lauantai 28. marraskuuta 2015

Mitä etsit raksablogeista?

http://koti7.blogspot.fi/p/suomalaisia-rakennusblogeja.html

Etsitkö ideoita, vertaistukea, kuvausta raksa-elämästä, työ-ohjeita, käyttökokemuksia eri materiaaleista, tietoa hyvistä (ja vähemmän hyvistä) talotoimittajista, hyväksi löydettyjen maalinsävyjen koodeja, pohjapiirustuksia, suosituksia hyvistä arkkitehdeistä, tietoa miten tilata kodinkoneita ulkomailta, tai miksi kannattee suosia Suomalaisia yrityksiä, mitä ottaa huomioon kun hakee keittiö ja kaluste-tarjouksia? Näitä kaikkia ja monta mielenkiintoista rakennustarinaa löydät klikkaamalla kuvaa yllä tai tästä!

Linkkilistaan saa jokainen uusi raksa-bloggaaja linkittää oman bloginsa. Logon ja linkin saa mielellään kopsata oman blogin sivupalkkiin.

6 kommenttia:

 1. "suosituksia hyvistä arkkitehdeistä..." ja yleensäkin eri yrityksistä/tekijöistä... Eipä enää muuta lisättävää tuohon listalle, joka jo olikin aika kattava. Myös budjetit - jos joku suostuu omiaan avaamaan, ovat mielenkiintoisia ja hyödyllisiä, ja usein auttavat omassakin budjetoinnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, budjetteja harvoin näkee blogeissa. Mikähän siihen on syynä?
   Vaikka blogit ovat monesti "anonyymina" kirjoitettuja niitä kuitenkin lukee ystävät, sukulaiset, tutut, naapurit ... toiselle rakentajalle ehkä mielellään budjetin avaa mutta haluaako että "kuka tahansa" voi laskea ja päätellä sinun perheesi lainan määrän?
   Tämä tulee itselläni ekana mieleen.
   Muitakin syitä varmaan on - lisäksi se ettei ehkä kirjoittajat hoksaa ett' budjetista kirjoittaminen olisi niin hyödyllistä muille.

   Poista
 2. Hyviä ja huonoja kokemuksia ja Mikan mainitseman budjetin avaamista minäkin toivoisin, tuppaa olemaan raha-asiat niin top secret ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä - huonot kokemukset ja pieleen meni-jutut ovat monesti opettavaisia ja ainakin itse olen tänne niistä kirjoittanut ihan vaan siksi iloksi ettei kukaan muu tekisi samaa. Myös huonot toimittajat ja yhteistyökumppanit olisi hyvä löytää blogeista jos sellaista on ollut. Toki asiallisesti ja ilman turhaa verenpainetta kirjoitettuna.
   Nyt kun mainitsit niin tajusin että todellakin budjetistakin kirjoittaminen on hyödyllistä. Hemma hos OJa blogissa on kiitettävästi kirjoitettu koko projektin ajan mikä maksoi milloinkin mitä ja milloin budjetti ylittyi tai alittui. Heiltä löytyy luotettavaa tietoa varmaan jokaisesta raksan vaiheesta.
   Jollekulle muulle rahasta puhuminen- saatikka kirjoittaminen ei ehkä ole oleellista tai luontevaa.

   Poista
  2. Aika monipiippuinen aihe. Budjetti on niin laaja käsite että se voi yhdelle olla iso, toiselle pieni. Vähän siitä riippuen paljonko rahaa on käytössä. Kaikkea yksityistä ei ole pakko jakaa jos ei siihen koe tarvetta. Se on oman yksityisyydenkin suojaamista?

   Poista
  3. On ihan ok jos haluaa kirjoittaa rakennusbloginsa laittamatta yhtään ainutta numeroa. Yleensähän raha-asioita pidetään yksityisinä eikä kenenkään kaverin/naapurin/työnantajan tarvitse tietää millaista velkataakkaa "kannat". Toinen puoli on se että rakentajat auttavat toisiaan jos kertovat todellisia hintoja. Mutta jos yhden ja saman paketin hinnat ja sisällöt vaihtelevat eri toimitisijoiden tarjouksessa niin mitä hyötyä oikeasti on jonkun blogi-ystävän hinnoista? Hinta voi olla matala mutta todellisuudessa ei ehkä vastaa samaa mitä itse olet hakemassa. Hintojen vertialu on haastavaa...

   Ja vaikka olen kirjoittanut blogiani "anonyyminä" niin yllättäenpä vastaan aina tulee ihmisiä todellisessa elämässä jotka kertovat lukevansa blogiani ja "tunnistavat" minut työn tai jonkin muun vastaavan toimesta. Näin ainakin jos asuu täällä pohjoisessa ja suhteellisen pienellä paikkakunnalla...

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...