja autotalli odottakoon vielä valmistumistaan) niin sisustuksen kanssa on vielä moneksi vuodeksi  "pientä puuhaa"...

Sisustajia ja tyylejä on niin monia kun on perheitä ja kotejakin. En tiedä mistä on tullut "blogikoti" termi jonka mukaan jokaiset blogissa esittlyt kodit ovat nii-iiin samanlaisia??! Kun lueskelen uuden kodin rakentajia ja rakennusbloggaajia niin jokainen koti on niin upealla tavalla persoonallinen ja omanlainen vaikka samoja materiaaleja olisi käytetty ja keskenään jaettu yhtä sun toista ideaa ja vinkkiä. Aina vaan ällistyn ja ihastun, onko joku juttu voitu näinkin ratkaista ja tehdä! Niin hienoja ja ihania koteja.

Meidän tyylillä ei kyllä ole nimikettä eikä mitään johdonmukaista linjaa, saatikka yhtä tyylisuuntaa. Kodin sisustus rakentuu pikkuhiljaa itselle rakkaista ja tärkeistä tavaroista.
Voin myöntää, fanitan suomalaista vanhempaa designia, Artekin huonekalut on mun lemppareita ja muutamia huonekaluja olen löytänyt torista ja saanut mummolasta. Lisää on toivelistalla ja seuraan ahkerasti nettikirppareita Artekin korillisen tarjoiluvaunun toivossa.
Mutta yhtä paljon kun pidän klassikoista löydän ihanuuksia ikealta tai tanskalaisilta sisustusbrändeiltä. Unohtamatta rakkautta Marimekkoon.

Puu. Luonto. Musta. Itse tehty. Tavarat joilla on tarina. Vehreät viherkasvit. Nuorten suunnittelijoiden tuotteet. Suomalainen lasi ja astiat. Tauluja joita on hankittu merkkipäivien muistoksi. ...

Sellainen sisustaja olen. 


Nyt laitan tämän kiva haasteen eteenpäin kolmelle raksa-bloggaajalle, olisipa kiva kuulla heidänkin analyysi ja vastauks kysmykseen: Millainen sisustaja olet?


Olkaatpas hyvät: Lyde Seuraava talo blogissa jonka raikasta sisustustyyliä ja ihanaa värienkäyttöä voi vain ihastella ja ihmetellä. Ja ällistyä upeista itsetehdyistä jutuista!

Kulti ylitti blogin Elina jonka huumorilla höystettyä blogia on ilo lukea sekä ihastella kimallusta, luksusta ja glamouria... olisipa kiva kuulla sinun ajatukset sisustamisesta!

Essi, Koti rakennetaan tunteella millainen sisustaja sinä olet? Jännityksellä seuraamme teidän ihanan kodin rakennusvaiheita. Joko olet ehtinyt tehdä sisustusinvestointeja tai suunnitella mitä uuteen kotiin hankitte?

Haasteeseen saa vastata sitten kun ehtii ja jaksaa, laittakaa haaste eteenpäin kolmelle blogiystävälle!


Meidän kodin vanhin esine on kaksisataaviisikymmentä vuotta vanha, Tukholmasta tänne Pohjois Suomeen tuotu John Sawyerin tekemä tinalautanen. Siinä on kulumaa, monta kolhua ja naarmua, elämää nähnyt jo ennenkuin pääsi tänne meidän vilskeeseen ja arkeen. Se vielä puuttuu että minua purasee antiikki-kärpänen? Tämän saimme lahjaksi kun muutimme uuteen kotiin ja on siis Bukowskin huutokaupasta.

7 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta haasteesta! Koetanpa ensin vähän pohdiskella, vastailen kyllä. Ihan hyvä saadakin raksablogin puolellekin jotakin elämää :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaukset on luettavissa täällä *kliks* Kiitos kivasta haasteesta!

   Poista
 2. Kiva... odotan innolla että pääsen lukemaan sinun sisustus filosofiaa. Pidän tosi paljon teidän kodin tyylistä. Kuvia on ihana katsella sekä instassa että blogin puolella :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tyyli sulla on, oli mikä tahansa! :) Omasta mielestä blogikoti on vähän sellainen, johon kopioidaan kaikki blogeista, eikä käytetä omaa persoonallisuutta lainkaan. Mutta onhan sekin toki sallittua! Mielestäni kauneimillaan koti on silloin, kun siitä välittyy persoonaa ja elämänjäljet ei haittaa, oli siellä sitten artekin tai halpa-hallin kalusteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Livia, samaa mieltä, persoonalliset kodit ovat ihania. Ihailen aina ystäviäni jotka ovat niin taitavia tuunaamaan itse huonekaluja, remontoimaan, ja osaavat tehdä itse käsillään jotain. Suomalaisissa kodeissa on monesti itsetehtyjä juttuja ja ne ovat siksi niin mielenkiintoisia...

   Poista
 4. Kiitos Karoliina kun laitoit tämän liikkeelle! Todella mielenkiintoisia kirjoituksia syntynyt tämän tiimoilta. Haaste osuimyös minuun, parin Unelmapulverilla maustetun mutkan kautta :) http://onnitalo.blogspot.fi/2016/02/millainen-sisustaja-olen-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan huippu juttu lukea teidän kaikkien sisustuspohdintoja - monta mielenkiintoista näkökulmaa, hyviä ajatuksia ja ihania inspiraatiokuvia!
   Kiitos kun otitte haasteen vastaan :)

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...