sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Ideoita ja inspiraatiota olohuoneen valaistukseen.

Lähde: http://peterfehrentz.de
Uuden kodin sisustamisesta ja budjetista kirjoitin aiemmin täällä ja sain teiltä monia hyviä kommentteja (argumentteja!!) siihen miksi sisustamiseen kannattaisi varata pieni/suuri siivu raksabudjetista. Ehkä yksi paras ja ainakin meille todellisuutta oleva ajatus oli se että muutoin menee monta vuotta jolloin joka ikinen kuukausi käydään keskustelu mitä tässä kuussa nyt hankitaan/investoidaan uuteen kotiin?

Toisaalta - mikä kiire on (lähes) valmiissa kodissa? Itseäkö varten, vai vieraita ja ystäviäkö varten kodin pitäisi heti olla joka suuntaan valmiiksi sisustettu? Kuinka paljon keskeneräisyys haittaa itseä, ja kuinka paljon puuttuvat lamput oikeasti haittaavat elämistä?
Ja pitäisikö suurempia investointeja varten säästää vuosia vai löytyisikö jokin vastaava halvemmalla sitä unelmaa odotellessa.

Aiemmissa kommenteissa käytiin myös rajanvetoa siitä mikä vielä on ns. kiinteää sisustusta joka kuuluu raksaan (esim valaistus ja lamput) ja mikä on sitten muuta sisustusta.

Kuten raksankin aikana, Pinterest on edelleen suosikki työkaluni kun haaveilen (hitaasti) uusista huonekaluista ja valaisimista. Sinne keräilen omiin kansioihin vastaantulevia kauniita vaihtoehtoja. Yllä oleva kuva on löydetty pinterestin kautta ja siinä mielestäni Secto Design lamput tulevat kauniisti esiin. Kuvan huoneessa on monia sellaisia elementtejä, väriä ja tunnelmaa josta pidän ja päädin pohtimaan josko meidänkin olohuoneeseen hankitaisiin puunvärinen Octo?


Meillä on Nordluxin MIB valaisimet ja link-kiskot, joissa valo tulee epäsuorasti vaalean seinän kautta. Keskellä huonetta on valaisimelle paikka mutta se oikea on vielä löytymättä...?


Suomalaiset Secto designin, Octo-valaisimet olivat jo edellisessä kodissa hankinta listalla mutta aina meni jokin ulkomaanreissu tai muu mukava (tai vähemmän mukava) juttu sen hankinnan edelle. Tunnustaudun designin suureksi ihalijaksi mutta siinä vaiheessa kun jostain pitäisi maksaa Rooman matkan verran (750e) olen yleensä suunnannutkin Ikealle. Lopulta kävi niin että kokonaan kyllästyin haaveilemaan koko lampusta ja se jotenkin menetti hohtonsa kun siitä tuli sellainen joka kodin kampe... kehtaako nyt ostaa sellaista lamppua joka on jo joka toisella kaverilla?

Nyt kuitenkin tulee sellainen fiilis että tuo meidän olohuone suorastaan kutsuu Octo-valaisinta?
Puunvärinen vai musta?

Mitä muita vaihtoehtoja olen löytänyt...

Hmmm...  Tage ei enää houkuttele yhtään niin paljon.
Entä jos suuntaisi taas Ikealle..?


Millaisia valaisin haaveita teillä on? Millaisia ideoita olohuoneen riippuvalaisimeksi?
Mukavaa viikonloppua ja rentouttavaa isänpäivää myös kaikille raksa-isille!

5 kommenttia:

 1. Kyllä tuo octo sopii teille! Katoin eka että tuo ensimmäinen kuva on teiltä, lamppu sopisi kuin nenä päähän teidän olohuoneeseen!
  Mitä siitä vaikka on joka kodissa? Onhan marimekkoakin kaikilla, Ikeaa kaikilla.. Ne vaan näyttää aivan erilaisilta joka kodissa.
  Mutta kieltämättä,itselläkin joistakin tavaroista tulee olo, että on jo kaikilla ja katseltu loppuun.
  Jos tuo lamppu "kaihertaa" jatkuvasti mielessä niin silloinhan se on oikeesti sellainen josta tykkää :)
  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maria. Niinpä... jos se tuntuu sopivan muuten hyvin ja tykkää, miksi "väkisten" etsiä jotain muuta ja erillaista? Nuo pinterest kuvat ovat mainioita "havannoimaan" miltä jokin näyttää valmiissa sisustuksessa :)

   Poista
 2. Olen ajatellut myös meille octoa ja se on myös ollut minulla kauan hankitalistalla :) Suunnista ensi syksynä kaaplitehtaalle desing markettiin, siellä joka vuosi octoa puoleen hintaan. Itse olen suunnitellut olevani ensi keväästä lähtien, kun meidän talo valmistuu, ilman lamppua olohuoneessa ja ampaisen syyskuussa desing markettiin hakemaan oman octoni pikkuisen halvemmalla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Heidi vinkistä. Näin viikonloppuna Helsingissä asuvaa ystävää joka vinkkasi minulle samasta jutusta. En ole koskaan päässyt käymään design marketissa mutta jospa maltan odottaa ensi syksyyn ja lentää (miten saan sen lampun sitten mukaan kotiin?) sitten helsinkiin tuota varten.

   Poista
 3. Visapaja valmistaa myös samantyylisiä, mutta erilaisia lamppuja. Itselläni ne ovat myös vaihtoehtona tulevaan kotiin :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...