torstai 5. marraskuuta 2015

Tervetuloa meille! Olohuoneen esittely.Pikkuhiljaa tavarat ja taulut löytävät paikalleen. Uusi Sinnerlig sohva on Ikeasta ja se sopii mielestäni kivasti mummolasta saatuihin ja tori.fi löydettyihin artekin huonekaluihin. Ensimmäiset kuvat olohuoneesta ovat kesältä kun makuuhuoneen puutteessa muutimme nukkumaan olohuoneen suurien ikkunoiden ääreen.. saimme nauttia kesän yöttömästä yöstä ja metsästä joka siinsi suurien ikkunoiden takan.  Mutta ehkäpä nyt voi näyttää jo jotain astetta valmiimpaa kotia.

Lattia:  Suomalainen Timberwise Classic Nordic, harjattu ja öljyvahattu. Lattiavalinnasta löytyy kirjoitus täältä!  Asennuksesta löytyy myös kirjoitus täältä!  Asentamisesta voi sanoa että se sujui helposti.  Lattiakokemuksista kirjoitin myös täällä! Lattiat tulivat Parketti Säkkiseltä Oulusta ja erityisen kiitollinen olen hyvästä palvelusta alusta loppuun, mutta erityisesti siitä että lopussa olin aivan viimetingassa ja he soittivat tehtaalle ja saivat meille parketit erityisaikataululla niin ettei muutto jäänyt siitä kiinni.

Kuvassa häämöttää myös takan edustalla/porras-askelmissa olevat Concept greige laatat jotka ovat Värisilmästä Oulusta.

Kattona on rimakatto 7cm levyisestä valkolakatusta männystä. Rimakaton tekemisestä voi lukea täällä ja täällä!  Rimakaton paras ominaisuus on sen akustiikka, se hiljentää todella tehokkaasti myös suurperheen äänet ja olohuoneessa on mielyttävä istua aikuisvieraiden kanssa kun lasten pelihuudot eivät liika kaiu. Rimojen välit "katkaisevat" ääniaallot niin että meteli vähenee. Ainut huono puoli on se että jos komentaa lapsia yläkerrasta alakertaan meinaa oma ääniä särkyä ja siltikään kukaan ei tule syömään! Rimakaton tekemiseen meni aikaa sillä se on tarkkaa hommaa. Katto myös kannattee tehdä viimisen päälle sillä sitä aika usein silmäillään (toisin kun normaalia maalattua kattoa).  Saatan olla pöhkö, mutta jos pötköttelen sohvalla minusta on kiva katsella meidän hienoa kattoa ja viivojen graafisuutta. Alunperin arkkitehti oli suunnitellut rimakaton hienoisesti harmaaksi. Se olisi ollut upea mutta idea kaatuihin siihen ettemme saaneet rimaa valmiiksi maalattuna harmaana, juuri sopivalla sävyllä. Tuohonkin sävyyn olen tyytyväinen.

Epäsuora valaistus:  Nordluxin mib-valaisimet ovat Bauhausista. Meidän kodin valaisimista voi lukea myös täältä! Valaistussuunnitelman pääkohdat löytyy myös tästä kirjoituksesta!

Seinien maalinsävyt: Tauluseinä (siis se jossa on tuo meidän talon ainut ripustettu taulu) on malattu Pure & Original kalkkimaalilla. Maaleista olen kirjoittanut täällä! Siellä näkyy myös värikarttaa. Takan maalasin itse kalkkimaalilla ja periaattessa se oli ihan helppoa pientäsuurta mokaa lukuunottamatta. Tuon seinän meille maalasi maalari, tarkemmin voi katsoa täältä, myös video-ohjeet! Maalin sävy on Fresco Ashes. Se on harmaa vaikka suurella pinnalla näyttää aivan valkoiselta. Alla takan sävy: Silver like.


Siinäpä taisi tulla kaikki materiaalit. Sisustushaaveita on paljon, onneksi kodin ei tarvitse olla kerralla valmis. Hankinta listalle on kattolamppu - ideoita? Sekä uusi matto tuon Ikean mustavalkoraidallisen tilalle. Mitä ehdottaisitte?

Nyt kun illat pimenee ja pihahommia ei enää pääse tekemään on seuraavaksi vuorossa saunan tekoa. Hommia vielä riittää ... ja joku vekkuli oli mennyt miehelle sanomaan että jätä hyvä mies joku raksajuttu tekemättä niin että pääset aina hyvällä syyllä kotihommista irtaantumaan. Hmmm...?!

Mukavaa viikkoa jokaiselle raksaajalle ja rakentamista suunnittelevalle!


12 kommenttia:

 1. Nättiä on! Ja rimakatto on kyllä upea! Meilläkin se oli alkuperäisenä ajatuksena, mutta valitsemamme rakennustapa ja firma ei sitten tuota ideaa lähteneet toteuttamaan. Harmi, ehkä sen voi tehdä vielä joskus jälkeenkin päin (ikäänkuin tulisi tehtyä...) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen saa kyllä tehtyä myöhemminkin jos on tarvetta parantaa akustiikkaa mutta kyllä ääniä saa hiljemmaksi muillakin keinoin. Ymmärrän kyllä tuon ettei kaikki raksafirmat tee, täytyy olla tosi tarkka tyyppi että siitä tulee hyvä, on aikaa vievää joten siinä ei kyllä firmat paljon katetta saa... mitä lie muita syitä?

   Poista
 2. Kivan näköistä! Rimakatto tosiaan on upea. Moni sitä varmaan suunnittelee, mutta lopulta päätyykin muuhun. Meillekin tuli sitten rapattu ja ruiskumaalattu katto, vaikka jossain vaiheessa arkkitehdin kuvissa oli rimakatto. Sinnerlig-sohva käy tosiaan upeasti Artekin kalusteiden tyyliin. Itse olen kuukausitolkulla suunnitellut tuon sohvan hankintaa parvekkeelle, mutta se aikaan saaminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, kiva kun sinäkin pidät sinnerlig sohvan ja artekin yhdistelmästä :)
   Luin jossain ulkomaalaisessa sisustuslehdestä juttua Ilse Crawfordista (joka suunnitteli ikealle sinnerlig malliston) ja näin hänen työhuoneessaan lukuisia artekin huonekaluja... päättelin että Crawford on inspiroitunut niistä tehdessään omaa mallistoaan joten ei voi mennä pahasti pieleen kun yhdistää Aaltoa ja Crawfordia?!

   Poista
 3. Kaunista! :) Teillä kaikki on niin ihanan harkittua ja mietittyä ja yhteensovitettua, minä kun en ole yhtään sellainen vaan valitsen kivoja juttuja ja toivon että ne sopivat yhteen! Aina eivät sovi... :D No, harjoittelemalla tulee hyväksi! Tuo rimakatto on niin hieno! Harmittaa vähän kun ei tullut itse perehdyttyä siihen enemmän vaikka joku sitä meille ehdottikin, arvelin että sopiiko se tasakattoiseen ja tavalliseen tilaan ollenkaan, olisi ilmeisesti siis pitänyt noudattaa siinäkin sitä minun perinteistä sisustusmantraa, eli antaa mennä vaan! Onneksi leffahuone on vielä tekemättä ja näytinkin jo miehelle että tehdäänkö sinne tuollainen, akustiikan varjolla nimenomaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rimakatto on niin työläs että kannattee harkita mihin sitä laittaa, ei meilläkään ole sitä muualla kuin olohuone/ruokailutila ja alakerran aulassa. Leffahuoneeseen on varmasti mainio!
   Kiva kun sanot että on ihanan harkittua ja mietittyä... nimenomaan koen että ihastun aivan erillaisiin huonekaluihin enkä mitenkään ole/osaa olla tyyli uskollinen. Oikeastaan tuo olohuoneen sisustus lähti tuosta mummolasta saadusta artekin pöydästä ja seuraavaksi hankin nuo metalliset Hay tuolit. Siinäpä oli sitten miettiminen miten koko paketti saadaan kasaan mutta nyt olen jo melko tyytyväinen sekalaisesta seurakunnastani :)
   Ehkäpä tärkeintä on että valitsee sellaisia asioita joista itse tykkää, jos ne jonkun muun mielestä ei sitten sovikkaan niin hyvin yhteen niin ompahan kuitenkin meidän koti, pääasia että itse tykätään!

   Poista
 4. HIeno sohva! Mietin tuota samaa sohvaa meille mökille, jossa on Artekin kalusteita. Oletteko olleet siihen tyytyväisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on kaunis mutta se vaatii paksut tyynyt selän taakse (joita ei siis tule sohvan mukana) jotta siinä on hyvä istua. Suositelleen että käytte kokeilemassa ikealla :)

   Poista
 5. Vautsi!! Samanlainen sohva kuin meillä ja jopa mattokin (jos on stockholm ikealta) :) Ja hieno tuo rimakatto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löytää toisen kodista samaa... minulla on ystävä jonka luona pääsen käymään harvakseltaan noin kerran vuodessa ja aina huomaan että olemme toisistaa tietämättä tehneet samoja hankintoja. Meillä on jo kohta 10v ajan tullut kotiin samoja huonekaluja hiukan eri kombinaatioilla. Nyt kun haaveilin uusista keittiön tuoleista ja kävin heillä hän oli hankkinut juuri sellaiset...
   Se on niin koomista, mutta ei haittaa yhtään!

   Poista

Kiitos kommentista, ilahdun kun jaat mielipiteesi, ajatuksesi tai ideasi, ne ovat minulle arvokkaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...