sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Mutta mitä olisi raksa-aika ollut ilman vertaistukea raksabloggaajilta ympäri Suomen?


Rakennusaika voi olla myös sellainen aika joka laittaa ystävyyden koetukselle..? En tiedä onko muilla rakentajilla siitä kokemuksia. Silloin kun oma elämä pyörii tuhanisilla kierroksilla vain ja ainoastaan rakentamisen ympärillä, lähes kaikki ajatustyö menee kodin suunnittelussa, kylässäkin katselee toisten seiniä ja kaappeja sillä silmällä että mitenkäs olette tämän ja tämän ratkaisseet ei ystävyys välttämättä ole kovin vastavuoroista. Väsyneenä rakentajana ehkä vaatii huomioita ja sääliä omaan väsymykseen ja kuvittelee ettei kenelläkään muulla voi mitenkään olla rankkaa tai haastetta elämässä. Ehkäpä ei ole kovin hyvä kuuntelija, eikä herkällä mielellä huomaamaan ystävän elämän kiemuroita. Ja jos vapaa-aikaa ja mahdollisuuksia irrottautua vapaa-ajan viettoon on yksinomaan sunnuntaisin ei ihme jos kutsuja tulee harvakseltaan.

Täytyy sanoa että kultaa ovat ne ystävät jotka sinnikkäästi pysyvät ystävinä myös raksa-ajan läpi. Kuuntelevat loputtomat pohdinnat valkoisen eri sävyistä ja jakavat murheet kun valituista laatoista ei saatukkaan ladottua tiililadontaa. Ei voi tarpeeksi kiittää niitä naisia jotka järjestivät brunssit ja muut mukavat retket sunnuntaipäiville että minäkin pääsin liikahtamaan raksamamma arjesta.

Puhumattakaan heistä jotka pääsivät mukaan talkoisiin ja muuttoon, lastenhoitoapuun ja muuten vaan jaksoivat tsempata!

Mutta mitä olisi raksa-aika ollut ilman vertaistukea raksabloggaajilta ympäri Suomen?
Aivan mieletön kokemus - kannustusta, ideoita, kokemustenjakoa, tsemppaamista! Ihan oikeasti, ihan mielettömästi KIITOS! On ollut tosi hienoa saada jakaa rakennusblogin välityksellä oman kodin projekti teidän kanssanne. Kiitos jokaisesta kommentista. Ne ovat ilahduttanneet matkan varrella ja niistä on ollut monessa mutkassa apua eteenpäin.


Kiitos myös teille kaikille jotka piditte, ja tälläkin hetkellä kirjoitatte rakennusblogianne ja vastatte lukijoiden kysymyksiin materiaaleista, kokemuksista jne. Voin kertoa omasta kokemuksesta rakennusajan ilman näitä blogeja - olin täysin kalustesuunnittelijoiden ja rautakaupan/laattaliikkeiden myyjien varassa. Ideoita hain ja löysin ainostaan sisustuslehdistä ja niistäkin harvakseltaan omannäköisiä koteja. Tämän kodin projektin myötä löysin rakennusblogit - ideat, vinkit, työohjeet, eri materiaalit, oikeat valkoisen sävyt. Toivottavasti myös jatkossa näistä meidän blogeista on hyötyä tuleville rakentajille ja remontoijille!

Hyvää Ystävänpäivää jokaiselle rakentajalle, jokaiselle lukija-ystävälle, raksablogi ystävälle!

http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html

7 kommenttia:

 1. "Mutta mitä olisi raksa-aika ollut ilman vertaistukea raksabloggaajilta ympäri Suomen?" Totta - bloggaaminen mielestäni antaa apua ja helpottaa rakentamista monin tavoin, plus että blogi toimii oman muistin tukena, jos johonkin asiaan joutuu joskus palaamaan.

  Silti rakentaminen on aika kova ponnistus, ja jokaiselle rakentajalle pitäisi antaa mitalli, ellei suorastaan kutsua linnan juhliin, tai ainakin linnan juhlien jatkoille!

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mika, tuo on hyvä lisäys. Osa blogiteksteistä voi olla ihan vain itselle muistiin. Ei kaikessa tarvi ajatella (ja ehkä jaksakkaan) lukijaystävällisyyttä. Meillä monet työvaiheet ja yksityiskohdat ovat tallentuneet miehen kännykkään kuvina juuri itselle muistiin. edes muutama mitta ja sana toki helpottaisivat.

   Empä panisi kutsua Linnanjuhliin pahakseni. Ja yhdyn kommenttiisi, kultamitalit jokaiseen rakentajaperheeseen!

   Poista
 2. Totta törisette. Monta vinkkiä on näiden blogien kautta saatu. Itsekin koetan käyttökokemuksia päivitellä, jotta voi itse puolestaan jakaa tietoa eteenpäin. Kommentoinnin taso on myöskin ollut ilahduttavaa - sen mitä näitä blogeja nyt on tullut seurattua - ei ilkkumisia epäonnistumisille tms. vaan toisten kannustusta.
  Hyvää ystävänpäivää myös omasta puolestani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä. Kannustavia kommentteja, tsemppiä, ohjeita ja omien vastaavien kokemusten jakamista. Yhtään harmittavaa kommenttia ei blogiin ole tullut muilta raksaajilta!
   Todella hienoa ettei raksaajien kesken ole vertailua/kateilua/kilpailua. Jokainen tietää kuim työlästä se on. Kaikki tsemppi tulee tarpeen!

   Poista
 3. Itse ajattelin blogia aloittaessa yksinkertaisesti kirjata projektia itselle muistiin. Blogiystävät ovat jotain sellaista, jota en koskaan kuvitellut saavani. Tai en osannut sellaista odottaa. En osannut odottaa sitä, miten hienoa on kuulua blogiyhteisöön ja jakaa sen kanssa ilot ja surut. Joskus jopa syvemmin kuin omien ystävien kanssa, koska te kanssabloggaajat ymmärrätte. Sellaiset, jotka eivät ole koskaan rakentaneet mitään, eivät ymmärrä. Tietenkään. Siksi tällä blogiyhteisöllä on suurempi merkitys ainakin itselle kuin osaan edes sanoilla kuvata. Ihanaa ystävänpäivää kaikille! <3

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, samanlaisin ajatuksin...
   Kun rakensimme ensimmäistä kotiamme olin onnekas sillä paras ystäväni rakensi samaan aikaan ja olimme molemmat mammalomalla ja ehdimme jakaa kodin suunnitteluun liittyvää tarinaa ja ideoita tosi paljon. Autoimme myös toisiamme yh-raksa-aikana jonkin verran lastenhoidon kanssa, se oli hurjaa aikaa, kolme pientä joista vanhin oli 3v!
   Nyt jo ehdin vähän surra kun ei ollut ketään ystävää samassa elämäntilanteessa, mutta blogin kautta on löytynyt vertaistukea ja tsemppiä ja sinne on voinut vuodattaa raksa-asiaa sydämensä kyllyydestä. Jos on ihan muu elämäntilanne ei toisen perheen rakentamisesta jaksa puhua joka kerta kun tapaa, se on ihan ymmärrettävää...

   Aurinkoista kevättä!

   Poista
 4. Vertaistuki on kyllä ollut korvaamatonta raksa-aikana. Jotenkin kun on ollut sellainen olo ettei tästä voi selvitä hengissä, on helpottanut kun on lukenut muiden blogeja ja tajunnut et hetkinen, muutkin pystyy tähän ja muillekin tulee välillä sellainen olo ettei voisi vähempää raksa kiinnostaa. :D Päiväkirjana blogi on kyllä ihan mainio, just kattelin kesällä otettuja kuvia katolta ja niin vaan on maisema muuttunut reilussa puolessa vuodessa jo paljon. Taloja on noussut kolme naapurustoon ja maisema muokkautuu kokoajan. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...